Jump to content

марселчо

Ловец
 • Posts

  91
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  Марио
 • Оръжие
  MP 153 12/89,HK SLB 2000+.300wm,Marlin 981T .22lr,Iuzumlu 12/70-pump action,Hatsan AT-44Long 6.35,Hatsan 135,Margo .22lr.
 • Куче
  нямам
 • Град
  София

марселчо's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

48

Reputation

 1. Колега Lama69,много добре се ориентира.Почти позна,снимано е над Кремиковци.Поздрави.
 2. Много Ви благодаря за компетентния и бърз отговор.Нещо такова съм си и представял.Харесва ми много този вариант.Колкото до това,дали дългия вариант или къс,ще го решиме на място.В скоро време ще се чуем за подробности,цени и т.н.
 3. Здравейте Shaman.След като два сезона ловувам с HK SLB 2000+,реших че му е време да се сдобие с бързомер.Спрял съм се на "Доктер-3".Избора ми е продиктуван от теглото и качествата на споменатия модел.Какви са вариантите за монтаж,като държа при сваляне-качване да запазва прострелката си и да е по възможност най-ниско монтиран.А и споменатия бързомер дали няма да има проблем с калибъра на карабината ми-.300WM.Предварително Ви благодаря.
 4. Един колега си сложи такова "чудо"на Блазера в 9,3/62.Колегата е доста едър мъж,поне 110кг.и преди нямаше особен проблем с отката,ама пуста мода, да се тури всичко възможно на пушката което се рекламира.Стрелял съм с неговия Блазер преди интервенцията и след това.Мое лично мнение без да ангажирам никой с него-това е най-лесния начин да развалиш отличния баланс и усещане за лека и маневрена пушка.А откат си има.Ако толкова се плашим от отката,тогава добър вариант е полуавтоматичната карабина.Аз стрелям с .300WM и имам навика да прикладвам като с флоберка,но откат почти не се осеща.
 5. Пушката изглежда много добре и не се съмнявам че е качестена.Друго си мисля,дали няма да се случва понякога при бързо презареждане, не всеки път да се връща с достатъчна сила затвора за да заключи и следователно да се създаде предпоставка за не произвеждане на следващ бърз изстрел? При Лонг трака макар и много рядко,се случва.
 6. Някъде в Стара планина.Един известен връх в далечината.
 7. За първи път през Януари тази година,след като свърши сезона за групов лов на дива свиня направих 2-3 лова на дива патица.Част от слуката ми.Скромно,ама нали са ми първите им се радвам като дете на нова играчка.
 8. От миналия месец.Този хубавец имах късмета да ми излезе на пусия,на която удрям вече трета лисица.Появи се над моита позиция и вместо да тръгне през чисто място както очаквах ,тръгна през храсталака.Може би и затова ми отнесе 4 "Миража"2/0.и една 2-ка докато окончателно затихне.Абе друго е като си ги стрелям с Хеклера-едно попадение и на място.
 9. Здравейте колеги,моята кутийка е различна,сачмите са същите.Премерих ги и аз на златарската ми везна и резултата е същия-0,82гр.Колега "4i4o 1989",ще чакаме информация от теста с хвъркатия добитък.
 10. Малко от моя опит с Хатсан 135 /сравним по сила с Хатсат 125/ кал 5.5мм. При изстрел в главата по скитащ пумяр среден размер и растояние до към 10м.с "Гамо рокет "или сръбски сачми "Филд таргет" 0.94гр.-на място.Приритване с краче ,няколко тика и край.На 40м.-което е и най-далечния ми успешен изстрел /без оптика съм/ ,крилатите пакостници ги пробива двустранно и падат на място.При много близка стрелба и попадение в тялото без да е засегнат гръбнака,доста често крилатите вранови птички не падат на място със споменатите сръбски чашки.Предполагам не отдават достатъчно енергия..Кроу магнума на "HN"съм ползвал преди време и сврака ударена в тялото пада като отсечена на място.Сега съм взел ХолоуПоинт на HN.На хартия са добре,на свраки и врани все още не са пробвани..Най-важно е да е правилно пласиран изстрела.Но както всички знаем,точноста не е най-силната страна на Хатсан 125/135.
 11. Нагледен пример за куршум на "ВР"/св.сивата гилза/изваден от приплод,след фронтален изстрел през гърдите.Куршума го намерих в корема точно под кожата.Прасето на място.В други случаи при по- големи животни,куршума се разпада почти напълно и дори добре уцелени,пробягват до 50м.оставяйки добра кървава следа.
 12. Имам ударени по няколко животни и с двата вида.Напълно споделям мнението на колегата Bercut.И двата са много добри,като Гуаландито е много подходящ за фронтален изстрел,по дължина на животното.Определено този със св.сивата гилза е много експанзивен и с голям стоп ефект.Обикновено куршума се разпада на осколки,като цяла остава само средната част.
 13. Да колега,Геко ТМ пробвай.Сравнително евтин,достатъчно мек и проверено многократно-много смъртоносен.А иначе със Селиера 9.7гр. в .30-06 съм удрял само скитащо куче и то от много близо.Входната рана беше като от замба.Режещия ръб на куршума наистина прави отлична перфорация на кожата.Изходната рана не съм я гледал,защото ме беше гад да го обръщам, беше паднало на едната си страна.Интересно беше ,че от входната рана излизаше пушек,като че вътре е гръмнала пиратка.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.