Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

dimitrov.d

Ловец
 • Мнения

  448
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно dimitrov.d

 • Рожден ден 5.10.1979

Допълнителна информация

 • Име
  dimitrov.d
 • Оръжие
  Иж-58- 16kal.Кхан венатор-12кал.,Zastawa-M70308.IJ18-223,CZ511-22LR
 • Куче
  niamam
 • МПС
  Форд маверик-2,4
 • Град
  Kazanlak
 • ЛРД
  сокол казанлък

Последни посетители

1662 профилни разглеждания
 1. А всъщност ако някой знае от къде мога да си намеря нов от 308 ,да сподели.Внасят ли се изобщо като отделен артикул у нас и ако да кой ги внася.
 2. Здравейте колеги. Имам застава М70 кал. 308 и искам да и взема полимерен приклад.Намерил съм един от колега свален обаче от същата в 3006.Има ли някой който е пробвал подобна размяна.И дали ще пасне от 3006 на 308.Имам съмнение дали ще пасне в магазинната част.Цевта не вярвам да е по дебела на 3006
 3. Колега аз имам Застава м 70 с единия спусък и нищо че е с един, спусъка е с шнелер и се коригира усилието и хода му.Само че трябва да се свали приклада да имаш достъп до винтовете. А шнелера се активира при избутването му напред.
 4. Колега можеш ли да ми дадеш информация за дължина , тегло , имали аксесуари към нея и дали би важяла гаранцията при 2 собственик.
 5. Ако някой има впечатления от тези оптики нека сподели мнението си.
 6. Колега за 1000лв. Застава М70 е може би най-доброто на нашия пазар.Имам такава и не от пристрастие я препоръчвам а защото оценявам работните и качества.Тя е в ниският ценови клас но притежава всичко като прибури както по класните карабини,нужни за всякакъв вид лов.1-Избор на калибри,2-шнелер и регулируем спусък,3-Здрав и работещ затвор,4-мерни прибори ,не лоши,5- добра оксидация,6-надежден и лесен за работа предпазител,7-дава възможност за поставяне на швенк монтаж,уивър релси и др.8-добра точност.Прикладистоста за мен е добра но това все пак завеси от индивидуални физически данни на всеки.Можеш при желание да сравниш другите карабини в този ценови клас какво имат и нямат като механизми и работни качества.От тук нагоре в цени и качество са ЧЗ,ТИКА,може би хова и сабати които си заслужават но скачат с от 250-850лв.
 7. Между другото съм чувал и аз съм попадал на патрони на ппу които дават отклонения в страни съпоставени с повечето други боеприпаси на пазара , но лично този се държи добре и дори го комбинирам с арсеналския ловен вариант.Него го ползвам като второстепенен на 2,3 арс.1 или 2 ппу по скоро за доубиване като ппу са първите поради по добрата точност и гропираност , но на 2 пъти при група животни стана и основен с добри резултати.И така мисля ,че комбинирах 2 евтини боеприпаса които вършат работа.Не е ясно защо се покриват попаденията на тези 2 боеприпаса при положение ,че единия е 11,7 а другия мисля 9,7гр.но е така и аз съм доволен.
 8. Относно точността на ППУ пък и на всеки друг патрон нещата са относителни.Всяка пушка и в частност цев стреля индивидуално с различните видове куршуми но по важното за мен е как въздейства върху животните.Аз ловувам със Застава М 70 кал.308 и в момента ползвам ППУ 11,7гр.мек затъпен връх.Не се сещам за наименодвание на самия проектил.Мнението ми е ,че е доста твърд ,с добра точност при мен . Не знам каква обаче е причината да прави страшни хeматоми в животните при положение ,че винаги е излизал с изключение на 1 случай където открих куршума с много добра гъба.2 ОТ прасетата с тегло от около 110 120кг. с изстрели в коша едното от 100 другото от50,60м куршумите не успяха да останат в тях с изход не по голям от монета 1 лев.С изстрели в коша почти винаги отнасят 50,60 до 100м.А вътре в коша е все едно е ударено с3 а не 1 куршум.Дори месото наоколо е доста натъртено.Убеден съм ,че при по едри и твърди животни където не би излезнал ще ги събори по ефектно.С по малките до към 50кг прасета нещата с изходните рани са същите но те си падат на място най- вероятно защото носят на по малко енергия.Ползвал съм други патрони САКО,FEDERA.,NORMA И други но това е на твърдия който съм ползвал.Всички други ползвани куршуми не са излизали от животни с тегло над 100кг.Но не са запазвали и теглото си.
 9. Какъв е начина за подмяна на разрешително валидно до 2017 но няма място за вписване на други оръжия.Причината е ,че гладкоцевната ми пушка ще се бракува и трябва да се сдобия с друга но няма вече на къде да се впише от купуване и продаване.
 10. Между друго съм стрелял с една рязана иж -54 ,срязана поради пръсване на цевите някъде малко преди антапката. Не знам колко санта е била но факта е, че беше метла.Възможно е да е била под 53см.защото не мина преглед и се наложи да я бракуват след 2г. ползване рязана.С нея лично аз съм удрял една лисица която беши на поне 30,35м.което направо ме изненада и заек на оноло 20м.който без много прецизно мерене падна все едно снопа го взе и го удари в земята.Колегата казваше ,че никога не е имал подобни успехи с други гладки пушки също и с нея когато е била с нормалните цеви.На варда не е имал пропуск с нея.И много съжаляваше ,че са я бракували.
 11. Ще отговоря на някой от въпросите ви колеги.1Пушката е единствена за пернато и струва 100лв.За хищник и едро имам карабини.2Не е със сантиментална стойност за мен .3Бях писал ,че я ползвам 90%за пъдпъдък и за това бих рискувал.4Относно приклада знам как се мери и ми е добре ,просто навик имал съм още 3 гладкоцевни и с всичките е така.5 Иначе за ефекта какво ще се получи не знам.В същност не съм взел окончателно решение но го обмислям.За стрелбата с куршуми не ми е приоритет породи това ,че не я ползвам на едро.Но съм стрелял с дясната цев няма проблем .До колкото знам и предния собственик е пукал даже и с шоковата.Само че обърнах внимание на надписите сега ,че пише и на 2-те цеви NO BULLET -което е-;; не куршум ;;.Сега ще пострелям с различни номера съчми на различни дистанции и с под калибрени куршуми и ще реша Защото до сега не съм правил обстойна проверка на боя.Ще пробвам най вече 12,11 номер да направя разликата от 10номер които съм ползвал през единствения изминал сезон с нея.Ако ме удовлетвори остава така ако не ще рискувам с рязането.Мога да я прежаля и да я окача на стената ако не се получи само 100лв. ми костваше все пак.Иначе благодаря за съветите и насочващите въпроси над които ме накарахте да помисля.
 12. И аз имам идеята да скъся малко цевите на монте карлото 16кал. поради това ,че я ползвам само за пернато основно пъдпъдък и по някога за хищник на стървилище.Купих я на ниска цена и не обърнах внимание ,че и 2-те цеви са шокови а именно дясна-16,1и лява-15,8 което идва дясна-0,7и лява-1,0.Ловувах един сезон на пъдпъдък и при липса на патрони с дисперсант си иска да ги пускам по далече.В противен случай ги раздробява пък и при навика ми при внезапно излитане да хващам и стрелям1-во със задния спусък на пълния шок защото ми е по удобен пропуските на близки дистанции малко нараснаха от обичайното.Та ми се иска да и махна само шоковете.Сега дължината е 71см.Колко ли ще и са дълги шоковете?Мисля да махна 3см.С68см.цеви смятам ,че няма да намаля фрапиращо далекобойноста и се надявам да стане по добра за целта.Другото е ,че е оказано от производителя да не се стреля с куршум.Смятам ,че без шоковете и тази опция ще е възможна.Не ,че ще стрелям редовно с куршуми защото не ловувам на едър с нея но все пак.Моля за мнения и начини на самото рязане.А и колко горе долу струва опцията при оръжейник?
 13. За мен лично варианта изчистена добре цев вътре и след това суха е по добър.При положение ,че оръжията не са на влага няма причина да корозира.Имам 4 железа ,нарезни,гладки със всичките процедирам така и нямам никакви проблеми.Почиствам добре и смазвам само външно и триещи се и движещи части.При смазване на цевта има риск при попадане на некачествена смазка да стане обратния ефект.Имам такъв случей.Оставял съм ги на съхранение 2 пъти в полицията пак по същия начин без проблем.
 14. Тубоса 30мм. ли е или 25мм?Ако може снимка на кръста.
 15. Искам да попитам притежателите на NIKO STARLING ,конкретно за модела 1,5-6х 42 за размерите и по точно на тубуса,мястото за закрепване на ринговете,за размера на удебелението на корегиращия механизъм и разстоянието от него до началото на удебелението на изходната леща.Нужно ми е да си направя сметка дали при моя монтаж ще позволи да докарам оптиката достатъчно назад до окото.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.