Jump to content

PeterTodorov

Ловец
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  Peter
 • Оръжие
  Remington, Mauser
 1. Шамане, имам повече от 25 години работа по оръжия в САЩ и съм член на асоциацията на оръжейниците. Никой оръжейник в САЩ не използва лепило, освен локтайт за винтовете. Това, което гарантира сигурността на оптиката е правилен избор на резбата, място на отворите, пасване на базите и центроване/съостност на пръстените. Неправилен диаметър на винтовете, неправилен момент на закрепване и/или несъостност ще разбият и най-скъпата оптика. Винтовото съединение е което осигурява съпротивлението между базата и патронника или цевта. Под базата може да се сложат стоманени пластинки за регулиране на в
 2. От много години (повече от 25) се занимавам с оръжия в САЩ - поправка, изработване, продажби и т.н. Никога и никъде не съм виждал или чул за използване на лепило под базата или стойката на оптика. Има само едно изключение за военна пушка FAL, но то е много специална ситуация, което няма нищо общо с това, което обсъждате. Винтовото закрепване се използва без проблеми до .50 калибър пушки. С по-голям калибър не съм работил. Когато имаме съмнения, разпробиваме и нарязваме отворите със следващия диаметър.
 3. В изказването ти има доста голямо противоречие. Ако наистина си в "пряк контакт" с въпросните производители, би трябвало да се съгласиш с мен, защото точно това са препоръките на производителите. И също би трябвало да знаеш, че съхранение на барут и капси в стъклени съдове (както го е описал Топалов) е много опасно и е точно обратното на това, което тези, с които си в пряк контакт препоръчват. Тук не става въпрос за празни спорове, защото това са елементарни изисквания за безопасност. Боравенето с барут и капси не е шега и мoжe да струва нараняване или изгаряне с доста тежки последици.
 4. Интересо, как знаете повече отколкото производителите на барут и капси? Капсулните производители забраняват изрично капсите да се слагат свободно в стъклени съдове поради опасност от избухване. Барутните контейнери са изработени специално да се предотврати избухване на барута при пожар. Капакът на контейнера изхвърча навън при увеличаване на налягането в контейнера и барута изгаря вместо на предизвика експлозия. Това са елементарни изисквания за безопасно съхранение. Колкото за това, че барутите за пистолетни патрони и за глакоцевни имат подобни параметри, проверете местата на известни пр
 5. Горенето на барут на открито и в патрон са два съвсем различни процеси. Това, което е написано в ръководството е не само глупаво, но и много опасно. Барут и капси винаги се съхраняват САМО във фабрични опаковки.
 6. Разликата е прекалено голяма. При тези скорости разликата трябва да не е повече от 10-на м/с. Ако имаш възможност, зареди патроните с поне 3-4 вида барут. Предполагам, че главната причина е неравномерно горене на барута. За гладкоцевни пушки може да се използва барут за пистолетни патрони, но в никакъв случай барут за нарезни пушки.
 7. Продавал съм оръжия и оптики в САЩ доста време. Оплаквания от Бушнел не съм имал, с изл;ючение на електрониката на два бързомереца. Безпроблемни са ми били Леуполд, Бърис и Никон. Интересно е, че "оптически" дефектни съм имал само Цайс, колкото и странно да ви звучи. За ловните условия в България не ви трябват екзотични оптики от рода на Сваровски. За българските ловни условия и възможности този вид оптики са само за фукане. Един 300-400 доларов Леуполд с правилно монтиране ще го имаш за цял живот и на всичкото отгоре има доживотна гаранция, дори и да го изпратиш от България.-
 8. Най-после се случи половин събота да е суха та успях да стрелям с Бушнела. Мерната точка е в средата на Т-образен кръст. Превключва се с два цвята - червен и зелен. Червения е за слънчево време. Нямах проблеми - инсталиран е на AR-15. Въпреки нивелирането имах чувството, че Т-то е наклонено на една страна. Същото го казват и други собственици. При откачване и монтиране отново нулата не се губи. Ако батерята се изтощи и нямаш резервна, на бързомереца има монтиран мерник и мушка, които са лесни за използване дори и със "стари" очи. Както казах преди, бързомерецът е тежък, неудобен и гум
 9. WD-40 няма нищо общо с чистенето на олово. Взинаш бронзова четка за 20 кал. Намотаваш отгоре финна стоманена "вълна" и търкаш. Ако имаш електрическа дрелка, хващаш шомпола с нея и след няколко секунди оловото изчезва. Вземи една марлена маска от евтините защото част от оловения прах може да ти влезе в носа.
 10. В Щатите цените за различните модели са от около $100 до $290. Два модела със страничен фокус са около $850. Оценките са от "незадоволени" "до много добри".
 11. От Nikko site: Born in Australia, Malcolm Fuller had an early exposure to firearms and hunting on Australian farms that were abundant with wild boar, deer, goats, foxes and rabbits. This early exposure and subsequent lifelong pursuit of hunting larger game provided Malcolm Fuller with tremendous practical experience that has been a cornerstone to the development of riflescopes under the Nikko Stirling range. Initially utilizing optics factories that were emerging in Japan in the 1950s, he founded the Stirling Scope Company Ltd in Tokyo, Japan to manufacture and export Nikko Stirling riflesco
 12. Компанията е създадена от австралиец и първоначално са произвеждани в Япония. Сега Никото се произвежда в Китай.
 13. Погрешна информация. Патронът си е руски, разработен заедно с Нагановата пушка някъде през 1891 г. Когато Русия започва Първата световна с нападането срещу Австрия, руснаците не са имали dostatyчно пушки. Американците са произвеждали пушки за тях до 1917 (до руската революция). Думата "винтовка" на руски означава пушка с нарезна цев. Американците са използвали картечница "Колт" по това време.
 14. Това е калибър .410. Гилзите са метални, хартиени и пластмасови.
 15. Разбира се, че може. Обратното не е здравословно. "Кръглорежещите" куршуми се използват най-вече при прецизна стрелба по мишени.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.