Jump to content

filipe708

Ловец
 • Posts

  1,255
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by filipe708

 1. Правя услуга на приятел който не ползва интернет За оферти моля на лично съобщение
 2. Виж наистина коя ти пасва най добре. Но ако вече си ги пробвал ти препоръчвам Тиката. Стрелял съм с Ползвал съм Чз 550 ФС и съм собственик на Тика. Няма по мазен затвор от нейния. Даже и на Щаера не е толкова мазен. Преди да си купя Тика-та, имах Браунинг Лонгтрак и Браунинг Мач. Можех да си взема пак браунинг, но предпочетох Тиката. Освен по мазния затвор, на тиката спусъка е по добър + това че можеш да си го регулираш. Отделно на Чз-то не ми харесва че има двоен предпазител. Едно положение за отключено положение и две за заключено. Нещо което е напълно излишно а и може само да "обърка работата" Да не забравяме че тиката е с свалящ се пълнител. Успех П.п. Какви очаквания имаш и защо си се спрял на този калибър? Питам, защото може да науча нещо което още не знам.
 3. Ще стане по добре от оригинала, щото по лошо няма на къде. ;-)
 4. Boat tail са колега. Освен това отзад не са отсечени ами са и леко "хлътнали"
 5. На въпроса по темата. Оръжие в .308 може да стреля с патрони 7.62х51. Но... с оръжие 7.62х51 е опасно да се стреля с .308 Иначе за мишени, моята много ги харесва
 6. Да бъде в кал .308 или в краен случай 30-06. За предпочитане да е на не повече от 150км от гр Варна, но все пак зависи и от цената тел. 0894 642 185
 7. Стази много тежка станция, да не е хванала сега пътя за "Ислямска държава" ;-)
 8. Беше за продан за 9000лв. Ама много бързо се продаде. За 2-3 дни. Иначе наистина е излязла от завода и се продаваше само с фактура, която да послужи за първоначална регистрация. Нямам търпение да я видя из улиците на гр Варна. :-)
 9. Има една такава се продава във Варна за 5000лв. Калибър 300 магнум със свалящ се пълнител. Не различима от нова. При Марина е.
 10. Корпуса на оптиката е на: Липърс, Барска, Конус и тем подобни.те всички са с единтичено тяло, подсветка, капаче за подсветката итн. Само наименованието им е друго. Нова е около 100-на лева. Втора ръка.... нищо. Може само да ти изневери, когато най не искаш. Поздрав
 11. Тюх, тюх. Моя кадем май се оказва че е стария ми Браунинг лонгтрак. Продадох го купих си друг, който още кръв не е вкусил. Със старата бях шампион. Скоро ще питам новия собственик как е. На слука ви!
 12. Браунинг кът браунинг. Не очаквай да се отличава по нещо същественно от нормалния с 51см цев. Освен с маневреноста си и по бързото ррицелване, особенно на механични. Честито и много слука.
 13. Най мощния патрон в .22лр е CCI Velocitor, Следва CCI Stinger и ......Всичко останало. Но и при тях 8 от 10 ако са стреляни с един изстрел чакалите умират другаде. Поради това по късно минах на .223 След като осъзнах че кожи не ми трябват, си продадох .223 и накрая си ги думках с 30-06. Там вече 10 от 10 си остават на място :-)
 14. И аз хващам шомпола за дрелката. Това само за гладкоцевната, разбира се
 15. Разликите които соча са от 0 до 300м. Но както и да е, малко се отклоняваме от темата. Колегата, които се интересува, хареса ли си нещо по конкретно? Поздрав
 16. Разликата в силата между .308 и 30-06 е около едно флоберково патронче. Това от дулото до към 300м. За това казах че силата е еднаква Има си едно морално ловно правило, и то е че джаулите разделено на 10 = на килограмите на дивеча по който е ефикасно (морално отговорно) да се отстрелва. Тоест, когато 30-06 има около 3800 джаула ( а на 300м са около 2200) , то може спокойно можеш да стреляш по 220 кг глиган на тези 300 метра .308 има средно около 3600 джаула та....... прасето няма да усети тези разлики Поздрав Че новата пушка е по тежка , по тежка е ;-)
 17. То джаулите са едно, а отката съвсем друго. Ще се радвам да покажеш снимка на група и да споделиш как се е представила комбинацията. Поздрав
 18. Честито колега и много слука през новия свински сезон. Между другото как се държи Бушнелчето на тази карабина? Изпробвано ли е вече? Питам защото казват/ гарантират до за 30-06. Ако и на този якия калибър в комбинация с болт се представя добре.... Значи е уникално за цента си. Поздрав
 19. Ми колега, ти сам си си написал последователността: 1. Щайер 2. Сауер 3. Сако. Може би е вариант, отиваш в магазина прикладваш и която ти пасне най добре. Поздрав и много слука Пс. Аз преминах от 30-06 на .308 Силата е същата, отката по слаб и евтините марки патрони по принцип са по евтини ( примерно да си тренирам по мишени с Арсенаслки за по 1 лев )
 20. Ругера е с полирана цев, Собственика на двете оръжия ми каза че Чз=то е с хромирана цев. И с двете съм стрелял, но не съм обръщал внимание на цевта на Чз-то. Не виждам смисъл да ме лъже, но може да греши. Ще погледа тези дни че ми се събуди любопитсвото. По темата, значи ЧЗ-то води само по красота ;-) Пс. Кви са тия лигавщини с " Не спори с колегата"" ?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.