Jump to content

НЕШО

Ловец
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  Светослав
 • Оръжие
  Armsan Phenoma carbo slug, SAR м12f, Glock 43
 • Куче
  Англ. сетер
 • Град
  Варна
 • ЛРД
  Садово

Recent Profile Visitors

1,178 profile views

НЕШО's Achievements

 1. А този е по-малкия брат / за тези, които не са го виждали/: Стомана - 1.4034 /4.7 мм/ Нитове - месинг+неръжд./корби/ Гард - хром-никел Дръжка - акация Размери - според оригинала
 2. Огледай външно цевта. При минимално чукване на цевите, отвътре прави бабунка.
 3. Да метна и аз два от моите, израбоени от мен през миналия век:
 4. Ха, а дали по-рано Зъм-кулакът не се е подвизавал в тази кания?
 5. То със стъкло и баба може, някои пердашат с капаче от " Русенско варено".
 6. А този ми е предпоследния: Дължина острие - 120 мм Дължина дръжка - 120 мм Стомана - 1.4034 Гард - хром-никел Дръжка - текстолит
 7. Стомана - 1.4034 / нещо 4х13/, 4.7 мм Дръжка - орех Гард, нитове, тръбичка - неръжд. Обща дължина - 249 мм / удължил съм дръжката с 10 мм/ Дължина острие - 125 мм http://ne6o68.snimka.bg/hobby/phk-m.596345.23683930
 8. Това са безумни и безотговорни твърдения. Извинявам се за тона, но не се сдържах. От 30 метра, с ИЖ 43, попаденията не излизат от кръг с диам. 10 см./пушката е със смен. шокове/. Имам някакви стари снимки, сега не ги намирам, но ще ги открия. Проблемът категорично е в стрелеца, което съвсем не означава,че не е добър, а че не е бил в кондиция.
 9. Винаги има качващи се по баира и слизащи надоло. За първите тези мнения винаги ще бъдат полезни и интересни!
 10. От четири ловувам с този калибър. Засега мнението ми е, че не бих го сменил. Колегите са написали много истини. Преди бях с 30-06. Сега за патроните- личното ми мнение е, че всички са добри с изключение на руските. И не толкова за друго, а заради гилзата - тези, които бях купил, бяха със стоманена гилза, помеднена или дявол знае с какво покритие. Вероятно стоманената има по-малка еластичност от месинговата, в резултат на което след четвъртия изстрел /чисто нова ИЖ 94/, гилзата затегна в патронника.Оръжието упорито отказваше да се отвори. След поредния решителен напън, то се предаде, но гилзата не. Тя си остана в патронника, като заварена. Всички опити с наличния инструментариум от колата не доведоха до изваждането и. Изхвъргачът беше откъртил парче от борда на гилзата /стоманена/. Положителното в тази история е, че разбрах колко е здрав изхвъргача / едно миниатюрно чопче/. Винаги съм имал предубеждение към жлебовите патрони за такъв тип оръжие. Не знам какъв щеше да бъде резултата, ако патрона беше рандов. Може би изхвъргачът щеше да се счупи. Впоследствие гилзата беше избита с шомпол и чук/най-вече с чук/. Сега оръжието е на около 300 изстрела/с .308/, без намек за този проблем. Основно ползвам SB.
 11. Според един от постулатите на оръжейното дело, диаметъра на едрите съчми трябва да се съгласува с диаметъра на цевния канал, респективно с диаметъра на дулното стеснение, когато има такова / това е отбелязано в горните постове/. От тази гледна точка въпроса за мобилните шокове изглежда така - дали френският ключ трябва да бъде раздвижен? Да, с изобретяването на сменяемите шокове нещата си идват на мястото си, всъщност досега те са били с краката нагоре, т.е. вече не се налага съгласуване на съчмите, респективно готовия патрон към оръжието, а обратно - оръжието се съгласува към конкретния патрон . Това е революцията, даваща право за избор на муниции. Колкото до коментирания влошен бой на оръжията с мобилни шокове, проблемът трябва да се търси в приклада и задприкладното устройство. Най-малко за влошен бой може да се говори след проверка боя на същото оръжие с фиксирани шокове, а това няма как да стане.
 12. Само да не остане някой с впечатление,че ИЖ 27 не се напасва ръчно. Прецизността на ИЖ 54 е доста далече от немските оръжия от онова време. За съжаление онова време отдавна си е отишло. И това, което е останало е със съмнителни експлатационни качесва. Това се отнася повече за немските оръжия, отколкото за руските. И ако има някой запазен екземпляр, то по-добре оръжието да робува на стопанина си, отколкото обратното. п.с. Това беше реплика към пост #45.
 13. Големите Майстори казват, а и по дебелите книги пише, че се маже с ленено масло, в никакъв случай с минерално/смазка/. Дървенията става трошлива!!!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.