Jump to content

пламенчо

Ловец
 • Posts

  388
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  Пламен
 • Оръжие
  .
 • Куче
  домашно
 • МПС
  4x4
 • Град
  Пловдив
 • ЛРД
  Сокол

Recent Profile Visitors

2,209 profile views

пламенчо's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

327

Reputation

 1. Някъде някой колега беше написал, че една гайка може да я завиеш и с френски ключ, и с пръсти, и с клещи, и с гаечен ключ. Та така е и с лова. Убиват се прасета и с по-малки калибри, но дали това е инструментът за твойта гайка?!? Наслука!!!
 2. Е, благодаря!!! На този новинарски сайт допреди няколко часа бяха качени снимки на кутии с .308-ци. Затова го и пуснах. Наслука!!!
 3. Одеве от смартфона беше трудно, но сега: http://www.accuratereloading.com/223sb.html Наслука!
 4. За съжаление не мога да намеря един стар коментар на колегата old_hunter. Там имаше линк към чужд сайт. В него беше публикуван опит с цев, която се реже с по 1 см.,а след това се стреля за група на 100 м. По спомен - цевта беше намалена поне двайсетина пъти със сантиметър, а след това изстреляна съответната група. Накратко- в табличен вид бяха дадени показателите на пробите и съвсем ясно се виждаше как групата се запазва, а началната скорост пада. Наслука!
 5. Това е резултатът за целия сезон. Не особено висок, като се има в предвид, че положих старание почти да не пропускам излет. Все пак много по-добре от валата, който изтърпях преди 5-6 сезона... Наслука!
 6. Прав си- скъпи са, а и бягат малко от основната идея на 9,3...За "всичко друго" аз ползвам .243. Иначе ползвам и 4-5 вида калибри под 9,3 и два вида над него, но това си ми останаха фаворитите. Наслука! Абе аз ти следя писанията и в друг форум, така че ще видим с какво ще се похвалиш...
 7. С Вулкана пак дупчи всичко. Трябва да е някое попадение с 1000 условности, че да остане вътре. Аз лично смятам Вулкана за относително лек, мек и бърз в тоя калибър. Стрелям само с него от 4-5 години и съм предоволен. Нямам уцелено и непаднало до 10-15 метра животно. 11,9 грамовите RWS-и някой ползвал ли ги е? Наслука!
 8. Съмнява ме да откриеш такъв. Поне при мен не се е случвало никога. Някой има ли наблюдение върху този патрон: https://rws-munition.de/en/rws-hunting-area/rws-hunting-ammunition/rws-centerfire-rifle-cartridges-for-hunters.html#!0/581/10 Наслука!
 9. Хора стрелящи с този калибър трудно ще откриеш. И сам си открил недостатъка му: рядък, скъп и ограничено разпространен патрон. Иначе се доближава много до масовия 300wm по характеристики. http://www.nalov.com/forum/index.php?showtopic=46413. Колегата го ползва и споделя опит. Наслука!
 10. На снимка се вижда паток убит на единия ден от мен, а намерен на другия. Това остава от него за една нощ във водата. Видях го, защото едра граблива птица излетя от него. Наслука!
 11. Поздравления за слуката! Аз излизах 2 пъти за по 1 час привечер. Прелет нямаше, но успях да вдигна доста патки от шаварите. Първата вечер ударих 7, втората 2. Може да се каже, че още сработвах първите излети. Даже малко се поизложих - в последствие видях, че в бързината на зареждането и слабата подготовка за лова съм изстрелял поне 4-5 патрона 6/00 . Снимките са в непълен състав, защото все се стъмняваше преди да събера птиците и да ги снимам.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.