Jump to content

rikitikitavi

Ловец
 • Content Count

  119
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

rikitikitavi last won the day on July 11 2015

rikitikitavi had the most liked content!

About rikitikitavi

 • Birthday 05/12/1975

Допълнителна информация

 • Име
  Николай
 • Оръжие
  ТОЗ 34ЕП 12x70, Тула 16x70, super nova 12x89
 • Куче
  нямам
 • МПС
  Галоперченце
 • Град
  Варна
 • ЛРД
  Тервел,с.Орляк
 • Skype
  nikilipchev

Recent Profile Visitors

1,266 profile views
 1. Минаха няколко години от както отворих темата. За това време се наложи да сменя дружинката и от там изисквянията ми за пушка се промениха. За прасета ходя в гъсталаци и си реших да съм със нещо сериозно,стопиращо и с много патрони. Щото кУ се наложи...дай боже...да го стопуркам преди да ме згази. Избора ми е бенели супер нова. Поема си пет патрона без да е в разрез с правилата и презарежда и при -20 градуса. За да е пълен комплекта е с слугова цев и докторче отгоре. Много съм доволен от покупката си. Поради това ми остана да избера и карабина за хишници. Засега съм се насочил
 2. Легни, поспи. После отиди в магазина и вдигни това което си сънувал. Ако залепне е твоето. Зимай го и почвайте да се нагаждате взаимно. Всяко оръжие става за лов. Важно е да ти легне на сърце и ръце. Пък след време ще вземеш още една....
 3. Аз вяра на нищо нямам. Пробвам няколко пъти до убеденост и от там вече съм сигурен в оборудването.Често тази сигурност е нещото дето ми помага за положителния резултат .Ама и споделям с колегите...може и те нещо да споделят.
 4. По оферта излиза шок 0.75. (Нека колегата го измери и пише ако иска ). Универсален шок за съчми до 4.75мм . Най добре работещ с 3 и3.5мм съчми. Максимална дистанция за поразявяне на дивеч е към 55-60м. Очакван диаметър на снопа на 35м дистанция -към 40-45 см. Шока определено помага при далечните изстрели.
 5. Ето и моето виждане за Бенели супер нова. Взех я с две цеви. Първата цев е 72см. За нея допълнително взех шок на гемини 0.93мм с дупки по него за намаляне отката на цевта. Оргиналния пълен шок е 0.75мм. С тази цев и шок на 35м съчми 5номер правят петно по-малко от 40 см. Спокойно се стреля със дребни съчми на 50м с отличен резултат. Втората цев е гладка слугова 61см. Чист цилиндър. Изобщо не харесва монолитите и сага подкалибрено. Разсейва ги на половин метрово петно. За сметка на това калибрени 32гбренекета ги прави дупка в дупка. И двете цеви имат свойството да не се зацапват при стрелб
 6. Е вие всички сте нагоре в класацията. Аз бях с врабче...държаха ми и пушката,че сам не можех да я дигна. Ама после го скубах. ..готвиха ми го...спомени...спомени.
 7. Помпата е една друга работа. Не на всеки допада,но намерила правилния човек е продължение на ръката му. Един глас и от мен. Удобно,точно,всеядно и презареждащо във всякакви условия оръжие. И на много добра цена.
 8. Аз да взема да върна темата в коловоза. Понеже се оборудвах с гладка слугова цев и излязоха едни интересни неща. Подкалибрените сага и монолит 28грама ги сее на петно от половин квадрат на дистанция от 50м. На 35м пак големи отклоненния. След 30 опита от мен и различни стрелци се примирих с резултата. После направих един два разговора и попрочетох тук там малко теория. Заредих 32грамови стандартни калибрени бренекета. От различни фирми. Имаше БП,Турски,Български. На дистанция 40м всички бренекета се събраха дупка в дупка.
 9. Потърси нещо втора употреба. Ама първо си отговори на въпроса на каква дистанция искаш да стреляш. Там е основната разлика за въздушните пушки. Защото до 15м всички са много точни. На 35м голяма част от продаваните. На 45м вече си трябва нещо по така. За над 60м влизаш в най-горния клас.
 10. Студ на кутийки. Ама и леден силен вятър. Това ми беше приготвило утрото в последния празничен ден на Новата 2016та. За 5 сутринта ситуацията е добре. Нали на лов съм тръгнал. Проверка на оборудване. Пушка един брой, раница един брои и ловец един брой. Всичко на линия. От там на Шела. За дизелче и кафенце. После полека лека към Стара Планина. По пътя движение никакво. Две сови летяха известно време с мен. Един язовец беше пресякъл пътя неправилно та го бяха позгазили и туйто. На мястото на срещата бях посрещнал топло с весели случки от предния ден. Имало е опити за правене на полуавтомат на
 11. Тази година видях един заек от по-близичко
 12. Трябват ти приятел,пушка,кутия патрони,бележка за лов,любимата играчка на кучето,шепа от най вкусните хапки(и кремвирши стават). Отивате на полето. Почваш да си играеш с кучето с играчката му. Па да я хвърляш и да я носи. И хапки да му даваш. Твоя човек отива на 500метра па като се засили да ти носи кучето играчката да гръмне веднъж. Ти пак си даваш хапка кат доди. След десетина минути гърми от 200м. ....после от 100...50. Давате почивка на кучето. После пак от 50 няколко пъти. Ти пък се скъсваш да хвалиш палето и да го тупаш и галиш. Гръмнете още няколко пъти от тази дистанция(ако се плаши
 13. Аз съм за помпата. Руснаците казват:"помпата не е за всеки. Трябва да я почувстваш първо" Иначе ми харесва заради:комфортния приклад,спусък разположен където ми пасва,баланс очарователен без значение с дълга или къса цев с патрони в магазина или без,възможност за пет патрона без да нарушаваш закона,па и визията ми харесва...абе кефи ме. Успоредка имам с открити куроци ама...не ми пасва. Надцевка имам...бая време се разправяхме докато се сработим ама не може да се направи твърде много. Профилирана си е пушчицата за наплашено пернато и на близко е трудно.
 14. Обяснявам за последно. Изненадващо включена светлина не е като постоянна такава. Изненадващо пусната сирена в същия момент кара всичко живо да бяга. Стари хора като чуят тиха аларма ко ще го дървят. Ще излязат на бегом да викат уууу в два посреднощ.... Замисли се малко. Не пиша само да си чеша пръстите нито за две секунди слава. Реших да посоча най нискобюджетно решение. Твои е от тук нататака избора.аз приключих с тази тема.
 15. То има лесно. Един датчик за движение с аларма към него. Цена четирстина лева. Отделно едно включване на външна лампа от движение. То пък двайсетина лева. Слага се над зайците и готово. Няма животно или човек дето ще остане при светната лампа и пусната сирена. Даже ако са хораа няма нужда и да работи. Само да разберът че го монтираш и спират странните набези. Проверено. Работи безотказно.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.