Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

Бъчи

Ловец
 • Мнения

  853
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно Бъчи

 • Рожден ден 21.02.1968

Последни посетители

1970 профилни разглеждания
 1. Админа и новите модове са уплашени до смърт. И няма да си признаят, защото и затова се иска смелост. Нещастни робски душици. Следващия ход е да изтрият напълно неудобните теми, ще видите. Добре, че имам бекъп на форума на по-интересните неща, ще ги показвам на следващите поколения българи какви страсти са ни люляли, ако оцелеем. Не е нормално в държава, която напоследък показва на цял свят по всички възможни и невъзможни начини, че се управлява от некадърници и от мафията на бившите комунисти, да не се говори за политика. Не е нормално във форума да не се обсъждат надекватните политически решения, простащините на политика с най-голямото обществено доверие, повсеместните кражби като за последно, грубите лъжи и манипулиране не само на българската общественост, но и на ЕС и САЩ. Явно тоя форум вече се владее от същата тая мафия. Няма нищо по-нагло от това някой да казва на друг за какво да мисли "Недей да критикуваш управлението, а мисли за лов и за утрешния ловен излет" . Това е демагогия от най-дебелашки вид. Това е наистина последния ми пост. Който не се смята за засегнат, да продължава да посещава тоя форум.
 2. Някои другари тук ги хвана шубето и почнаха да заключват теми: До президента на РБ - и той е ловец, e-mail до Президента относно новият Закон за лова Лов на архар- да ни е честито! А може би са им звъннали по-телефона и са им казали да се намесят. Арго, във всяка нормална държава по Президента може да се плюе публично колкото си искаш. Но не и в България. Явно, нашия е светец. Та така, за да не дразня другарите във форума, и за да не им навличам повече неприятности, както и от нежелание да споделям каквото и да е в място, което оттук нататък ще бъде политически цензурирано, аз преставам да публикувам във форума. Съзнавам, че това е и целта на защитниците на статуквото. Честита ви победа, радвайте й се докато можете. Пожелавам ви каквото сте повикали, това да ви се обади. Всеки получава това, което заслужава. Сбогом.
 3. Последната думичка е най-важна - ВЪОРЪЖЕНИ. Друг начин за отстраняване на крадливи комунисти от власт, освен куршум в главата, не знам. Само че на тях хич не им пука, защото знаят, че сме търпеливи до безкрайност, нищо, че е известно, че именно много търпеливите са способни и на ужасни престъпления.
 4. Йонков, ти твоя го имаш от една година. Разкажи защо го продаваш толкова скоро и какво смяташ да купуваш на негово място. Явно си събрал някакъв опит, по-добре го сподели с останалите. В края на краищата форума е точно за това. Аз моя не го продавам, защото не виждам смисъл да го продавам, още повече, че вече съм се "минал" да изхарча толкова пари по него, които никога няма да мога да си върна. По-скоро някой ден ще го подаря на някой мераклия, в комплект с лъскавите книги, които си купих за тунинг на 10/22, които така и не прочетох. Децата ми също не си падат по него, предпочитат по-безопасните болтови пушки. Специално аз не харесвам идиотския материал на цевната кутия, трудното почистване, ограничения живот на уж разглобяемата сглобка цев/цевна кутия, тъпата едноболтова система за закрепване на приклада ако ще слагаш дебела цев и необходимостта от правене на втора изпъкнала опора на приклада зад цевната кутия (и съответната дупка в цевната кутия) - с други думи - добра играчка, но...играчка, за деца. Като гледам и децата май предпочитат по-добре изпипаните японски браунинг-полуавтомати с тръбен пълнител, отколкото рюгера или марлинките. И все пак рюгера е далеч повече за предпочитане от пластмасовата играчка на валтер. Моя 10/22 навремето си го купих от универсалния магазин - моментна слабост. Първата пушка. Купих го най-вече, от радост, че мога да си го купя свободно. Първо си взех една тухличка 500 патрона, платих я на касата, отидох до колата, отворих ги, разгледах ги, изсипах една кутийка в шепата си, порадвах им се какви са чистички и лъскави и че са толкова много за по-малко от 10 долара, после се върнах и си взех и флоберката. Докато се чудех каква, видях една майка да купува 10/22 за синчето си, послушах ги какво си приказваха и реших и аз да се пробвам с такава. Дотогава от България знаех само марлинките от едновремешния магазин на Берета-трейдинг в София. Само след два месеца се оказа, че съм и разказал играта на цевта. От почистване с алуминиевия шомпол. Оттогава експериментирам.
 5. Шегуваш ли се, та той е толкова зает. Зает е ту да гони вълци, ту да урежда приятелчетата си с неща, които смята за свои. Президентът също така е много зает нагло и геройски да мълчи като истински комунист, докато ЕС ни забива шамар след шамара заради крадливата шайка, която ни управлява. И се теши с лов. Или пък верно не му пука...Сигурно си вика "тия овце, всеки ги лъже и стриже както си иска, та аз ли да не мога"
 6. Арго, съзнавам, че сам нищо не мога да променя. От друга страна знам, че дните на този вид държавно управление в България са преброени и ми се иска статуквото колкото се може по-бързо да бъде разрушено. Не може страна с такъв огромен потенциал едвам да крета и вечно на ръба на бедността и лумпенизацията. Преди няколко години се изпокарахме с един възрастен унгарец в самолета, който открито заяви, че предпочита да си кара старините в Калифорния и там да се радва на голямата си пенсия, отколкото в родината, защото в Унгария все същите милиционери и комунисти владеели всичко и не можел да се примири с това. Надявам се, докато дойде време и аз да се пенсионирам, милиционерите и комунистите нищо вече да не владеят и нищо да не зависи от тях. Според унгареца, САЩ са истинската демокрация и само в САЩ човек е свободен. Аз пък си мисля, че нищо не ни пречи и ние да опитаме.
 7. Някой май иска да запуши на истината устата. Или иска да си запуши ушите. Няма смисъл, нима има нормални хора, на които да не им е ясно що за птица е президентът! Съмнявам се. На който не му изнася, да не чете, къде е проблема? И на какво основание да се трие темата?
 8. Към Арго. Преча ли ти с нещо, бе Арго? Дали преподавам и с какво точно си вадя хляба въобще не е твоя работа, пък и едва ли те интересува. Нито пък ме интересува ти от какво живееш. Радвай се, че има и такива като мен, та да има повече за големците ни да крадат.
 9. А някои се борят да живеят в нормална, демократична държава, която да не се управлява от самозабравили се комсомолци и комунисти, и където хората да са свободни в избора си и да са еднакво отговорни пред закона. Диагнози - В България едва се различава независимост от невменяемост и пак от там, колко точно само е казано "...Впрочем някой забелязва ли, че откакто беше осветено агентурното му минало, неговите официални визити са предимно в екзотични страни?"
 10. А това тук е съвсем точно казано, дори е и в духа на темата, която обсъждахме и добро обяснение, защо никой от многознайковците не пожела да разясни странния начин на оценка на приходите и разходите от ловния туризъм в България. Диагноза - В България едва се различава независимост от невменяемост Има даже по малко и за президента и ловните му страсти, Бойко, ирационалните ни институции, корупцията, премиерът-пич и дърдорещите за величие в миналото изкуфели интелектуалци.
 11. За да стреляш по хора по улиците не ти трябва тунингован рюгер. Евреите са си евтинджии. По принцип за да стане свястна пушка от рюгера трябва да се изхарчат доста пъти повече пари от цената на стандартния 10/22. Да смятаме - нов рюгер от магазина - $190, нова хубава цев - поне още $200, нов спусков механизъм - още $100, приклад - според зависи, пълнители, оптика....всичко заедно поне още $800, ми тя стана дявол на магаре. Отделно, не ми е ясно как се вкарва нова цев в България и още колко пари и нерви ще излезе само примъкването и. Затова за България, пък и за Америка чезетката е по-рационалния вариант. Пък и рюгера, с тая цевна кутия от алуминиева сплав...
 12. Купи си и двете, на чезетките имам ей тая с ей тия стоманени пръстени, модел 420556, на рюгера е оптика Nikon със стоманени пръстени пак на Бурис сигничър, но за за уийвър. Рюгера е със скъпа афтърмаркет цев, при това втората поред, по-скъпа оптика и пак не стреля като обикновената чезетка. Оригиналната му цев се търкаля някъде, загина след едно почистване с алуминиев шомпол през дулото.
 13. Всъщност, като се замисля, при мен се е случвало само флоберови патрони да не гръмнат, но пак много, много рядко - на хиляди един да не гръмне. Може да се дължи и на факта, че флоберови патрони минават стократно повече през ръцете ми, отколкото гладкоцевни или за нарезни оръжия, но все пак не ми се струва нормално - патрон, съхраняван правилно да не гръмне. Да не говорим колко стотици патрони съм изгърмял от военни разпродажби, включително и два метални сандъка български за мосин от 50-те, турски за маузер от 30-те, южноафрикански .308 от 1971 и 1972 и не се е случило ни веднъж патрон да не гръмне, така че, при извадка от двайсетина, два да не гръмнат вече показва или неправилно съхранение или долни ментета и всеки уважаващ себе си търговец трябва да предложи адекватно обезщетение.
 14. Георгиев, темата е за .22LR. Какъв по-голям калибър, огледай снимките на болта на увеличение, личи си отвсякъде, че е .22LR. Шибек, името на цевната кутия си личи и е достатъчно популярно за тия, чиито познания надхвърлят ширпотребата. За каква марка говориш, като пушката не е серийна, а е събирана по поръчка.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.