Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

poni7

Ловец
 • Мнения

  264
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  1

Относно poni7

 • Рожден ден 23.05.1970

Допълнителна информация

 • Име
  apostolov
 • Оръжие
  ИЖ-27М,Браунинг Лонг-трак 30-06,,Валтер Р22LR Target, Ремингтон 597 22LR
 • Куче
  Западно сибирска лайка
 • МПС
  Тойота 4Ранър
 • Град
  Несебър
 • ЛРД
  Малко Търново

Последни посетители

1709 профилни разглеждания
 1. Аз съм за Сако.Даже имат 14,3гр.,за гонка са супер.
 2. poni7

  Бушнел Елит 6500

  Айде,сезона наближава!!! На никой ли не му трябва супер гонкаджийска оптика,която същевременно покрива и всички реални дистанции за лов на варда или издебване?
 3. poni7

  Бушнел Елит 6500

  Продава се почти универсална оптика Бушнел Елит 6500 1-6,5 х 24 + ниски пръстени за бърз монтаж. Тубус 30мм.,скала европейска-кръст със светеща точка.Цифрово управление на силата на светене-с бутон.Специално покритие на лещите,отблъскващо водата. Оптиката е с нормални следи от употреба.Ползвана е на кал. 30-06. Намира се в Несебър. тел . 0899 180935.
 4. И по 60 ги има ,успех.
 5. Чертал съм щот съм стрелял,а не съм седял да чета пред компа.Пушката съм я ползвал изключително и само за лов,а не за състезания и т.н. И без да имам претенции за снайперист,с таз прострелка,която виждаш(дали е в центъра или не) съм убивал вълк на 250м.,пред свидетел и то със стрелба от ръка.А със СВД как се стреля от ръка едва ли знаеш,понеже си го виждал само по картинките. Аиде със здраве.
 6. Прочети темата СВД-Снайперска винтовка Драгунов,тук във форума.Там съм кчил снимки на групи с 13 гр. патрони на Новосибирския завод.Има и доста статии за четене,като например - може ли СВД да пробие жп релса и с коя стъпка на нарезите го прави.
 7. Не вярвай на първата статийка ,която ти излиза като напишеш в гугъл СВД.По тази табличка излиза,че първо решаваш с какъв грамаж куршум ще стреляш и тогава взимаш пушка със съответните нарези.Всъщност СВД се произвежда до 1970 год със стъпка 320мм,а след това се произвежда само с 240мм.,което дори и по твоята табличка е за куршуми над 11 гр. Доказано е ,че СВД с 320 мм.стъпка на нарезите е по-точна,но с 240 мм. е с по-голяма пробивна сила,при това с един и същи куршум 9,6 гр. Така че може да не съм снайперист,но ти казвам от личен опит като бивш собственик на СВД,че с 13гр. дава по-добра група .
 8. Ако се вгледаш малко по-добре в аватара ми ще видиш,че туй нещо на което даваш ТТ данни,които си прочел в някоя книжка,ми виси на гърдите.Тук във форума има доста спорове за СВД,на което аз съм един от най-големите фенове.Стрелял съм с всички видове патрони в този калибър,продавани у нас и просто исках да ти кажа,че 9,6 гр е от леките,а не от тежките куршуми за този калибър. Що се отнася за 13 гр. куршуми,с тях съм правил най-добра група(има снимки в темата за СВД) и съм убил доста животни.
 9. Не става въпрос само за дистанцията.Обърни внимание на големината на мишената и ,че е стреляно в тъмното. Според мен рекламата не е на уменията на стрелците,а повече на уреда за нощно виждане. То и в първия пост се вижда,че Дедал са разпространители на информацията.
 10. Преди години,когато убих първия си вълк,имахме в дружинката едно куче,мелез от майка гонче и незнаен баща.Беше с ръст на гончето.Едната седмица вълкът мина на около 50м.от мен без дори да го усетя,защото се бях заслушал в кучето,което сериозно настъпваше към мен лаейки.Чак когато вълкът скочи пътеката,тогава го видях,така и не успях да му стрелям.Учудването ми беше голямо,когато това куче мина с лай по дирята,сякаш гонеше сърна и се отдалечи доста. На следващата седмица,на същата пусия,същото куче загони още с пускането,самоче аз вардех 50м.по-нагоре.Вълкът дойде по същата пътека и пак доста преди кучето.Този път го отстрелях без проблем,но кучето отново ме изненада.Пристигайки с лай по дирята то се хвърли и започна да дърпа вълкът за слабините.След като се събрахме цялата група(след около 30 мин.)решихме да се снимаме за спомен.Решихме естествено най-отпред освен вълка да наредим и въпросното куче-не успяхме да го накараме,дори и вързано и дърпайки го да се доближи до вълкът...????!!!!
 11. Аз имам Бушнел Елит 6500 , 1-6,5 х 24. Както се вижда увеличението дори е малко по-голямо от х6.
 12. Продавам Тойота 4Рънър 1991г. 3000сс.бензин-газ.Колата работи само на газ,за да работи на бензин е нужна смяна на дебитомера за въздух-имам здрав в наличност.Нови зимни гуми + 4 джанти с гуми за кал. Имам подробна обява в Мобиле и Карс бг. но не знам как да кача линка.(ако някой мод.помогне...) Цена 5000 лв.
 13. Колеги,защо лайката ми не влиза в колибата примерно когато вали дъжд.През деня от време на време спи вътре,но като цяло я ползва повече за сянка,отколкото за сушина и топлина.Копае разни дупки на около и спи в тях.Дори да вали из ведро,става мокро до кости,но не влиза дори под навеса пред колибата,а лежи по дупките. Какво да правя?
 14. Петко,честито за заслужената титла.Бъди здрав и още много слука.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.