Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2018

rotary

Ловец
 • Мнения

  41
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Допълнителна информация

 • Име
  dimo
 • Оръжие
  beretta, verney - carron
 • Куче
  setter, breton
 • Град
  varna
 • ЛРД
  varna
 1. Колега Шаман, Виждам че имаш богат опит. Доколкото знам, произвеждат се следните полуавтоматични карабини: БРОУНИНГ БАР, БЕНЕЛИ АРГО, ВЕРНЕ КАРОН ИМПАКТ АУТО, РЕМИНГТОН 7600, ВОЕРЕ 2185, МЕРКЕЛ, ЗАУЕР, ХЕКЛЕР И КОХ. Би ли споделил своите впечатления синтезирано за тях като отношение цена/качество, точност, сигурност, ресурс и не не на последно място поведение на вносителите и отношението им към клиентите и сервиза? Убеден съм, че ще е интересно и от полза на цялата удитория. Предварително благодаря.
 2. Честито! Едно пояснение за разбирачите и маниаците германофили: Карабината е италианска, което не значи че не става. Крико е марка, купена преди 24 години от CD EUROPE и оттогава се произвежда в Италия от тях, същите продават и под марките MAROCCHI и FINNCLASSIC. Ахтунг! ау фидерзен.
 3. Не съм. Тези телефони имам от VOERE, но и аз мисля че познавам човека. Вчера видях в www че тези пичове са направили всичките си модели със взаимозаменяеми цеви - от снайперската карабина, през ловната LBW, до планинската ТИРИЛЕРИН ! Е, няма втори !
 4. Между другото за VOERE - като им писах за допълнителни пълнители ми отговориха че вносител никога не са им били ДАЙКАН, а МАГНУМ ПРО - www.magnumpro.eu , e-mail: [email protected] ; 0899 932 700 (733). Преди 20-на дни купихме на приятел комбинация като моята: LBW 8x68 струва 1990 лв., допълнителната цев 6.5х68 - 650 лв., допълнителна цев .233 - 600 лв. Това върви добре с гарнитура KS на RWS.
 5. Генерале, Персоналното ми усещане е че 8х68 има малко по-голям откат, по-рязък е, по-бърз и по-точен, моя фаворит. Пдкрепям мненито си с факти: cal. bar Vo Eo 8x68 4400 950 5500 .338 4300 850 5300 трябва да те предупредя обаче, че комбинацията LBW 8х68 + 6.5х68 не е много екологична, по смисъла на закона за биологичното разнообразие.
 6. Колега, едно съвпадение - аз имам VOERE LBW с две цеви - 8х68 и 6.5х68. съчетанието е перфектно, калибрите са ловната еманация на оръжейния гений на Третия Райх, който не ги познава, си струва да проучи. И макар че 8х68 става и за входящо ниво на африканския лов, скоро си купих и VOERE XXL cal. 338. Тези Пушки и калибри са ми психологическия вибратор от две години и са отличен избор като комбинация за лов на планетата Земя. С тези железа влизам и в Джурасик парк на фар. Ама ще си взема и експреса.
 7. Колеги, Този фундаментален въпрос има фундаментален отговор - спускова система "двоен ефект" - "dual action trigger" на VERNEY-CARRON http://www.verney-carron.com/pages-us2/iii_index-us.htm Два спусъка - едновременно можете да ползвате предния спусък като единичен, или двата - като стандартен двоен. Нещо като ZH, само че с предния. Патент, по - добро няма измислено засега според мен. Утре Меркел може и да измислят, ама в последните 20 години не са. DUAL ACTION TRIGGER GREATER FREEDOM: For a great many hunters the selector hinders reflex shooting. Result: loss of responsiveness, as well as making selection mistakes. This system is an effective replacement for the single selective trigger and can be used in three different ways: like a single trigger by just pressing the first trigger for both shots, as a standard double trigger, by reversing the firing order by simply pressing on the second trigger before the first one (ideal when you are using 2 different types of ammunition or two different chokes). A new feature offering considerable advantages that add to the efficiency and versatility of the Sagittaire® Polynox® for the same price as a standard trigger set. Can be turned into a (classic) double trigger configuration.
 8. Наслука и на Вас, Господине! http://www.visagesvarna.net/models.php?Models=women http://web.ukonline.co.uk/basinger.jsrpages/fkbx.htm
 9. Благодаря за отговорите, момчета! Set-е, не ща да се карат наследниците. Между другото моите инициали и тези на сина ми са еднакви и ще ги гравирам, заедно с гравюра "моя сетер прави стойка на Нихад Кабил'(да му го ...) върху спусковата скоба. Цял живот се борим: Първо за леб и огинь, после за жена, кон и пушка, който е дорасъл - и за свобода, като му дойде времето и т.н. Бива ли да получиш това, което искаш и да го спиртосаш като бръмбар в шкафа? То ще се изроди от пушка в имитация на пушка, само лова ще я оживи. Домашна пушка не ща. Ще си ловува с мене. Да не е ставала пушка, да е станала владика, ако е искала да си стои в къщи. Циганина дето оди и жена си води. Приклада ще е един - английски и за карабината (октагонална цев) и за 12 кал., поръчах го с чекеринг и орех като този: http://www.demas.fr/pages-fr/gamme-azure-08.htm Гравюрата е друга. Няма да я ползвам за бенчрест я, за гонка с бързомерец на мушката или с 1-4х24 английския си е ок. Колеги, трудна работа със шоковете. И аз искам фикс, ама...Не забравяите, че зелените тикви и партии са зад гърба ни със стоманените съчми, скоро ще ни ощастливят. С тези боклуци не може да се стреля над 1/2 фиксиран шок, с мобилни може и до 3/4. Шах и мат! Интернет в тоалетната! Снимките с украинките останаха в куфара! Мосю Дема ще чака още два дни. Дали една или две и какви? Поздрави и Берекет версин!
 10. Какви гладки цеви към експреса: 1. 20 кал. - кефи ме, но не е практично; 2. 12 кал. - по-добре, но тука вече ме засърбя мозъка: - дали една стандартна 71 см; - или две - например една къса 60-66 см за пъдпъдък, бекас, гонка на едър дивеч + една 74-76 за далечна стрелба (гъски, патици, зайци и т.н. ? - какви шокове - фиксирани или мобилни и ако фиксирани какви в тези случаи? Пушката е скъпа ръчна изработка - DEMAS AZUR GRAND LUX ( www.demas.fr. ). Ловувам на всякакъв дивеч. Колеги, влезте ми в положението и помагайте с акъл, образование и expirience.
 11. Не човек, а желязо! При такваз диагноза търси някоя с нещастен брак и щастлив развод и ще заспиваш по лесно! Ако не намериш такава, има и друга рецепта (народна медицина) - да си набавиш 18 годишна нимфоманка и да четете заедно на кръгла спалня цяла вечер "Лов и оръжие" (това е моята кристална детска мечта) !
 12. Какво ще кажете за Бургазлиите, дето вече не живеят в Бургас? Да се считаме ли? До къде я докарахте с мястото и времето?
 13. Добро утро, Set. И ти си бил сложна, противоречива личност, значи! Демек -през деня неуморно изграждаш, през ноща без пощада рушиш? То бива ден за размисъл ама ти си я задълбочил снощи до немай къде по хоризонталата и вертикалата. Изглежда, братко, и при тебе прираста на знания не е прираст на увереност, а на съмнения. И ти, може би учиш не за бе;лежки, а за знания. Очевидно при вас, нощните стрелци на дълги (над 2000) и средни (до 1800 м.) разстояния поразяването на живите цели на противника, както и някои по-бавни нисколетящи самолети са въпрос на дълг и чест, както и хоби. Само не ми стана ясно: 1. Ако не бях писал "педерас", без Т, (верятно това Т произлиза от тъпак!?) нямаше ли да се сетиш за булката? Ако аз съм причината за снощната оргия, ще трябва да черпиш. 2. Не разбра ли че моя коментар не се отнася за тебе (1800м. и нагоре), а за тези нетренирани снайпери които не пропускат само до 1000 м., оттам нагоре понякога се излагат и не улучват падпъдъци, не ги е срам! От всичката таз попара най-важен ми се струва въпроса ДЕТО ПОВДИГНА за булките. Днес, като не можем да ловуваме прасета и други волнонаемни, що не половуваме на булки, с индивидуални бележки, на варда, гонка, издебване, обход и т.н. Оръжия и амуниции всеки си знае. НАСЛУКА
 14. Горките жертви на Здравната Каса ! Готов съм да ви спонсрирам в лекарствата ! Спокойно, перушани, Не е задължително да си луд, за да станеш хампи, но всв пак помага ! Идете си търсете работа в Дайкан, там епикризите от психото се ценят ката референция и са допълнително предимство към задължителните критерии към пперсонала - да си педерас !
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.