Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

петров55

Ловец
 • Мнения

  29
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Допълнителна информация

 • Име
  иван
 • Оръжие
  симсан
 • Град
  София
 • ЛРД
  София
 1. Що ли ми е позната тази реакция.Ама явно българина някой винаги трябва да го води за носа.Един от основните принципи на шопа е-НАЙ-МРАЗИМ ДА МИСЛИМ.Ти колега от коя страна си,от тази дето плаща или тази дето взима,защото ми се струва,че си от тази дето взима.Ако не си,извини ме.Така или иначе аз ,и не само аз не искаме да издържаме разни таратутляци,дето досега не са пуснали и едно врабче,нищо че по книгите фазаните и зайците са хиляди.Да не говорим,че не са хванали и един бракониер.И понеже може би ще реагираш,че това не е вярно искам да те изпреваря и да ти кажа,че хванатите такива са закопчани не от нашите мили шефове,а от служителите на М-во на горите.Някъде прочетох,че били пуснали не знам колко яребици,не знам колко фазани.Къде го това бе колеги.При нас в шопско такова чудо НЕМА.Та такива ми ти работи колеги,затова не реагирайте така остро,защото нито съм депресиран,както някой беше писал,нито ми е крива България.Това е горчивата действителност-при нас.Ако при вас нещата са различни,значи сте по-умни.Да но и вие и ние плащаме по равно,така че и ние си искаме пая.И понеже не ни го дават,независимо,че сме си го платили,затова няма да им го даваме.
 2. Уважаеми колеги,позволявам си да изкажа категоричното мнение на една група от 40,50 човека. И така.Спред нас,а предполагам и според повечето от вас,е дошло времето да затворим кранчето на нашите ,,любими" ловни съюзи и да им отнемем хранилката.Толкова години ги поим,плащаме им заплатите и сафаритата в Африка,купуваме им коли,вили,апартаменти без да сме получили нищо от тях.Тези готованци са научени само да взимат без да дават нищо.Сметнете колко ловци сме,умножете ги по членския внос и ще се уплашите от цифрата която ще получите.Те веднага ще кажат-да ама с тия пари купуваме пъдпъдъци и зайци.Купуват нанай си,само на хартия и лапкат паричките,а ние си мислим,че чакалите и лисиците са изяли всичко дето са пуснали.Обградили са се с председатели на дружинки които като тях са несменяеми от Балканската война,които са с по 1 метър езици и лижат всичко което им подадат.Изобщо задавали ли сте си въпроса-защо трябва да членувате в някакъв съюз.
 3. Та понеже ставаше въпрос за машинката,мога да се похваля,че сътворих нещо.Е,не е като фабричните,но отдалече не се различават.Оказа се ,че направата е много лесна,иска се малко желание,някой и друг инструмент и едно моторче за чистачки. Що се отнася до това законна ли е такава една машинка,можете да бъдете спокойни-ДА,законна е.А и дори да не беше,пак щях да я използвам.На фона на това което става или по-точно това което не става в хубавата ни държава,бих бил щастлив ако аз съм най-сериозния бракониер с моята техника.За какъв Закон говорим изобщо.Не искам да разсъждавам на тази тема,защото се ядосвам и защото е безмисленно.А и като се възмущаваме от нередностите и пишем постоянно,нещо да се е случило,някой от тези накоито им плащаме заплатите и софрите да е направил нещо за да промени нещата.Просто тук нищо не се случва,защото не трябва!Защото играят сериозни пари и защото интересите са над всичко!Така че както пише на едно място-НАДЕЖДА ВСЯКА ТУКА ЗАБРАВЕТЕ!
 4. Колега,и още нещо.Би ли цитирал коя точка от чл.65 от Закона забранява употребата на мюрета за да стане ясно на всички.Предварително ти благодаря.
 5. Това е идейно,мисля,че става и за двете.Проблемът е откъде да се намерят мюрета на гривек в полет
 6. Колега,не смяташ ли че ние също познаваме Закона.Само не знам като го цитираш дали го спазваш.Така че преди да пишеш ,първо си сложи ръката на сърцето и помисли.В другият форум съм ти дал по-обстоен отговор,прочети го и ако имаш нещо да добавиш,моля!
 7. Гледал съм как едни машинки на които са закрепени 2 мюрета с разперени крила привличат като магнит гривеците.Предполагам,че не е сложно,явно има някакъв бавнооборотен двигател на 12 волта на който са монтирани по някакъв начин 2 метални пръчки с дължина около 1м.Накрая на пръчките са ,,гълъбите".Не мисля,че е сложно,но е по-лесно да го купиш готово или да го видиш как е направено.Ако някой има идея,не е лошо да я сподели.
 8. Купуваш от магазин домашни потреби 3 телескопични дръжки за метла,парцал която е от 2 части.В долната част на тръбите забиваш по една заострена пръчка с дължина около 30см.Събираш ги трите,в горния край нахлузваш един по-стегнат О пръстен и си готов.Ползвам триногата както седнал,така и прав.Мисля,че триногата е по-удачна от двуногата.Освен това моето ,,изобретение" се сгъва и е удобно за носене. На слука!
 9. Съгласен съм,че кучето в неловен период няма работа в гората.Аз специално съм болен на тема хищници и ако зависи от мен бих ходил само на такъв лов.Но ние преди всичко сме ловци и всички които имат кучета знаят как и за колко време се прави едно куче.Така че не съм съгласен,че ловно куче трябва да бъде застреляно само защото не е случило време и място.Имал съм случай вместо чакал или лисица да ми излиза ловно куче и съм можел да го застрелям ,но съвесттта не ми позволява да го направя просто защото знам за какво става въпрос.Ако не се лъжа въпросното куче от ,,рядка" порода е било в гората на Нова година,а доколкото си спомням едрия лов беше до 15.01.,което означава,че ако е било ловно,може да е кривнало някъде не където трябва.В случая обаче брадчеда не е ловец и не е бил на лов.Неизвестно защо обаче,е пуснал от СИНДЖИРА кучето да се разходи след като в този си вид вече това куче автоматично се превръща в скитащо,още повече,че когато го е застрелял колегата,с него или наблизо не е имало никой.Освен това,ако греша можете да ме поправите,но аз досега не си спомням някой да е водил на лов ловно куче на СИНДЖИР,така че това определено ми намирисва не на ловно,а на дворно куче.Но за да не си чешем езиците напразно пак повтарям,че някой от дружината на потърпевшия трябва да каже каква е истината с подробности.
 10. Прав си колега,този твой колега не става за ловец,но все си мисля,че в случая става въпрос за друго нещо.Аз бих подкрепил с 2 ръце колегата от Габрово,но за да ми е чиста съвестта на първо място бих искал да знам със сигурност какво е било кучето,барак или някакво друго,защото сега всяка трета госпожа хваща едно куче дето се разхожда пред входа,връзва го на каишка,измисля му някаква порода и го повежда по градинки и полета.Освен това как съдът е установил,че барака е ,,рядка" порода!Тази констатция говори,че кучето не е било ловно,а някаква незнайна порода,подобна на ,,улична превъзходна",която действително трудно би могла да бъде определена,още повече,че барака се среща под дърво и под камък и надали има човек,да не говорим за ловец,който да не може да разпознае тази порода.Мисля,че от дружината на колегата от Габрово все има някой който чете този форум,така че нека да напише точно какъв е случая.В противен случай няма да се получи нищо,защото всичко остава в сферата на хипотезите.
 11. Предполагам,че брадчеда не е бил там,а и като се има в предвид и ,,рядката "порода и това,че може би не е учено,напълно е възможно да е надушило нещо и да е тръгнало да се ,,разхожда".Моето предположение е,че първо кучето не е било барак,защото никой ловец не би застрелял такова куче и второ,че просто някой в тази криза е решил да изкара някой лев от колегата.А и габровския съд се ползва с доста ,,добро "име,аз също съм им сърбал попарата,но това е друга тема.Аз също питам-къде е дружината на колегата,защо не са се задействали,та те са не по-малко от 20-25 човека.Знаете ли какво са 25 човека свидетели в съдебната зала!!!!!!!!!Не проумявам изобщо защо са допуснали да се стигне до съд!!!Но така или иначе явно колегата има нужда от помощ.За това давайте да се организираме и да му помогнем.
 12. Все си мисля,че щом е в гората или в полето и се скита безпризорно,единственото решение е това което е направил колегата.Иначе кажете ми кое куче е скитащо и кое разхождащо се!Аз скоро имах подобен случай с 2 кучета на едно поделение.От известно време ги наблюдавах да се ,,разхождат" там където си бях направил чакало /на 5 км. от селото/.Та тези кученца така спокойно и безобидно се разхождаха,че се зъбеха и нападаха всичко живо дето им се изпречеше,включително и един заек,който явно беше женски защото беше с доста наедрял корем и който поради тази причина благодарение единственно на заешките си номера,отърва кожата.Една вечер пуснах звук на малко сърне,но вместо чакал ми се явиха тези кученца,които между другото тежаха по над 60кг.И какво според този габровски съдия трябваше да направя с тях,защото се знаеше,че са на поделението,да им метна по някоя наденичка!!!!!!!!!!!С такова удоволствие изкормих едното,че другото няколко секунди не можа да разбере какво става.Е,изхабих няколко патрона и за него защото тръгна да тича из едни храсталаци,но така или иначе и то се пресели в отвъдното.След 3 дни ми се обадиха от поделението защото разбрали,че чакалото е мое и няма кой друг да ги застреля,въпреки,че това можеше да направи всеки друг колега.Бяха побесняли от загубата на пазачите,заплашваха ме,писаха до къде ли не.Но!!!!!!!!!!!!!Колегите от дружинката застанаха зад мен без да съм искал това от тях и всичко приключи още в полицията.Но дори да се беше стигнало до съд,100% нямаше да се стигне до подобна гавра,дори напротив,такава постановка щях да им спретна,че щяха да се проклинат докато са живи!Това исках да споделя с вас.
 13. Разбрахте ли,че дивеч няма да има. Разбрахте ли,че ДАГ може да ви забрани да ловувате когато си пожелае Разбрахте ли за кое колко ще плащате,аз не. И накрая,разбрахте ли,че всичко свърши
 14. Колега ,мисля,че с теб сме на едно мнение относно бракониерите,но не можем да се разберем.Един пример от мен,от теб съвета.В моята дружинка само трима не сме от селото.Излизаме около 10,12 ловци в най-добрия случай.По списък сме около 30.Ако няма,,врагове"казват всичко коз и тръгваме.Нас естественно ни слагат на пусии където те знаят,че няма движение на дивеч.По някое време някъде на края на света се започва пукотевица като на война.Свършват гонките,събираме се,сядаме на масата и мълчание.Оказва се че никой не е стрелял.Изтърпяват ни докато се нахраним и кой откъде е.Да,ама на 5 км.от селото се сещам,че съм си забравил патрондаша и ножа и решавам да се върна.Качвам се на хижата и какво да ти кажа,кървища,кожи,купчини с месо.Без да ги питам,гузната съвест се задейства и започват обясненията,че нещеш ли,тъкмо сме си тръгнали и през хижата минало стадо от 50 прасета и те успяли да гръмнат само 3.И това не е единствения случай когато крият животни, а мисля знаеш как стават тия работи.Имай в предвид,че това става в ловен ден.Един колега един път не издържа и им вдигна скандал.От този ден повече не е идвал.Преди дни друг колега го срешнал и го питал защо не идва,а той му отговорил,че от селото му се обадили и му казали повече да не идва там на лов,независимо,че е член на дружинката.Разбирам го,аз също не бих отишъл,но това ли е начина,да се изпокараме и да си останат само те.Аз за сега само говоря,тактично,отдалече и се целя винаги на едно и също място.До момента без резулта,но не губя надежда.Това е случката,или по-точно една от многото.Кажи си мнението,ти какво би направил.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.