Jump to content

loco9130

Ловец
 • Posts

  39
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

loco9130 last won the day on September 1

loco9130 had the most liked content!

Допълнителна информация

 • Име
  Стоян Арабаджиев
 • Оръжие
  FABARM
 • Куче
  ЗСЛ
 • МПС
  Mitsubishi Pajero
 • Град
  Burgas
 • ЛРД
  Sredec
 • Skype
  GLAVNIQ

Recent Profile Visitors

744 profile views

loco9130's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

76

Reputation

 1. Продавам гладкоцевна ловна пушка FABARM GAMMA 2 cal. 12/76. Пушката съм я купувал лично от оръжеен магазин "ВИП" гр. Бургас, и е в отлично състояние(леки следи от употреба). Телефон за контант: 0886870005 Стоян Цена: 1700лв.
 2. Продавам женска ЗСЛ.Кучето ловува основно на хищници.За повече и информациа тел:0886870005
 3. Продавам малки кученца с баща лайки и майка гонче.Родителите работят на прасе. За повече информация тел:0886870005
 4. Колеги от 3,4 дни в местност Божура(гр.Средец;обл.Бургас) се върти едно мъжко куче порода трицветен барак.Моля ако някой си го разпознае,да ми пише на лично съобщение.
 5. Привет на всички колеги. Здравейте колега Егер!Благодаря Ви,за това че отговорихте на поста ми(очаквах отговор точно от вас,макар да не съм го конкретизирал малко по-горе). Относно отправените ми адмирации,спрямо Вас,аз ни най-малко пренебрегвам останалите колеги,занимаващи се с породата ИСЛ, и то по утвърдените правила(изрично съм го споменал в горния си пост,моля да не остана криворазбран)! Нека сега и аз да отправя скромния си коментар,относно полученият отговор.Всичко,което прочетох го приемам,като факт,защото аз също съм на мнение,че когато имаме изградена йерархия в глутница;изгаден тертип на работа и сработване,било то на едно,две или повече кучета,малко трудно,но не и невъзможно би се вписало друго куче(особено,ако говорим за кучета със силно изграден доминантен характер и на възраст над 3-4г.).Обаче аз съм на мнение,че ако две кучета,едното ИСЛ,а другото ЗСЛ(примерно мъжно и женско) ,отраснали в една и съща среда(имам предвид заедно),при едни и същи условия,въздаст,подготовка и внимание(като сработването им започне от 1,5-2г),от страна на стопанина,би се получил добър екип.Това,че едното куче ще претърсва в по-голям периметър,а другото на по къса дистанция,според мен няма нищо лошо.Това е моето лично мнение,относно сработването между двата подвида,но разбира се докато човек не пробва,няма как да бъде сигурен. Между другото,до колкото съм информиран(може и да греша),един наш колега от Нова Загора(Томи-maksimu),ловува и с ИСЛ,и с ЗСЛ,така че може да сподели свойте виждания. Поздрави на всички!
 6. Привет на всички колеги! От всичко изчетено и видяно от мен,в тази тема(ИСЛ),бих казал едно единствено нещо:Съжалявам,че съм нямал възможност да общувам,на живо със хора като вас!Аз като един страничен наблюдател,на който нито ми е подарявано,нито ми е продавано,каквото и да било куче от съответната порода,мога със ръка на сърцето да споделя със вас,че научих много от написаното до тук!Изписаха се доста думи,както негаривни,така и положителни спрямо работните и екстериорните качества,на лайките вкарани в България, и ако един,здраво мислещ човек,който тепътва обмисля да ловува и да отдаде,каквато и да било част от своя живот към подобна порода кучета,то той трябва да черпи от единствения извор,който съществува на наша територия(освен чуждата литература,клипове,форуми и т.н.),а това са иненно хората,който със много труд,постоянство и средства се опитват да постигнат нещо качествено в нашата родина(не искам да споменавам имена,който е чел темата би трябвало да се досеща)!Та вместо да се радваме един на друг, и да обменяме опит,за да могат нещата да вървят във правилната посока,ние сме седнали типично по български,да пишем небивалици от рода на:тия кучета не ставали,ония не ставали,ама тези били по-добри,ама ония еди си какво и т.н. до безкрай!Няма най-добра порода,всяко куче си е строго индивидуално и всяко си има свой плюсове и минуси,от тук нататък всеки сам избира кой път да поеме и какво куче да избере за свой помощник в лова.Темата е ИСЛ и хората,който пишат тук са направили своя избор на ловен другар!Не съм единственият,силно се надявам и да не съм последният,който трябва да уважава човек,като Егер:човекът,без чиято помощ сега нямаше да имаме възможността да коментираме,черпим опит,гледаме клипчета,снимки,дори и да обидим на някой кучето и да влезем във остри спорове!Какви кучета са внесени с помоща на този човек(било то качествени или не),могат да коментират единствено и само,хората в чиито ръце са попаднали(т.е. тяхните стопани).Нека си помагаме и уважаваме един на друг,само така можем да изпитаме истинската наслада от лова,със която и да е порода. Аз като един сравнително млад кучкар съм за идеата на Йордан да се създаде нов клуб, и в отговор на питането на Джони(макар,че засега нямам лайка със родословие,дано и на мен ми се усмихне щастието да притежавам и аз,някой ден),за това колко ще са членовете на този клуб,аз от сега съм за,да бъда един от тях! Имам един въпрос,който смятам,че не сме доизяснили в тази тема(нека бъда извинен,ако греша) и мисля,че отговорът му,би бил доста полезен за всички нас.Понеже попаднах,тук във форума на един пост,в който се пише следното:Сръботването на ЗСЛ и ИСЛ в доста от случайте,води до неуспех(предвид това,че работните изпитания,ако не се лъжа и за двете породи са едни и същи).Нека колегите,който имат подобен тандем,а и всички останали,коментират подобно нещо?Благодаря Ви предварително!
 7. Колеги вижте на какви новини се натъкнах днес:Министерството на туризма рекламира България с лов на американски елени и мечки и риболов на сьомга. Ние си морим кучетата с тези мечки(с ясното съзнание,че са забранени за отстрел), а те видиш ли,били разрешени да се отстрелват.
 8. Хайде едни бръмбъзъци и от мен ?
 9. Колеги днес докато си чаках да ме подстрижат се натъкнах на следната статия във списание Ловец:Опити на зоолози са доказали... Как бихте коментирали написаното?
 10. И от мен една госпожица на 9м. със която правим сериозни тренировки,за да се наложи във отбора на звездите
 11. Колеги кучето е намерено,макар и близо 1 седмица отсъствие си дойде само-Истинаски приятел!
 12. Колеги на 11.09.2014г при разходка на кучето ми в местността Божура-гр.Средец(област Бургас),изчезна безследно.Моля,ако някой има каквато и да е информация да ми пише на лично или да звънне(тел. за контакт:0886870005).Кучето е със страхотна ориентация и варианта да не се въне е сведен почти до нула(при положение,че не веднъж съм го пускал в тази местност),което ме навява на мисалта,че някой го е прибрал! Благодаря на всички предварително(Предлагам възнаграждение)
 13. Поздравления Данчо,малко хора биха се похвалили със този изключителен успех.Страхотно предимство за ловният ти другар е този ловен подвиг,който взаимно сте преживяли,живи и здрави и двамата да сте,та да ни радваш със подобни снимки още дълго време )))))
 14. Кучето е на 3г;родено е на 07.04.2011г;майка-Сара,баща-Коча(купил съм го от Халил),обезпаразитено,със всички ваксини! Работи ОСНОВНО на диво прасе(разлайва дири на сърни,хищници,но основно е обучавано на прасе),много енергично,едро,със страхотна ориентация(няма ли сме такова куче в дружинката) и трудно се хваща от чужди хора,освен от стопанина си!Причината подари която го продавам-нямам време да се грижа за него,защото се намирам във по-голямата част от годината във София(кучето е във Бургас) Цена-600лв
 15. браво колега,добър краен резултат
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.