Jump to content

lov

Ловец
 • Posts

  896
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

lov last won the day on March 13 2020

lov had the most liked content!

About lov

 • Birthday 03/03/1961

Допълнителна информация

 • Име
  LOV
 • Оръжие
  Тояга
 • Куче
  Тиранозавър
 • МПС
  Кракомобил
 • Град
  Някъде по света
 • ЛРД
  Където намеря
 • Skype
  Немам

Recent Profile Visitors

3,762 profile views

lov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

262

Reputation

 1. Това ми беше последното влизане в този форум. Причините са малоумния и идиотскски облик на форума от последната му версия. Дълго време се надявах а дано да ви светне ламбата ма явно отдавна е изгоряла.Аре със здраве.
 2. . Е книгата не е на тема лов а е криминале и мистика но пък си заслужава да бъде прочетена. https://www.helikon.bg/books/62/-%D0%A0%D0%B8%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D1%8A%D1%82_201082.html Освен че скромен а и като всяко едно криминале трябва да има загадка и мистика. Така че няма да ви открия кой е автора подвизаваш се по ловните форуми от много години. Познаваме се отдавна и знам колко увлекателно разказва. Сравнението в рецензията дори е малко и мога с чиста съвест да кажа, че книгата си заслужава да бъде прочетена.
 3. Такова животно като икономичен котел на ток няма. Или се заблуждаваш сам или се опитваш да рекламираш тая измислици. Виж ако е на някакво друго гориво иди дойди в зависимост от настройки и какво заминава в комина вече може да се говори за някаква икономия.
 4. Само където практически последните няколко сантиметра определят къде ще е попадението. Е за хептен груба прострелка става спестил си някой фишек.
 5. Немския не ми е от любимите езици Но до колкото успявам да вникна в темата нищо ново под слънцето със законодателството. Същото и каквото у нас забрана за ползване на оловни съчми във влажните и плитководни зони. Не съм сигурен но май всички от ЕО го приеха та вероятно нямаше как и те да откажат. Все пак това ограничение има някакъв ефект дори и според мен. Останалото поръчкова статия на зелените. В общи линии бла, бла........ опитваме се да ги вразумим и да им разясним вредата от оловото па дано мине. Дори си признават че ще има яростен отпор от ловците на тая тема. Явно още им горчи резултата от референдума с опита да прокарат ограничение за притежаване и намаляване на оръжия. Те ако има как и лова ще се опитат да го забранят щото виждаш ли спорт ама само за елита.
 6. Я покажи къде чете това журналистическо съчинение щото ми стана много интересно. По спомени за 2012 или 13 за кантон Тичино имаше закупени 10-15 лиценза за водоплаващ дивеч А причината е, не че няма юрдек а просто не се ловува на него. Да не говорим че и не ти трябва оръжие за да ловуваш защото е почти опитомен. За друго хвъркато също щото пък го няма. Виж за стрелбищата съм съгласен че може да има толкова олово но те са си на определени места и практически не се замърсява поголовно. Ловуването на елен и диво прасе е само подборно индивидуално и практически в някои райони от 2-3 години са обявени за вреден дивеч и пова е почти целогодишен например за дивото прасе. Та Освен да почнат с прашки и лъкове не виждам как може да стане това. Пък те си имат опит май. Повече убити елени има от катастрофи от колкото отстреляни. И то не че няма желаещи ловци или че е скъпо напротив цената на лиценза е почти колкото на всички такси като у нашенско.
 7. Те това дето си го мислиш за хромираните цеви са пълни глупости, както и разни умозаключения в по предни постове. Има много писано по темите за диаметрите на крушумчетата в уж еднаквия калибър 7,62, 308, 30-06 и т.н. Смени мастото за четене.
 8. Бъркаш двете основни понятия право на лов членуването в някоя ловна организация и Закон за оръжията, боеприпасите, взривните вещества Това че някой се опитва да се прави на господ е отделен въпрос.
 9. Точно тези лепкавите в по голямата си част вече за от цинк или желязо дори на тях е обозначено Zn или Fe. А вкараш ли цинк в стопилката почват големите проблеми. С железните няма проблем те просто изплуват над стопилката. Така че внимателно точно с тежи самозалепващите. Пообиколете вторичните суровини малко по къпичко ще стана но поне има вероятност да немерите чисто олово.
 10. Само проба му е майката защото зависи с какво е легирано. От малко личен опит колкото повече му е антимона вътре толкова по трудно се лее. Точно първите ми опити приключиха с провал точно по тази причина. Олово с голямо съдържание на антимон и подарих усталъка на колегата metero той да си бие главата. То вече не помня но сега погледнах точно в началото на темата съм обяснявал същото.
 11. TOZ -34 EP На около 40 години долна цев 0.95 и горна 1.2мм Това измерено спрямо цевния канал за да бъда точен. А понеже правена за износ по европата има си и маркировка и пише само full.
 12. То хубаво цитираш законите ама още от сега се изчервявам като знам каква дълга майна ще ти тегли всеки един пчелар. За някои защитен вид щото плямпат без да са излизали дори до градския парк. Аман от такива природозащитници. На някои места където хората се занимават интезивно с пчеларство направо са напаст и вообще не си правят труда да се хранят с нещо друго освен с пчели. Проблема е не че се хранят с пчели а винаги успяват да хвнат майката която е излязла да се оплоди. Така че този кошер пиши го бягал не само за сезона ами и не е сигурно дали ще стане нещо от него ако е в късното лято. Тъй че от разни зелени само ядове берем да не обяснявам защо.
 13. Явно те е подпряло от вътре и бързаш да пишеш. Точно това обяснявам институциите не си гледат работата, а закон има колкото и да е калпав като почне да се спазва за кратко време всико ще си отиде на мястото и такива теми ще са спомен в миналото.
 14. Проблема не е със собствениците на такива кучета, а на хората които по презумция трябва да следят спазването на закона. И особебнно когато се опре до жалба в полицията след такава стрелб, дали от незнания на което по съм склонен да вярвам или от мераци за бърза слава за разкриване на нарушение с оръжие се започва една сага съвсем неприятна за колегите. А колко е просто и елементарно. Подават жалба за такова нещо. Няма лошо тъкмо се регистрира писменно и после няма връщане на зад. Изискват се и документите за регистрацията на кучето. Нали все пак по някакъв начин трябва да удостовери че е негово. Защото няма ли собственик няма и престъпление. Описва се и къде е отстреляно и че е без предвидената от закона спъвачка. А понеже в повечето случаи разкарват и полицай до там да се направи и една снимка като веществено доказателство. И после по компетентност към органа да му тръснат една глоба и да ходи и се жалва ако ще и на арменския поп. И ако се намерят истински журналисти да отразят това бъдете сигурни че само за една година няма и да се сещаме за такива случки. Но пусто като ги гони много хора мераците за бърза слава само ядове на главите на ловците.
 15. Добре де ами един министър или депутат като превърти не представлява ли и той заплаха за обществото. По тази съшата логика колкото по голяма е опастноста толкова по на често трябва да се минава на спихотест. А за нашите депутати или министри да не би да има такова изискване когато стъпват в длъжност. Нека и те да минават всяка година на освидетелстване.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.