Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

ivodianov1992

Ловец
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

About ivodianov1992

 • Birthday 08/16/1992

Допълнителна информация

 • Име
  Иво Иванов
 • Оръжие
  CZ ZH 301. ИЖ 43EM USSR
 • Куче
  Дратхаар
 • МПС
  Audi
 • Град
  Стара Загора
 • ЛРД
  "Сокол" Харманли
 • Skype
  ivo.dianov
 1. Да, точно същото е. Едно върху друго са. N 93. За стоманата, не знам. На цевите е написано "Poldi Special Steel" така че това си мисля, че ще е нещо друго. На MP 153 - разновидностите, които са 12/76 и 12/89 на цевите си пише 95MPA, Което си е 950 атмосфери. На иж 43то пък, която имам и на нея си пише 65MPA - 650 атмосфери, а реално цевите са два пъти по - дебели от тези на збрьовката, но там вече е друго. И стоманата е друга. Иначе да, збрьовката може да "кара" всеки патрон 12/70, който можеш да намериш в нашата магазинна мрежа.
 2. Здравей колега. Първо честито за избора и много слука. Не си збъркал. Аз искам да попитам за едно обозначение на главата под лоста за чупенето. Има клеймо 93N и е заобградено с периферия, Това какво трябва да означава, че цевите са пробвани на 930 атмосфери? Или нещо друго.
 3. Предполагам на патрона пише и max 1050 bar? което ще рече максимално налягане от 1050 бара. На оръжието ти също трябва да пише максималното налягане на което е тествано. По спомен 27ците бяха на 70 или 80 МПА, което ще рече 700, 800 бара. Едвали ще и стане нещо ама имай едно наум.
 4. Нищо не намерих и в сайта, но на кутията ясно си пише - "да не се използват за ловни цели"... като не гледам навреме... май ще ги причисля към подразделението "сватбарски" . То веднъж ще ми излезне прасе и да го изпусна заради това, че и 10 взех. Друг вариант е да се замери началната скорост и вече като се знае че са 28 грама стават лесни изчисленията, но при положение, че са за мишени, може и да са с намален заряд с цел понижена скорост и енергия... за това се чудя. Но като цяло гуаланди си е класически и доказал се куршум, в случая поставен в специален концентратор, при занижени норми на зар
 5. Аз карах тази година курсовете в Харманли. Всичко ми излезна почти 3000 лева, 2 и нещо. В тази цена включвам и пушката, която си закупих - 600лв. Касата си я направих сам.
 6. Хмм да, интересно нещо си е. Като деца това беше неизменна част от инвентара ни, където и да ходихме. Другата беше неръждаема тръба с фунийки . Хубави времена бяха тогава. Прашките си ги правих от някакво хубаво четалче от дърво, за ластици най - добре се получаваше от електричарски ръкавици - едни такива розови и големи. И малко парче дебела телешка кожа от стари обувки. Ставаше добре. Тогава чупихме бутилки и обстрелахме разни животинки - скорци най - вече. Като цяло - детска работа...
 7. Като цяло с пушка - беше скорец, не помня кога точно, но бях малък, с пневматичната ми Славийка, която още пазя. Иначе с ловната май също беше скорец, а за животно - чакал.
 8. Здравей колега. Как са патроните, ако си ги пробвал разбира се, че и аз взех една кутия - 10 броя от тях. Подкалибрени са, сега ги видях, че на кутията пише, да не се използват за лов, а само за мишени. Друго, нищо не пише. 70мм гилза, 28 грама подкалибрен куршум тип "palla gualandi" и толкова, нито начална скорост, нито нищо. Някой ако знае нещо за тях, да казва, чудя се дали да ги ползвам по време на лов...
 9. http://prikachi.com/images/258/5380258s.jpg http://prikachi.com/images/255/5380255j.jpg http://prikachi.com/images/264/5380264O.jpg http://prikachi.com/images/265/5380265r.jpg http://prikachi.com/images/266/5380266O.jpg http://prikachi.com/images/267/5380267Q.jpg Ето това са няколко проби с различни патрони. Имаше и снимка на Балиста 10/0, червената гилза, но се изгуби нещо. Резултатите бяха като при Братана. Разстояние на всички изстрели е 38-40м. Стреля се от позиция - прав. Оръжието е ЗН 301. Всички изстрели са изстреляни с долната цев. Дължина на цевите 700мм. Шокове - 3/4. Всички па
 10. Ами колега, щеше ми се да пробвам как са в групи, но при тези цени се отказах. Тоест, купих си, но не ми се хабят напразно. Само Бренеке класик нямаше, от тезим които съм изброил, че ще купувам. Рубин Сабота все си мислех, че е в синя гилза, а не в прозрачна, ама иначе 7.50 е бройката. За сравнение Ротвейла бренекето мини магнума е 2.90. Струва ми се доста по - приемливо. Иначе е хубаво да се види как бие оръжието, че после като изпуснем, да не се вайкаме, но зимата ако има премии и това ще стане . Доста се чудих с какво аджаба рубин сабота превъзхожда по - евтините бренекета като ротвайл, и
 11. Благодаря за поясненията колиги. Смятам да пробвам три броя бренекета за едрия лов : Rottweil Brenneke 12/70 Mini Magnum, Brenneke Classic 12/70 и подкалибрените Brenneke Rubin Sabot 12/70. Смятам да взема по една кутийка от трите модела, пък каквото такова. Щом няма да има проблем, първо ще направя проби, да видя как се представят. Ако ми харесат, ще заредя повече за сезона да има.
 12. Здравейте колеги, мисля, че ще е полезно който знае информация или има таблици да качи тук с информация, относно това колко сачми "попадат" в патрон при различните грамажи. За дремките също,, с концентратор или без. 10/0 колко сачми са вътре? Че одеве това се чудих? 4 реда по 3 сачми в концентратор? 6/0 колко са - 28 броя в 32 грама може би?
 13. Сега ще ви кажа как аз си чистя 2те пушки, какви са - пише под името ми. Първо разглабям оръжието, цевите свалям. Първо прекарвам отвътре със спиралата, пада всичко твърдо. После пръскам с Балистол отвътре, чакам десетина минути и с шомпула плътно с памучен парцал и цевите светят. Забърсвам всичко отвън, цевите ги омаслявам отвътре с масло пак с парцалче, само че по - тъничко. Зглабям и отвън мажа с парцалче или тампонче леко с ГОИ 54. Колкото да са обмазани металните части, почти, не се забелязва. И това е, колко е правилно, не знам, но резултатът ми харесва.
 14. Точно такива са. Одеве им пробвах боя, На около 24 метра правят добра група със збрьовката по големи бели листи. Не съм ги отварял да ги видя, но пръскат сачмите доста повече от 9тката с концентратора, които също пробвах днес на същата дистанция. Тапа или концентратор така и не намерих та да видя какво са. Продавача така каза, 13 лева ги взех кутията уж с кръстачка. Не цапат много, даже са доста добре в това отношение. Правят добър и равномерен обсип, не оставят прозорци по листа. За мен се добри, все пак времето ще покаже. Взех и 1 кутия Балиста пак 11 номер, но 30 грамови, също с кръстачка в
 15. Аз пък за пъдпъдъците се заредих с няколко кутии патрони, уж италиански, номер 11ти с кръстачка на фирмата RC, RC32 са патроните, 32 грама в зелени гилзи. Стават ли за нещо времето ще покаже.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.