Jump to content

dimitrov.d

Ловец
 • Posts

  448
 • Joined

 • Last visited

About dimitrov.d

 • Birthday 10/05/1979

Допълнителна информация

 • Име
  dimitrov.d
 • Оръжие
  Иж-58- 16kal.Кхан венатор-12кал.,Zastawa-M70308.IJ18-223,CZ511-22LR
 • Куче
  niamam
 • МПС
  Форд маверик-2,4
 • Град
  Kazanlak
 • ЛРД
  сокол казанлък

Recent Profile Visitors

1,942 profile views

dimitrov.d's Achievements

 1. А всъщност ако някой знае от къде мога да си намеря нов от 308 ,да сподели.Внасят ли се изобщо като отделен артикул у нас и ако да кой ги внася.
 2. Здравейте колеги. Имам застава М70 кал. 308 и искам да и взема полимерен приклад.Намерил съм един от колега свален обаче от същата в 3006.Има ли някой който е пробвал подобна размяна.И дали ще пасне от 3006 на 308.Имам съмнение дали ще пасне в магазинната част.Цевта не вярвам да е по дебела на 3006
 3. Колега аз имам Застава м 70 с единия спусък и нищо че е с един, спусъка е с шнелер и се коригира усилието и хода му.Само че трябва да се свали приклада да имаш достъп до винтовете. А шнелера се активира при избутването му напред.
 4. Колега можеш ли да ми дадеш информация за дължина , тегло , имали аксесуари към нея и дали би важяла гаранцията при 2 собственик.
 5. Ако някой има впечатления от тези оптики нека сподели мнението си.
 6. Колега за 1000лв. Застава М70 е може би най-доброто на нашия пазар.Имам такава и не от пристрастие я препоръчвам а защото оценявам работните и качества.Тя е в ниският ценови клас но притежава всичко като прибури както по класните карабини,нужни за всякакъв вид лов.1-Избор на калибри,2-шнелер и регулируем спусък,3-Здрав и работещ затвор,4-мерни прибори ,не лоши,5- добра оксидация,6-надежден и лесен за работа предпазител,7-дава възможност за поставяне на швенк монтаж,уивър релси и др.8-добра точност.Прикладистоста за мен е добра но това все пак завеси от индивидуални физически данни на всеки.Можеш при желание да сравниш другите карабини в този ценови клас какво имат и нямат като механизми и работни качества.От тук нагоре в цени и качество са ЧЗ,ТИКА,може би хова и сабати които си заслужават но скачат с от 250-850лв.
 7. Между другото съм чувал и аз съм попадал на патрони на ппу които дават отклонения в страни съпоставени с повечето други боеприпаси на пазара , но лично този се държи добре и дори го комбинирам с арсеналския ловен вариант.Него го ползвам като второстепенен на 2,3 арс.1 или 2 ппу по скоро за доубиване като ппу са първите поради по добрата точност и гропираност , но на 2 пъти при група животни стана и основен с добри резултати.И така мисля ,че комбинирах 2 евтини боеприпаса които вършат работа.Не е ясно защо се покриват попаденията на тези 2 боеприпаса при положение ,че единия е 11,7 а другия мисля 9,7гр.но е така и аз съм доволен.
 8. Относно точността на ППУ пък и на всеки друг патрон нещата са относителни.Всяка пушка и в частност цев стреля индивидуално с различните видове куршуми но по важното за мен е как въздейства върху животните.Аз ловувам със Застава М 70 кал.308 и в момента ползвам ППУ 11,7гр.мек затъпен връх.Не се сещам за наименодвание на самия проектил.Мнението ми е ,че е доста твърд ,с добра точност при мен . Не знам каква обаче е причината да прави страшни хeматоми в животните при положение ,че винаги е излизал с изключение на 1 случай където открих куршума с много добра гъба.2 ОТ прасетата с тегло от около 110 120кг. с изстрели в коша едното от 100 другото от50,60м куршумите не успяха да останат в тях с изход не по голям от монета 1 лев.С изстрели в коша почти винаги отнасят 50,60 до 100м.А вътре в коша е все едно е ударено с3 а не 1 куршум.Дори месото наоколо е доста натъртено.Убеден съм ,че при по едри и твърди животни където не би излезнал ще ги събори по ефектно.С по малките до към 50кг прасета нещата с изходните рани са същите но те си падат на място най- вероятно защото носят на по малко енергия.Ползвал съм други патрони САКО,FEDERA.,NORMA И други но това е на твърдия който съм ползвал.Всички други ползвани куршуми не са излизали от животни с тегло над 100кг.Но не са запазвали и теглото си.
 9. Какъв е начина за подмяна на разрешително валидно до 2017 но няма място за вписване на други оръжия.Причината е ,че гладкоцевната ми пушка ще се бракува и трябва да се сдобия с друга но няма вече на къде да се впише от купуване и продаване.
 10. Между друго съм стрелял с една рязана иж -54 ,срязана поради пръсване на цевите някъде малко преди антапката. Не знам колко санта е била но факта е, че беше метла.Възможно е да е била под 53см.защото не мина преглед и се наложи да я бракуват след 2г. ползване рязана.С нея лично аз съм удрял една лисица която беши на поне 30,35м.което направо ме изненада и заек на оноло 20м.който без много прецизно мерене падна все едно снопа го взе и го удари в земята.Колегата казваше ,че никога не е имал подобни успехи с други гладки пушки също и с нея когато е била с нормалните цеви.На варда не е имал пропуск с нея.И много съжаляваше ,че са я бракували.
 11. Ще отговоря на някой от въпросите ви колеги.1Пушката е единствена за пернато и струва 100лв.За хищник и едро имам карабини.2Не е със сантиментална стойност за мен .3Бях писал ,че я ползвам 90%за пъдпъдък и за това бих рискувал.4Относно приклада знам как се мери и ми е добре ,просто навик имал съм още 3 гладкоцевни и с всичките е така.5 Иначе за ефекта какво ще се получи не знам.В същност не съм взел окончателно решение но го обмислям.За стрелбата с куршуми не ми е приоритет породи това ,че не я ползвам на едро.Но съм стрелял с дясната цев няма проблем .До колкото знам и предния собственик е пукал даже и с шоковата.Само че обърнах внимание на надписите сега ,че пише и на 2-те цеви NO BULLET -което е-;; не куршум ;;.Сега ще пострелям с различни номера съчми на различни дистанции и с под калибрени куршуми и ще реша Защото до сега не съм правил обстойна проверка на боя.Ще пробвам най вече 12,11 номер да направя разликата от 10номер които съм ползвал през единствения изминал сезон с нея.Ако ме удовлетвори остава така ако не ще рискувам с рязането.Мога да я прежаля и да я окача на стената ако не се получи само 100лв. ми костваше все пак.Иначе благодаря за съветите и насочващите въпроси над които ме накарахте да помисля.
 12. И аз имам идеята да скъся малко цевите на монте карлото 16кал. поради това ,че я ползвам само за пернато основно пъдпъдък и по някога за хищник на стървилище.Купих я на ниска цена и не обърнах внимание ,че и 2-те цеви са шокови а именно дясна-16,1и лява-15,8 което идва дясна-0,7и лява-1,0.Ловувах един сезон на пъдпъдък и при липса на патрони с дисперсант си иска да ги пускам по далече.В противен случай ги раздробява пък и при навика ми при внезапно излитане да хващам и стрелям1-во със задния спусък на пълния шок защото ми е по удобен пропуските на близки дистанции малко нараснаха от обичайното.Та ми се иска да и махна само шоковете.Сега дължината е 71см.Колко ли ще и са дълги шоковете?Мисля да махна 3см.С68см.цеви смятам ,че няма да намаля фрапиращо далекобойноста и се надявам да стане по добра за целта.Другото е ,че е оказано от производителя да не се стреля с куршум.Смятам ,че без шоковете и тази опция ще е възможна.Не ,че ще стрелям редовно с куршуми защото не ловувам на едър с нея но все пак.Моля за мнения и начини на самото рязане.А и колко горе долу струва опцията при оръжейник?
 13. За мен лично варианта изчистена добре цев вътре и след това суха е по добър.При положение ,че оръжията не са на влага няма причина да корозира.Имам 4 железа ,нарезни,гладки със всичките процедирам така и нямам никакви проблеми.Почиствам добре и смазвам само външно и триещи се и движещи части.При смазване на цевта има риск при попадане на некачествена смазка да стане обратния ефект.Имам такъв случей.Оставял съм ги на съхранение 2 пъти в полицията пак по същия начин без проблем.
 14. Тубоса 30мм. ли е или 25мм?Ако може снимка на кръста.
 15. Искам да попитам притежателите на NIKO STARLING ,конкретно за модела 1,5-6х 42 за размерите и по точно на тубуса,мястото за закрепване на ринговете,за размера на удебелението на корегиращия механизъм и разстоянието от него до началото на удебелението на изходната леща.Нужно ми е да си направя сметка дали при моя монтаж ще позволи да докарам оптиката достатъчно назад до окото.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.