Jump to content

tzenkov

Ловец
 • Posts

  185
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

tzenkov last won the day on October 20 2013

tzenkov had the most liked content!

Допълнителна информация

 • Име
  tzenkov
 • Оръжие
  ИЖ-54,Збрйовка
 • Куче
  БАРАК - 3 бр.,гонче и дратхаар
 • Град
  Плевен
 • ЛРД
  Ралево /Ласкар/

tzenkov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

362

Reputation

 1. Ето и една млада надежда от тази порода,която в момента е само на 6 месеца,но вече се отпуска с "каките и батковците"
 2. Тази седмица и аз от верен четириног мисля да мина на верен електорнен приятел,та дано това ни данесе повече "слука".
 3. Поредният излет изпълнен с много движение и малко пъдпъдък.И така след обикаляне на стърнищата не особено успешно около 10,00 решихме да се прибираме и това ни беше грешката,поне моята.В къщи жената ме започва от вратата-започваи да затваряш буркани със зимнина и тем подобни.Но аз реших да се държа на положение и отказах под предлог,че това не е мъжка работа,но останах неприятно изненадан след като тя ме хвана за ръка и ме поведе към спалнята "за да съм свършил нещо мъжко".Веднага хванах затварачката и в почивката успях да направя тази снимка на скромният ми улов.Наслука на всички и незабравяйте,че ловът продължава целодневно.
 4. След мъката с която започна настоящият сезон за лов на пъдпъдък,най-после днес ни се отдаде да погърмим.Макар и утрото да нямаше и грам Росица Диана беше отчасти на наша страна и стана много приятен лов /разбираите тренировка по стрелба/.В началото с моят верен помощник започнахме "на нож",тъй-като той реши,че е гладен и "закуси" с един пъдпъдък.За което,отчасти съм виновен и аз,тъй като няколко пъти му давах сурови пилешки фенери с които храня него и другите кучета,след варене,но след ,като "осъзна" колко съм раздразнен се поправи и всичко беше повече от отлично.
 5. Жалко за този хубав и емоционален лов,в района на няколко дружинки от които имам впечатление,където шумът на банкнотите при арендаторите ги прави непукисти за тези малки,красиви и трудни за отстрел птици/пъдпъдъци/ стърнищата или са дисковани или както пише друг колега старателно напръскани с отрови.Интересно къде са еко организациите,които иначе много реват по телевизиите,когато има откъде да получат пари.И все пак тези които са най-голимите ентусиасти в събота ще бъдем по полетата,а ако слуката я няма ни чака весел купон.Наслука и "без авариен" лов.
 6. Здравеите колеги,ето и съкратен разказ на нашата съботна ловна слука.След обстойно разузнаване в петък слудобед,бях убеден,че в нарочената за ловуване местност в събота вътре има 1 или 2 прасета с прилични размери.Е в събота сутринта малко след започване на гонката моето предположение се потвърди.Понеже бяхме само двама гоначи,реших да разделя кучетата на две,като едните ги пуснахме там където водеха следите от петък,а другите заедно с мен и колегата тръгнахме от далечната дестинация.Не след дълго прозвучаха 4 изстрела и след малко получих информация,че прасето си е отишло по-живо по-здраво,но за радост влизаше в посока срещу гонката.Бързо с колегата гонач заехме позиции там където трябваше да доиде,но не би.Чухме кучетата да приближават,като вече всичко налично беше по него,но този глиган не искаше да се среща с повече ловци и реши да мине през едно дълбоко оране.Добре,че кучетата не го оставяха и така младият ни председател успя да го пресече и с 1 изстрел го повали.Оказа се,както и предполагах по следите приличен нер около 140 кг.Друго прасе не намерихме,явно през нощта се е измъкнало,но и на това сме доволни.
 7. И така след дълго отсъствие/разбирай нямане/ ето че в събота успяхме да счупим каръка с едно 100-110 кг. прасе,което освен всичко беше отстреляно от моят зет.Лошото е че беше само и нямаше и помен от присъствие на други прасета.
 8. Всеки може да сгреши,но когато има доблестта да си го признае,това е достойнство.На слука през оставащите излети.
 9. И така,въпреки големият резил от събота в частност и мои,не ми се пишеше нищо,но нека разкажа какво ни се случи.Събрахме се 16 ловци и докато напишат бележката аз и още двама излезнахме с един джип да обиколим местността,която бяхме решили,че ще гоним.На маслото и солището засякох следи от прасета за които не можех да кажа дали е 1 или 2-3,тъй като бяха с почти еднакви размери,а и на кал няма как точно да се установи.През това време други двама отсякоха челото на района и единият,за когото не коментирам нищо,тъй като аз съм го учил на А и Б в ловът започна да ме убеждава,как прасето е излязло от района и няма смисъл да ловуваме тук,а да отидем на едно друго ловище,понеже през седмицата негови приятели,които не са от ловните дружинки в нашите райони били засекли движение на прасета.Въпреки всичко наложих мнението си и гонката започна в нароченият район.Не след дълго едно гонче на колега които стои на пусия,а аз го водя с моите кучета се чу да лае в посока различна от тази в която вървеше гонката,но това не ме притесняваше,защо макар и малко знаех,че имаме хора на всички възлови места.И така прозвуча първото дубле,при което прасето навлиза в едно царевица и не след дълго излиза на следваща пусия буквално на 10-15 м. следва ново дубле и то си продължава като герой.И понеже кучето имаше джипиес,няколко човека с джипове и другият гонач решават да го пресрещат,при което оголиха пусиите и се влезна в ново приключение.Едно младо бараче вдига прасе,но по движението му,решихме,че е чакал.Не след дълго гоначът който се мъчеше да си събере кучетата,че да ги пусне на дирята на първото прасе,произведе 4 изстрела при което разбрахме,че се задава ново прасе.Спрях на едно място и зачаках,не след дълго един нер 130-150 кг. се показа на скорост стрелях един път при което той забави и при повторният изстрел падна.Счупих пушката като както се маитапих после,вече виждам главата в тенджерата,но след 10-15 сек. прасето скочи и изчезна от погледа ми при което аз започнах да викам да внимават,тъй като знаех,че наблизо има пусия.Последва ново дубле и докато стигна до стрелеца,очаквайки да му честитя успеха чух кучетата да продължават да гонят.Знаех,че това прасе няма къде да отиде/ако външните пусии са си на мястото/ и бях спокоен,но едно,че кучетата го оставиха и второ там където трябваше да излезне човекът отишъл д а пресреща 1-вото прасе. И така вече ядосан продължих сам Гонката,като след 15 мин. се чу единичен изстрел.После стрелецът ми каза,че друго прасе минало на около 100 м. без кучета и той стрелял,но тъй като беше с ловна пушка не можеше да го виним за пропуска. И така поне 3 вдигнати глигана на различни места в гората и едно голямо нА_____не. Дано колегите от форума,а и другите имат по-голяма слука.
 10. В събота бях поканен да ловувам с дружинката от с.Крушуна ,Ловешко.И така рано сутринта се отправихме към уреченото място с надеждата за успешен лов,поради информацията,че има голямо движение на прасета.Но още по пътя вярата ми в успешният лов започна да се изпарява поради гъстата мъгла с която се сблъскахме.Когато пристигнахме ловците се бяха събрали почти всички.Ръководителя на ловът /който е и председател на дружинката/ направи инструктаж и разстановка на пусиите.Започнахме гонката и още в началото пусията която бешеу контра чули кучетата да минават под тях,но поради мъглата не видели нищо.По късно бяха засекли следата на едно прасе.В последствие разбрахме,че кучетата са карали 2 прасета,но те изникнали в мъглата като сенки и вардачите не могли да стрелят.От многото влага в гората,ние гоначите бяхме мокри и по г____вете и около 13,00 ч. решихме да прекратим ловът.Поради гъстата мъгла не можах да направя снимки и на великолепната природа в това китно село,което се слави със своите водопади.Но най-приятното предстоеше.За разлика от много места където съм ловувал и като няма слука всички си награбват раниците и беж да ги няма,тук хората се събраха за дружна почерпка.Направо съм възхитен от тях и им пожелавам да продължават така дълги години,защото освен "пълни раници",ловът е и среща с приятели и много приятни мигове изживяни заедно.
 11. Съдейки от моят опит това е за друга тема,но хубавото е,че виждате такива следи,а надявам се и животните да ги има.Наслука
 12. Ето,че след две седмици суша,днес богинята на лова беше снизходителна към нас.Още снощи получих информация от един колега,че е засякал следи от един глиган.Сутринта на разбора решихме да гоним този район и4 още в9 ч. кучетата залаяха прасето.И от там се почна една,не ти е работа.То не днаеше,че на нас ни трябва в една посока към пусиите и тръгна в друга,но след 10 мин. се "поправи" и хвана правилната.И се започна едно очакване на така желаните изстрели,но не би.Прасето заедно с цяла глутница кучета минава между две пусии,които "нито го видели,нито го чули".Добре,че новият ни председател успя да го изпревари и то от бръмченето на джипа се връща обратно към нас.Там вече и ние гоначите застанали в очакване тръпнехме да чуем от някъде изстрел.Но този своеволен глиган пак реши да се шегува с нас.Само,че аз предвидливо бях поставил една пусия,за която много колеги мрънкаха,че е настрана от гонката и няма да мине нищо.И ето,че там попадна на един колега,които с изстрел с карабината от около 60 м. го повали на място.И така утре очакваме нови грухчовци.Наслука на всички любители на този лов.
 13. Поради малко "майсторски задачи в къщи известно време не писах нищо.И така след отстреляният от мен глиган на 11.10.14 г. на следващият ден щастието отново ни се усмихна.Отначало гонката протичаше в едно дере в съседство на което има неожъната царевица.След пускането на кучетата те си хванаха гъстаците,но не след дълго ги чухме да лаят в царевицата.Последва изстрел и пълно мълчание,което не е характерно при нас.Разбрахме,че един от по-старите ловци /не на години/ се е оа___кал.Но прасетата се натъкнаха на новият ни председател,които с майсторски изстрел повали едно.Решихме да направим и втора гонка гонка в близост до местността в която се намирахме и там в един "трап" кучетата попаднаха на един приличен нер /140-150/ кг.Последва изстрел от колега,които само го уплаши и не след дълго втори изстрел,вече от човек които бях поставил на тази пусия.Прасето падна на място.И така неделята приключи с 2 бр. отстреляни прасета. Лошото е,че на следващата седмица,както и днес /обилен снеговалеж/ не можахме да намерим прасета,което донякъде се обяснява и с факта,че зет ми при обход на района в сряда бяха видели вълк.
 14. Ето ме пак пред тази техника която за минути разнася всички новини.Днес още с отиването на мястото където се бяхме разбрали да се съберем ми се обади приятел от съседна дружинка,че са видели прасета да влизат в нашата гора,която бяхме определили да гоним.Последва мигновена реакция и няколко човека бяха изпратени на най-възловите пусии.В течение на гонката се разбра,че групата се е изнизала още преди пусиите да застанат на местата си.Но тук дойде редът на кучетата,който след обстойно претърсване вдигнаха един глиган.След кратко вслушване в лаят им определих къде се движи прасето и насочих един колега гонач натам,но понеже известно време не се чуваше никакъв изстрел и аз се насочих натам.След кратко издебване забелязах глигана,които се въртеше към кучетата,които го лаеха и когато ми даде плешката към мен последва изстрел с"Монолит" 32 гр.и внезапна смърт.Но тъй ,като прасето беше на един много стръмен склон при падането си то мина въртеейки се покрай мен,при което последва още един изстрел за "всеки случай"И така за два ловни дни два отстреляни глигана,като и двата са с чувствителни килограми /около 150/ , но с малки трофеи. Наслука на всички в утрешният ловен ден и до краят на сезона
 15. Пусиите на "Стойковският път" ги видели,но тъй като там бяхме поставили едни от "най-добрите",не се чу и изстрел,а само разкази колко големи и колко на брой били.Не ми се мисли,ако беше жив и здрав председателя ни какво щеше да им се случи.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.