Jump to content

vkv_bg

Горски
 • Мнения

  1887
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  14

vkv_bg last won the day on Ноември 20 2016

vkv_bg had the most liked content!

Относно vkv_bg

 • Ранг
  бекасчия
 • Рожден ден 24.09.1968

Допълнителна информация

 • Име
  Вълко Вълков
 • Оръжие
  духалки ловни и спортни к.12, к.16, к.20; бургии 5.6x52R, 30-06
 • Куче
  бретон шпаньол
 • МПС
  Pajero 3.2DID
 • Град
  София
 • ЛРД
  София-север

Последни посетители

3264 профилни разглеждания
 1. ДТ Казанлък 2017

  Не помня в последните 4-5 години да е имало толкова високи резултати (като цяло) на държавен турнир... На трап-а във финала 6-мата влязаха със следните резултати : 6. Стайко Ненов - 110 (от 125) 5. Марин Кирилов - 111 4. Димчо Радев - 111 3. Красимир Георгиев - 112 2. Петьо Пенев - 116 ! 1. Христо Ангелиев - 119 от 125 ! Във финалната фаза Красимир Георгиев стана 1ви със резултат 48 от 50 (на една цев)! Изключителен резултат! 2ри остана Димчо Радев. 3ти Марин Кирилов. На скийт-а 6мата във финала са : 1. Георги Георгиев - 116 ! 2. Васил Ангелов - 116 ! 3. Владислав Симеонов - 114 4. Иван Танев - 113 5. Пламен Филев - 113 6. Божидар Димитров - 112 1ви стана Георги Георгиев със 54 от 60. 2ри Владислав Симеонов - 51. 3ти Пламен Филев - 39 от 50. Пожелавам на Домакините / Организаторите от тук нататък всички техни турнири да са поне толкова силни! Браво на Казанлъчани... Прекрасно начало...
 2. ДТ Казанлък 2017

  Моля, колегите с повече снимки - да постнат...
 3. ДТ Казанлък 2017

  Резултатите от Държавен Турнир "Казанлък" - на чисто нов стрелбищен комплекс, близо до "Арсенал" - Казанлък : Скийт Трап Таблото на финала - скийт Таблото на финала - трап За българските условия резултатите бяха изключително високи! Организацията беше перфектна! Имах честа да "свиря" един от най-успешните и най-приятни турнири... Благодаря на Кольо Дочев и Диян Стайков за перфектната организиция и перфектните условия за стрелба и съдийство!
 4. Бележките са си Ваши (платени)... На който сте ги върнали - от него ще си ги вземете...
 5. водоплаващ... в общините извън "черният списък"... в събота-неделя може и за бекас да идете... блазя Ви...
 6. Утре сте на лов... Наслука!
 7. Горски бекас

  Пурко : Това - ясно... По същество (на темата) ако обичаш...
 8. Горски бекас

  Писах и преди (доста по-назад в темата) за птичият грип и бекаса... Начина на живот и местообитанията на бекаса в зимовищата във вътрешността на страната (Странджа - без Черноморските райони, южното поречие на Струма и Места, Централните части на Средна гора и Розовата долина) изключва възможността за контакт с каквато и да било друга птица, включително и друг бекас... Изключенията потвърждават правилото - визирам контакта хищна птица-бекас, когато просто дългоклюния трофей не оцелява... С две думи бекаса е отшелник по време на есенно-зимният период. Освен това неговите местообитания са съвсем различни от местообитанията на водоплаващият дивеч и местният дребен дивеч (фазан, яребица). Физически контакт между тях е на практика невъзможно да се осъществи. Тоест предаването на зараза от друга птица на бекас е на практика невъзможно. Уточнение - всичко това в местотобитанията във вътрешността на страната, където гъстотата на популацията на зимуващите/преминаващи птици е много ниска. В черноморските райони (до 500-1000м от бреговата ивица) има минимална възможност при едновременна голяма гъстота (пасажен прелет) за случаен контакт между патица/бекас. Тази възможност въпреки че съществува, според мен е пренебрежимо малка. Крайно време е, лицата компетентни да взимат решения за забрана на лова при опасност от епидемия, да бъдат достатъчно информирани за биологичните особености, местообитанията и начина на ловуване на птиците обект на лов в България. Само информиран и отговорен човек, може да вземе правилно решение, касаещо правата (правото на лов) на хиляди граждани, както и приходите+заетостта в съвсем не малка туристическа индустрия (Организираният Ловен Туризъм - лов на бекас за италианци и французи в черноморските райони). Дори при наличието на близки огнища на птичи грип в някой Черноморски район, лова на бекас може да бъде забраняван само когато вероятността от контакт между патица и бекас е твърде висока (едновременен пасажен прелет и на патица и на бекас). Такива условия възникват за ден-два максимум два пъти годишно. Точно по това време (изобилие) е възможно отстрелването на 10-20 птици за един излет. Лично Аз, съм с две ръце за това, по време на изобилието лова да се забранява - просто не е етично и спортсменско спрямо принудените от времето, изгладнели, вяли и изпосталяли дългоклюни трофеи. През останалото време, в местотобитанията/местностите различни от устията на реките вливащи се в морето, забраната за лов на бекас няма никакъв смисъл. Моля Бат Сахо да вземе отношение / напише коментар...
 9. Горски бекас

  Най-накрая дивотията покрай "птичият грип" престана... Поне в област Пловдив и Стара Загора (за тях имам информация)... Бележки за бекас, патица и фазан ще има. Наслука!
 10. Silma AS70 или Чърчил

  Всички съвременни гладкоцевни куршуми са проектирани така, че да могат без опасност за оръжието и стрелеца да "минават" през всякакъв шок, включително и пълен. Има мобилни шокове със стеснения по-големи от пълен шок ( > 1.0)... През тях наистина е опасно да се стреля със калибрен гладкоцевен куршум (със подкалибрен куршум може да се стреля през всякакъв шок)... Съвсем друг е въпроса с какъв куршум, през каква цев/шок и на какво разстояние ще се получи най-свита група (най-малко ще се разсейват попаденията / най-точен ще е изстрела)... За отговора на този въпрос (най-важният) трябват много проби/грешки и поука от тях... В общият случай, за разстояния до 50-60м, виновника за калпавата стрелба първо е стрелеца и едва след това грешката е в боеприпаса/оръжието/мерните прибори... Та съвета ми е - отиди в най-близкият добре зареден с различни "бренекета" магазин, купи по 5-10 патрона от поне 3-4 вида... После на стрелбище стреляш по мишена (легнал или седнал с опора) на 35 метра за група (поне по 3 изстрела от вид). Избираш "бренекетата" с най-свитата група. После се запасяваш с тях (поне 20 патрона) и редовно (поне веднъж в месеца) стреляш на стрелбище по мишени на 35, 50 и 75м. След около 100-тина изстрела ще имаш доста правдоподобен отговор на това, какво може оръжието, какво може боеприпаса и какво може стрелеца (сиреч Ти)... Не е лошо за предварителна информация да видиш тази тема.
 11. Горски бекас

  Чехларе 11.12.2016 Най сетне се появиха птички и в Средногорското зимовище ;-)
 12. Нови ловно-спортни стрелбища вече има в гр. Кнежа, гр. Казанлък и гр. Балчик... Който желае да тренира - да се обърне към регионалният спортен клуб...
 13. Горски бекас

  За разтуха, преди утрешният лов, допълних статията с "допълнителното оборудване" за лов на бекас... Линк-а : https://www.nalov.com/forum/topic/51818-статия-ловът-на-бекас/?do=findComment&comment=650255 Наслука на всички колеги, които утре ще търсят птички!
 14. Статията е обновена - виж началото на темата...
 15. Пробвах (най-накрая) в реални условия бекасиерката, шок-а и патрона... Софийско... Шест птици вдигнати, Шест птици стреляни, Шест птици в торбата... Оръжието - ATA Arms SP Woodcock, шок-а - Gemini Dispersant (берета/бенели мобилшок), патрона хендмейд 34грама 9 (2.0мм) тапа... Доволен съм "като слон" ;-)
×