Jump to content

babadjanov

Ловец
 • Posts

  60
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  ismet babadjanov
 • Оръжие
  mp 153
 • Куче
  nqmam
 • Град
  Рудозем
 • ЛРД
  Рудозем

babadjanov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Reputation

 1. Отгоре надолу:Байкал МП 153 ИЖ 58 16 кал. Туловка(като нова) Вайраух HW 35 4,5(струва ми 700 лева,но няма такава пушка) Застава М98 30-06(оптика сваровски и немски монтаж) Ремингтон 5(ма си пише ЗАСТАВА СЪРБИЯ) Тва последното не го знам кво е-намерих го отдеве до поделението близо до нас
 2. Колега горещо ти препоръчвам заставата.Имам я и ти казвам от опит,че е страхотно оръжие.Пребивавам половината година в Австрия и се знам с доста тукашни авджии и всички са наясно с SERBISCH MAUSER.Тази пушка си е 100 % МАУЗЕР.Моята дори е с флагчето отзат като предпазител.От Австрия си купих висок монтаж за нея и една 6 кратна оптика сваровски и сега смея да твърдя ,че имам пушка,която като качества не се дава на 3 пати по-скъпи пушки от нея.Само да допълня,че оптиката за мен е малко по-важна за добрите резултати от пушката.Вземи го под внимание.
 3. Понеже днес писах в една тема за това,че трябва да се стреля само с обезмаслена и суха цев се замислих дали е проблем ако нарезната цев се държи суха в касата.Преди това разбира се е изчистена.Дали може да корозира цевта.Моята не е хромирана.Касата е на сухо.
 4. Що не му вярваш ти на колегата,че трябва да се чисти цевта от смазката преди да се стреля.Това трябва да те води на мисълта,че трябва да стои смазан в касата.Ако е по-твърда смазка ползваш обезмаслител,а балистола само го протриваш с плътен парцал.Както ти показах в буса.
 5. Колега погледни в упътването на автомата,където ясно пише,че IC означава наистина цилиндър,но не със стеснение,а с разширение 0,1.Това е само на пушките СУПЕРМАГНУМ.Наистина интересен факт,който малко хора знаят.Него ползвам за едър лов и аз.
 6. Завчера разгледах въпросния автомат.Честно казано хич не ми хареса.Модела беше 712 и ми изглеждаше определено не както на снимката.Гледах и надцевките им и наистина за тези пари бих си купил руска.Много ме дразни гадния лак с който са намазани.
 7. Да днес се поинтересувах и наистина е турски.Бах му майката ква мешавица е вече с тия оръжия.Първо пише ЧЕШКА ЗБРЙОВКА,а чешка би трябвало да значи ЧЕШКА.После пише пак върху него-КАНЗАС СИТИ,което пък те кара да мислиш,че е Хамерикански(лека му пръст на Тодор Колев).Оказва се обаче ,че е турски.
 8. Моделът 912 изглежда супер и мисля, че на тази цена определено е по-добре от турските и МП тата.Последния го притежавам,но чехкинята ми харесва на външен вид,а и като пушка не вярвам да са се изложили.Нямам преки наблюдения от пушката.
 9. Ако идеята е да имаш просто "карабина с оптика'' е супер вариант.Пушката ше пука да кажем,ама ква ше е тая оптика бе братче.Пушката условно струва сигурно 700-800 лева.Монтажа струва нещо и той.И ВАРИО ОПТИКАТА излиза мъм стотина лева.Тя ше е се едно ти се е паднала от царевични пръчици.
 10. Колега,имам застава м 98,която из Европа си се продава като маузер.Когато аз си купих монтаж за мойта от Австрия, продавача ми го поръча от Виена и на кутията пишеше монтаж за сръбски маузер.Ти можеш да земеш и м 70 заради страничния предпазител.Аз предпочетох м98 ,защото е с автентичения предпазител на 98 и така или иначе исках да монтирам високо оптиката ,за да виждам и долу на мех.мерник.Сега имам пушката с монтаж ,който никаде другаде не съм виждал и с 6 кратна оптика сваровски.Кеффффффффффф.
 11. Ето ги и ножовете.Ще ви бъда благодарен след като ме насочите от каква стомана да е острието да кажете и кой от тях е по-добър.
 12. Колеги ще си купувам тази седмица нож.Той ще е или МОРА или ОПИНЕЛ.Ножа ми е нужен за лов.И двете марки обаче имат с карбонова(въглеродна) стомана и с инокс(неръждаема)стомана със съдържание на хром.Съответно едните ръждясват,а другите не(можеби).Коя стомана е по-добра за ловен нож.Чувал съм,че истинските ножове ръждясвали,но незнам вие кажете.
 13. Колеги,интересувам се дали има значение от броя на истрелите за живота на една оптика.Ще слагам един стар КАЛЕС 6x42 на калибър 7,62x54R.С пушката ще се стреля много и ме интересува дали ще я прецакам от многото стрелба.Надявам се на компетентни мнения.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.