Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

babadjanov

Ловец
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by babadjanov

 1. Отгоре надолу:Байкал МП 153 ИЖ 58 16 кал. Туловка(като нова) Вайраух HW 35 4,5(струва ми 700 лева,но няма такава пушка) Застава М98 30-06(оптика сваровски и немски монтаж) Ремингтон 5(ма си пише ЗАСТАВА СЪРБИЯ) Тва последното не го знам кво е-намерих го отдеве до поделението близо до нас
 2. Колега горещо ти препоръчвам заставата.Имам я и ти казвам от опит,че е страхотно оръжие.Пребивавам половината година в Австрия и се знам с доста тукашни авджии и всички са наясно с SERBISCH MAUSER.Тази пушка си е 100 % МАУЗЕР.Моята дори е с флагчето отзат като предпазител.От Австрия си купих висок монтаж за нея и една 6 кратна оптика сваровски и сега смея да твърдя ,че имам пушка,която като качества не се дава на 3 пати по-скъпи пушки от нея.Само да допълня,че оптиката за мен е малко по-важна за добрите резултати от пушката.Вземи го под внимание.
 3. Понеже днес писах в една тема за това,че трябва да се стреля само с обезмаслена и суха цев се замислих дали е проблем ако нарезната цев се държи суха в касата.Преди това разбира се е изчистена.Дали може да корозира цевта.Моята не е хромирана.Касата е на сухо.
 4. Що не му вярваш ти на колегата,че трябва да се чисти цевта от смазката преди да се стреля.Това трябва да те води на мисълта,че трябва да стои смазан в касата.Ако е по-твърда смазка ползваш обезмаслител,а балистола само го протриваш с плътен парцал.Както ти показах в буса.
 5. Колега погледни в упътването на автомата,където ясно пише,че IC означава наистина цилиндър,но не със стеснение,а с разширение 0,1.Това е само на пушките СУПЕРМАГНУМ.Наистина интересен факт,който малко хора знаят.Него ползвам за едър лов и аз.
 6. Завчера разгледах въпросния автомат.Честно казано хич не ми хареса.Модела беше 712 и ми изглеждаше определено не както на снимката.Гледах и надцевките им и наистина за тези пари бих си купил руска.Много ме дразни гадния лак с който са намазани.
 7. Да днес се поинтересувах и наистина е турски.Бах му майката ква мешавица е вече с тия оръжия.Първо пише ЧЕШКА ЗБРЙОВКА,а чешка би трябвало да значи ЧЕШКА.После пише пак върху него-КАНЗАС СИТИ,което пък те кара да мислиш,че е Хамерикански(лека му пръст на Тодор Колев).Оказва се обаче ,че е турски.
 8. Моделът 912 изглежда супер и мисля, че на тази цена определено е по-добре от турските и МП тата.Последния го притежавам,но чехкинята ми харесва на външен вид,а и като пушка не вярвам да са се изложили.Нямам преки наблюдения от пушката.
 9. Ако идеята е да имаш просто "карабина с оптика'' е супер вариант.Пушката ше пука да кажем,ама ква ше е тая оптика бе братче.Пушката условно струва сигурно 700-800 лева.Монтажа струва нещо и той.И ВАРИО ОПТИКАТА излиза мъм стотина лева.Тя ше е се едно ти се е паднала от царевични пръчици.
 10. Колега,имам застава м 98,която из Европа си се продава като маузер.Когато аз си купих монтаж за мойта от Австрия, продавача ми го поръча от Виена и на кутията пишеше монтаж за сръбски маузер.Ти можеш да земеш и м 70 заради страничния предпазител.Аз предпочетох м98 ,защото е с автентичения предпазител на 98 и така или иначе исках да монтирам високо оптиката ,за да виждам и долу на мех.мерник.Сега имам пушката с монтаж ,който никаде другаде не съм виждал и с 6 кратна оптика сваровски.Кеффффффффффф.
 11. Ето ги и ножовете.Ще ви бъда благодарен след като ме насочите от каква стомана да е острието да кажете и кой от тях е по-добър.
 12. Колеги ще си купувам тази седмица нож.Той ще е или МОРА или ОПИНЕЛ.Ножа ми е нужен за лов.И двете марки обаче имат с карбонова(въглеродна) стомана и с инокс(неръждаема)стомана със съдържание на хром.Съответно едните ръждясват,а другите не(можеби).Коя стомана е по-добра за ловен нож.Чувал съм,че истинските ножове ръждясвали,но незнам вие кажете.
 13. Колеги,интересувам се дали има значение от броя на истрелите за живота на една оптика.Ще слагам един стар КАЛЕС 6x42 на калибър 7,62x54R.С пушката ще се стреля много и ме интересува дали ще я прецакам от многото стрелба.Надявам се на компетентни мнения.
 14. И аз ги имам и двете пушки,вярно ,че пневматиката ми струва колкото 3 флоберки като мойта.Едната е ТОЗ 8, а другата е Вайраух ХВ 35.Мисля, че наистина въздухарката е по-точна на малките дистанции.
 15. Мой братовчед ме помоли да пусна тази тема защото се колебае между двете.Знам,че 54 ката е класика,но съм чувал ,че конструктивно 58 цата е по-здрава.Кажете вие.
 16. Колеги моля да ми помогнете в избора на боеприпас.Патрона е 14/0.Твърдо съм решил да го ползвам за другия сезон.Става дума за 14/0 магнум.Питането е дали да е Федерал,Ремингтон или уйн4истър.Моля да обосновете отговора си не от позицията просто на някой,който е убил прасе с него и ве4е е пленен от тоя боеприпас.
 17. Колеги да питам и дрго.Дано тук сте ми по-полезни.Понеже има две драскотини на дървенията и лака много ме дразни искам да го махнаи да обработвам дървото само с ленено масло.Може ако реша и да го лакирампак де ,ама незнам вие кажете.След като сваля стария лак с какво да обработя дървото?Искам да е тмно като орех.
 18. Колеги при сваляне и качване на монтажа на мазалата запазва ли се прострелката или е необходимо пак да се прострелва пушката?
 19. Айде де нема ли някой ,който да знае за цевта?
 20. Колеги притежавам такава флоберка и ме интересува дали цевта е хромирана,щото нещо много блести от вътре.Вярно,че е чисто нова ама ми се струва,че не е като на другите флоберки.Не ме питайте къде съм я намерил чисто нова като се има в предвид,че е правена някъде около априлския пленум.НЕ КАЗВАМ.
 21. Тва с металните гравюри е интересно.Иначе пушката е на един приятел.
 22. Едно приятелче продава такава пушка в 16 кал.Пушката е успоредка и е с ежектори.Оригинални приклад и ложа.Иска за нея кам 300 лева.Има язви, но не големи и е годна.Няма никакви луфтове.За инфо на лични.
 23. Колеги мисля ,че всичко е наред.Сравних българските патрони с чешки и норма.На чешките и НОРМАТА ръбчетата им са малко по-нагоре в сравнение с българския.Най-вече горното ръбче на стеснението им е повече от 1мм по-нагоре(особено на нормата).Вижда се ясно като се сложат на стъклена маса.Такаче явно патроника си е точно наред.А иначе наистина лака на гилзата е налющен.Сигурен съм,че с други патрони няма да има ядове.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.