Jump to content

Papu

Ловец
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

About Papu

 • Birthday 02/10/1973

Допълнителна информация

 • Име
  Пламен Пенев
 • Оръжие
  Cifsan 555 , Huglu Renova , CZ 550 Scandinavia 30-06 , CZ 452 2E ZKM .22lr
 • Куче
  Ирландски сетер, Бретански шпаньол
 • МПС
  колело :-)
 • Град
  Баира
 • ЛРД
  Гората
 1. Колега а синтетиката на същата цена ли е.Приклада им е с около 2 см по дълъг и направо ми "лепне".И вярно ли е че са изработка на Sarsılmaz за VB.
 2. Бернарделито се продава на 1300 лв в магазина та затова иде реч.Аз ще я ползвам само и единствено на птици.За едрия лов съм с карабина от 4 години и много ама много рядко с гладкоцевна.А надцевката ми е Чифсан, навремето я купих с нежелание от колега като услуга защото само аз бях с разрешително за закупуване в момента а той бързаше да я продаде /лека му пръст на човека/.Да ама сега не я давам за нищо излезе невероятна, и дъжд и сняг и т.н. - няма петънце по нея.И аз нямам забележки към турските.Просто сам си определям нещо като "таван" защото пак казвам тя ще ми е само за пъдпъдък и фазан.
 3. Благодаря колега а за Бернардели Мега какво ще кажеш друго колко време го ползва и защо вече не го използваш
 4. Колеги ще съм благодарен ако споделите мнение за тези полуавтомати.Намислил съм да си подаря нещо за новия сезон - основно за птичия лов, и искам да се побера в максимум 1000-1200 лв.В този диапазон са и CZ-то и Стожера но никога не съм ловувал с полуавтоматична и не знам кое какви проблеми може да създаде и съответно до колко трудно ще е отстраняването им т. е. сервиз гаранций и т.н.Затова моля за помощ в избора ми.
 5. С голямо нетърпение очаквам 10.08.Тази година ще ще се "мъчим" с Били - 4,5 месечен Бр. шпаньол.С гърмежа вече свикна благодарение на газовия пистолет и не му прави впечатление но за съжаление останаха много малко / почти никакви / не дисковани и не изорани стърнища вече.На сутрешните ни разходки из полето все още се чуват пъдпъдъци и тук там се вдига някой но ............ще видим.Дано да ги има и дано Били е късметлия. Пожелавам на колегите много слука и незабравими мигове в новия сезон.
 6. Колега аз ползвам Nikko Stirling Eurohunter 1,5-6x44 с 8 степенна подсветка/кръст/ монтирана на CZ 550 30-06 и съм страшно доволен от нея.Има същата с точка - въпрос на лично предпочитание.Купих си я от "Армада понтика" по интернет с доставка , и доживотна гаранция за първия собственик.Купих я след като я видях монтирана на SLR-а на един приятел.М/у другото и той си я ползва с кеф.А от посочената сума ще ти останат и пари да си помогнеш с тях за монтажа.Там където ловувам аз дистанцийте за стрелба от варда са около 300 метра, не мисля че това е предела и на оръжието и на оптиката ми но това
 7. Колега и 30-06 и 308 са добър избор.Но все пак прецени на теб кое оръжие ще ти пасне.Иди разгледай подръж ги и прецени.Лично аз ползвам CZ-550 30-06 и съм страшно доволен от избора си.2012 свалих 2 прасета с нея като първото на 228м / измерени с далекомер впоследствие / 1 патрон SB 11.7 g.Второто на почти същото разстояние със същият патрон.Имам приятел който по миналата година с 308 уби 4 вълка и то големи на 280 м на варда, не мога да ти кажа какъв боеприпас е ползвал но и за двата калибъра имо богат избор - е цените им варират и са коренно различни един от друг, така че сам прецени какво ис
 8. Колега ами че то и окото трябва да се тренира целогодишно.Що тогава на тия " тренировки " да не се ходи с пушка и дето се вика "тренировки , тренировки ..........." целогодишни и ползотворни. Абсолютно съм съгласен с колегата maestro ,че травмите са различни и не винаги от пръв поглед личи доколко е сериозно състоянието на животното и даже и специалист би се подвел в такъв момент.Още повече че по твърденията на МАХОНИ мястото е било усоино и сумрачно.Кой в такъв момент само от поглед от разстояние би преценил кръвта от дивеча ли е или от кучето.Аз не се обзалагам на това.А иначе - успешно озд
 9. Честито колеги за слуката.И дай Боже по-добра в следващите излети.А ето и от с.Писарово нещо.
 10. Колега имам Чифсан от 2008 година и не бих го сменил за нищо друго.Пушката е невероятна.Взех я без желание тъй като си бях избрал и поръчал нещо друго но направих услуга на един приятел като я купих от него / беше я взел преди 3 месеца и изстрелял с нея о/о 10 патрона.За съжаление получи инсулт и тази му идваше тежка а в момента само аз бях с разрешително за закупуване така че ............се сдобих с вече моя Чифсан.И пак повтарям не бих го сменил за нищо друго./.Стрелям спокоино с мини магнум.По професия съм вет. лекар и много често след лов нямам време да я почистя дори от влагата / когато с
 11. 1.5-6x44 мисля да я ползвам и за гонка
 12. Здравейте колеги и наслука през новия сезон.Моля Ви за съвет.Миналата година се сдобих с нова ЧС-550 Scandinavia кал.30-06, и си стрелям така без оптика.До 150 м нямам проблем с мех. прицел, но сега съм решил да сложа и оптика.Какви отзиви бихте дали за Nikko Stirling и Delta.Или ми препоръчайте нещо друго в този ценови диапазон /около 600 лв/ Благодаря предварително.
 13. Познат ми предлага Силма с цеви 70 см, купена е октомври 2007 г на изплащане.Дава я без кеш, само да се доплати лизинга и около 900 лв т.е. по 66 лв за 12-13 месеца??????
 14. И двете 12/76 Magnum, сменяеми шокове, ижектори.Иж-а е с цеви 72см а ако се спра на Силмата ще търся с 76см.Става дума за нови.
 15. Ползвам я но все пак вашето мнение какво е.Кое да предпочета
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.