Jump to content

alex456

Ловец
 • Posts

  22
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by alex456

 1. Честит Имен Ден !!!!! Днес е Петровден На този ден църквата чества паметта на двамата Христови апостоли - Петър и Павел - ревностни разпространители на християнството, изтърпяли много страдания и гонения и са наречени "първовърховни престолници и вселенски учители". Петър, беден рибар от гр. Витсаида край Генисаретското езеро, е един от първите ученици на Христос и един от преданите му последователи. Павел, роден в Тарс, Киликия, първоначално изповядва юдейската религия и е сред гонителите на християните. На път за Дамаск той е ослепен от видение на Господа. Завеждат го обратно в града, където след три дни е изцерен по чудо. От яростен противник става най-ревностен разпространител на Христовото учение. През 67 г. заедно със сподвижника му Петър са разпнати на кръст от император Нерон в Рим. На Петровден се принася жертвено животно в чест на светеца - обикновено се коли "петровско пиле". Рано сутринта жените носят в черквата колак и ранни ябълки - петровки. Осветени от свещеника, те носят здраве. Според народните вярвания Свети Петър е ключар на райските порти и главен съдник на човешките грехове, който определя коя душа е праведна и достойна да влезе в рая. Празнуват носещите имена: Павел (означава малък), Павлин, Павлина, Павлета, Пейо, Пенка, Пенчо, Петрана, Петранка, Петър (означава - камък, скала), Петьо, Пепа, Петя, Пецо, Апостол (означава - пратеник), Камен, Кремена.
 2. Честит Имен Ден !!!! на всички именници днес ,На Хънти-Георги Шумков и всички колеги. Нека да не се отърват от добро здраве и слука!!! Да изпият на тази хубава песен с приятели по една хубава ракия.Наздраве!!! http://vbox7.com/play:7a292406
 3. Айде на 2в 1.Наслука пък знае ли се
 4. По думите на г-н Иван Петков (председател на УС на НЛРС-СЛРБ) парите са потънали в бюджета на държавата!!! Това означава ли че и таксите за тази година ги очаква същото? А кой услужливо ги е предоставил?
 5. Свиква се с приклад който е на пушката при купуването,ама да свикваш с приклад който е правен за "Теб".Отивай при майстора и да си го оправи ,така че да ти пасне "като песница на нос". Никога не е в пушката или теб,от мен да го знаеш, а аз доста пушки съм имал от всички видове, и никоя не ми "лепне " повече от другите/на всичките съм сменил прикладите или си ги поръчвах с "мой" приклад/.На слука.
 6. ако го гледаш отстрани , а ако е ....
 7. По скоро разреждаме негативната енергия . Не мислех да пиша по две причини: 1.Издадоха ми го без проблеми/не чак без никакви-липсва ми дива коза и глухар,ама нейсе/ 2.Карах курс 6/шест месеца/ почти през ден,стрелби и т.н. през 1983 год. Така че без някой да ми се обижда ама моите "Протоколи" ги има ,а на хора от 2010г. липсват ,айде сега . Сега да отиде и на този който е взел парите да му попритегне вратовръзката. Но като знае как го е получил ,и като знае че носи наказателна отговорност и той,та по добре е без да се прави на ощипана девица да отиде и да си го изкара този път както трябва . Иначе да такава е практиката, на определени номера/не ЕГН-та/ са пишели по 10-тина удостоверения, от КОС можеше да се провери само дали съществува този номер но не и име/за разлика от сега/ и се разчиташе на визуална проверка.А "нашите хора " са прибирали парите за "курса" Сина ми кара курсовете 2002г. и практиката беше да се провеждат от фирми ,но пак с курсове и протоколи ,и ефекта е че и неговото "излезе" легитимно и си го получи. Не казвам че не може да има и грешки на "администрацията", ама чак пък и 10 000. За 23 години по 300 души в курсовете/подборен/на година което е много, но това са ...6900 и преди 1988г. 1600 /за тази цифра съм сигурен/ всички трябва да сме доста под 10 000 с подборен. Затова върху тези 6000 са записвани "мъртвите души-другите" защото по броя на номерата щеше да се види че ....... при курсове и 300 човека в тях има 1000 че и повече удостоверения. Така че тази нова система поне няма да позволи да се издават по този дублиращ/по 10-на номер/ начин, и може да се провери от КОС по всяко време. Не че и аз не съм ядосан на това ,''Администрацията''-дето и плащаме ,да сменява по сто пъти валидни документи,табели на коли и само да ни "дои" като овце. Не се ядосвайте това е нещо дето ще мине ,а живота продължава и това не съществено. Успех на всички колеги ,дано си изкарат удостоверенията. Честит национален празник
 8. По време на едно управление ,се капсуловаха такива общини ,от към управляващи ги . Делото ще се гледа на местно ниво и действително има опасност да се заметат нещата. Кмета,прокурора и съдията ако са партийни хора. Но това може да стане по "Държавното"обвинение,ако има колективно заведен иск от "стреляните" няма как да стане защото се обжалва пред по горна инстанция и стига до София ,а тук няма кой да си затвори очите по дело с медийна гласност.
 9. По добре колеги отиде си/животното/,отколкото колега си отиде. Има едни правила за безопасност и те не се учат от колеги ,или този каза така онзи каза иначе. Пушката се зарежда с муниции само на пусия,и се слага на предпазител до непосредственото извършване на изстрела . След завършване на гонката се празни и .................отново. Безопасността е нещо което на първо място ,и както не искаме да се случи на нас ,така не трябва и ние да я пренебрегваме. За всички колеги които не са сигурни в себе си ,започнете сухи тренировки и прикладване до постигане на увереност и механични движения/рутина/ и няма да се притеснявате за грешки при сваляне на предпазителя.Лова е удоволствие и само от Вас зависи това да е наистина така. Успехи!!!
 10. "Бея" си е защищавал "вилаета" Но май този път е сбъркал,пък ще видим,то ще се чуе.
 11. Карабината си я купуваш и узаконяваш в КОС с разрешителното за подборен лов. Колегите ти обясняват използването в последствие .
 12. Е баш за това иде реч, че пумиярите не им е мястото на улицата , и че мерките с "хуманно" решение не върши работа.Крайно време е да се приберат и евтанизират,да се сложат чипове на всички и да се кастрират .Който иска куче не кастрирано за разплод ,да е на отчет , и като изхвърли "нечистокръвното" поколение на улицата ,да плаща глоба за залавянето и евтанизирането им та ум да му зайде.Защото дори този човек/цитирания горе в темата/ да осъди общината тя/чиновниците в далаверата/ ще плати пак с НАШИ пари ,не с парите на този дето ги развъжда и изхвърля че не му трябват ,това не отпадък а животно. За да не помисли някой че съм озлобен и негативно настроен към кучетата ,имал съм досега 14 кучета /12 откраднати-научили гръцки и ....език/ и всичките са ми били и са все едно деца , а те са ме обожавали и не съм ударил куче до сега .Мен куче не ме хапе ,не зная защо даже и "страшните"породи или родилки ,но познавам хора които ги е страх и им налитат в София всеки ден.Уверявам Ви че така не може /макар че не са ми роднини/ да се живее в постоянен страх, айде стига бе,баста . Прибират го кучето и като до 10 дни няма кой да го вземе срещу документ и действителен адрес ,както и наблюдение на това куче как се грижат за него в последствие , да се евтанизира.Както и за тези дето ги хранят пред блока си ,солени глоби и наказателна отговорност ,Щом искаш нещо/куче / трябва и ти да дадеш, и да знаеш че то е живо същество и не може днеска го искаш ,утре не ти трябва, или я да видя какви кутрета ще излезнат от тая кръстоска , ипосле на улицата че ти си хуманен, не Ти си един престъпник и то много опасен за обществото.
 13. Вярвай ми нищо не се е променило ,Успех
 14. Стрелям с 7х65R много добър за лов /разликата с твоя е само с 10%: по-вече V/ms толкова джаула/ със Селиер Белот SPCE -11.2g/173grs няма пропуск но това е калибър за гонка и до 250метра/за добри и познаващи си пушката ловци със слука/ иначе на 150м отклонението е около 7-8 см. минус почти прав бой. Ако вземеш SP/софт поинт/ фрагментира на парчета и то много и разваля месото .така че затова ползвам SPCE и е перфектен.Стрелям и с GECO PLUS 170grs но е същият като селиера само е три пъти по-скъп.RWS H-Mantel също . С две думи е добър за нашите условия -добър избор.Бие сръндаци,елен и прасе/до 260кг./ С две думи е универсален за нас /бие сръндак,прасе и елен/.
 15. 0888778214-Пепи от името на Сашо Енкон
 16. Този коментар на станалото, май е най-точен: "...Из турската преса: Пишман бабаит с кьорфишек пищов бастиса гьонсурат политик. Бая кютек, бол сеир, хептен уйдурма..." П.П.Колко е от турската преса, е отделен въпрос Брат му спечели едно реалити при Слави,та той да не изостане и той в реалити ,сигурно с по-голяма награда. Колкото и да е жалко пред електората на Доган тия реалита мнооого вървят.Точно си мислехме че сме в Европа и ни върнаха в Анадола.
 17. А доктора е толкова уставен???????????? но и 2часа до пирогов ?? Бог да го прости Драго
 18. Е аз гласувах за дрилинг.Имам си един и може би защото си свикнах с него но 1.по-къс и от там по маневрен/за гонка и гората/,2.кеф ти с бренеке /по наблизо/ или с нарезната7х65R /3. даже в едната 12-ка съм сложил /22маг. за лисици,заек на стойка,чакал и..... За пернат имам Браунинг голд фюжън 12/76/автомат.по лесно се бие ято яребици -примерно/свалял съм с нея 5 на едно излитане на ято/,може да се каже че с него убих и най-големия си глиган около 280кг. Така че важното е слуката и тръпката ,после е фукането и историите и никога месото.Повече се кефя на издебнато или излязло животно и отсреляно както трябва, отколкото на размер за месо .Наслука на всички и се радвайте на личната си пушка /овладейте я/ и на съвършенството все едно е продължение на ръката Ви.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.