Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

c_gul

Ловец
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  Цецо
 • Оръжие
  Betetta es100, Иж-54, Сако .22, SLR .223
 • Куче
  Дратхаар
 • Град
  София
 • ЛРД
  Сокол-Ихтиман
 1. Не е ли по-лесно с МП3 + активни тонколони /с вътрешно захранване/?
 2. Е нали казват, че ловът е спорт. Какво лошо има да се стреля с мач патрони по хищник. Би трябвало да са по-точни и с намален заряд, което при .308 май е без значение. +1 Има си предимства този калибър, но най-голямото е, че по-малко се влияе от вятър, както и срещнати тревички. А това че гърми като топ, при пропуск помага мишената да се гътне от уплах
 3. И как стои въпросът с накатка на ръкохватката и ложата /ако има/? Какво се случва с противохлъзгащото покритие? Не е ли фолиото прекалено гладко за такова приложение? Явно при оптиката въпросът не стои.
 4. Много малка ефективност, колега. Простичко е - .22 . Трудното е екарисажа, че кофите са за смет. Ама няма как.
 5. Имам 54-ка, а за 43 споменах, че е с по-добро решение при монтажа на прилкада. 54-ките пукат приклада в шийката и затова при някои по-стари и повечко стреляли пушки собствениците са ги лекували с чифт напречни болтове. И моят беше така и след 2 домашни ремонта смених приклада. Лошо е решен приклада с това закрепване през шийката.
 6. Конструктивно ненадеждна връзка на приклада. При Иж-43 е по-добре решено с болт през целия приклад. Автоматичният предпазител също го смятам за недостатък и затова съм махнал привода, но това си е лично мое виждане. Иначе пушката си ми е на сърцето. Имам я вече 15-ина години, 62-ри набор, купена от КОС за скромните 150 лв. Не е в перфектно състояние като показаните в постове по-горе, но върши работа. За 50 лв. и обраха луфтовете, а преди 3-4 години и Анатков и направи английски приклад за 220лв и обнови ложата. Има нужда от оксидация и леки язви и пооловняване веднага злед патронниците. Игла
 7. Някой ползва ли червен филтър при лова на хищници?
 8. Откъде може да се купи такъв регулируем приклад в България? Трябва ми за СЛР100,.223. Подлъгах се с една оптика преди 2-3 години и ми идва много близо, а няма накъде да се бутне повече напред в монтажа. Пусто лакомо дупе, за по-голяма предна леща! И сега дискомфорт. Трябва да се стреля само по статични цели, иначе е едно местене напред-назад. Не си е работа.
 9. Защото го ръчкаш много. На мен също ми се случва, даже често и в София. Затова джекът не слиза от джипа. Колега, могат да умалеят гумите, пружините-не! А самото вдигане се прави посредством пружините-по-дълги, или по твърди. Решението за Дифендъра е конуси в задните пружини и по високи ограничителни тампони за моста. Има и едно друго решение, но аз не го харесвам - ограничване на ходовете с колани или направо връзване на пружината за горната капачка със свинска опашка 15мм. ПП Това последното го давам само за информация.
 10. Редно е редно и правилно! Че от тъпи евродирективи ми писна. Била с на изчезване, глупости! Тази сеч в кой район се състоя?
 11. А как се нарича тая "джаджа"? Някакси не ми се иска да влезна в магазина и да поискам: "една джаджа за 30 лв".
 12. И само толкова ли? Нещо по-конкретно, като марки и цени? За ориентир.
 13. Еййй, много гадове има тук. По-големите-с нарезно Гледам имаш ZH 301. Потърси по-нататък допълнителни комбинирани цеви. Става много добро оръжие за хищник.
 14. Уважаема, колега / както е правилно и леко снобарско/, не така с рогите напред! Колегата Снайпи, наистина е дал най-доброто - .300WM. Това е калибърът с най-добра балистика от масовите и достъпни боеприпаси. Естествено, при положение, че хищникът ще се изтребва, без да се ползва. А аз реших въпроса със СЛР .223.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.