Jump to content

tzara

Ловец
 • Posts

  1,041
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by tzara

 1. Не съм в час! Но щом аз не съм я видял /а гледам активно/ гаранция е че и други не са я видели пък си е и по темата и от въпросното село и местните юнаци. Трябва да се направи връзка с настоящата новина....така си мисля. Пък и не съм я качил като новина....не всеки пост трябва да е днешна новина ...нали така. Второто Ви изречение Генов не е вярно със сигурност. 45 000 преглеждания трябва да има МИНИМУМ за да са я видяли всички.
 2. ВНИМАНИЕ ужасяващи снимки! село Влахи граничи с село Ощава. В района очевидно има "истински" ловци http://forthenature.org/news/856
 3. Yearly cost to U.S. taxpayers to impound, shelter, euthanize, and dispose of homeless animals: $2 billion ....отделно се извършват доста по-големи суми като дарения При нас здравите се връщат което е правилно според мен....иначе идват нови....от нас хората.
 4. Извода който си сглобил е много наивен /и Вал4ак го е оценил без да се замисли/ В САЩ се прибират от службите в приюти около 4 000 000 домашни любимци годишно. В този ред на изводи кревата е най рисковото място...93% от хората умират точно там. Не се страхувайте много от канис фамилиарис. Асфалтовият път е няколко хиляди пъти по-опасен!Комарите са десетина пъти по-рискови!
 5. E стават грешки добре е когато се признават! Скълъпване се получи някакво като с мойте псувни в некои теми дето никой не ги е видял Смотания въоръжен турист притежава трофеи от три континента,е череп на мастия липсва разбира се! Като изключим "смотан" за което ти няма как да си наясно. Наистина той е отлично въоръжен почитател на ловният туризъм. И сега си мисля дали това твое твърдение те изключва от тази група?Явно практикуваш друг спорт а не ловен туризъм. Впрочем кои са другите видове? Тук може да видите фатални нападения на кучета в САЩ над хора. Почти всички са от семейни /домашни кучета/ от основно две породи питове и ротове. Жертвите са предимно малки деца и много възрастни хора, жертвите от средна възраст са жени. 20-50 години. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fatal_dog_attacks_in_the_United_States Много изводи може да се направят тук и различни. Единият е че ако приберем всички кучета "вкъщи" жертвите деца и възрастни ще нарастнат......... Психиката на домашното куче е различна от тази на "свободното" най малкото е самочувствието и ограничения контакт със средата.
 6. Нема я булката-беглец http://bulphoto.com/events/24661/
 7. мислех че има принципи.........извинявам се много млади момци Работате все така смело и безпристрастно. Добро дошли в Косова
 8. Темата беше заключена....мислех да попитам защо?, ама то ми е ясно! Единствената причина е че някои са се издразнили и са оказали натиск на който някой се е поддал!/голем ловец ше да е този/ Неаспорим факт. Както и някой се е поддал след малоумната новина и е отключил темата коята е рекордьор по брой прочитания.....Все едно някой филм ако има много приходи от билети да бъде забраннен.....пълен тъпизъм!! Има една будистка мъдрост /а Буда е мъдър наистина/ Човек се дразни само от това което не разбира. Разстрелите в Косово се осъждат от много цивилизовани страни!Определят се като клане от правителствено платени ловци. Съответно изявление към журналистите липсват - самочувствието е налице, но логично обяснение липсва.....изпуснали са парата и са заработили някое И ДРУГО евро!ПРОБЛЕМЪТ Е РЕШЕН ЗА 3 МЕСЕЦА. Това се правеше в София през седемдесетте.....товареха ги на ЗИЛове! Съвсем нормално и логично е някои индивиди да се присъединят към албански косовари. Няма начин това да стане към сериозни европейски нации. ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ ТАМ СЕ ИЗБИХА НАД ЕДИН МИЛИОН ХОРА, ЖЕНИ ДЕЦА И МЪЖЕ. СЕГА 190 КУЧЕТА.....смешка ЧУДЕСЕН ПРИМЕР ЗА МАЛОУМЩИНА КОЯТО СЕ ПОДКРЕПЯ ОТ ХОРА С АЛБАНСКИ МАНТАЛИТЕТ. НЕ ЗНАЕХ ЧЕ ЧАСТ ОТ ДОСТОЙНИТЕ ЛОВЦИ В БГ ПРИЕМАТ АЛБАНИЯ ЗА ПРИМЕР!) Иваме и нов сегмент "Ловци на мастии с албански мозък" Мися си че не може да се поучим от умните и развити държави а най вече от най изостаналите и вандалски нации. Това последното дали е показателно за нашето "дередже" Имам и конкретен въпрос? Кой заключи темата.....и кой я отключи след албанската "новина"? Да си признае ако не го е срам!
 9. Честит Гергьовден на всички! Честито и на всички овчари и пастири! Днес ще черпят над 200 000 българи юнаци и милиони по света! Който си види името в списъка да почва да черпи веднага за здраве И Гоце също ! * Deorsa * Egor * Geordi * Geordie * Georg * George * Georges * Georgi * Georgii * Georgios * Georgius * Gevorak * Giorgio * Giorgis * Giorgos * Goran * Gorin * Gorka * Gorya * Gyurgi * Gyuri * Gyurka * György * Igoryok * Iorgas * Iorgos * Jerek * Jerzy * Jiri * Joji * Joji * Joran * Jordi * Joren * Jorg * Jorge * Jorgen * Joris * Jorje * Jorma * Jorn * Jory * Juergen * Juraz * Jurgen * Jurgi * Jurgis * Juri * Jurik * Jurko * Juro * Jörg * Keoki * Mahi'Ai * Semer * Seoirse * Séoras * Xorge * Yoyi * Yrjö * Yura * Yuri * Yurko * Yusha * Zhorka
 10. Евтиме не се асимилирай със всеки. Приемаш нещата от своя гледна точка и търсиш по-сериозните мнения с цел да се "повишиш" То се вижда! Не е необходимо уточняване/приравняване към теб/ . Използваш доста елементарен подход, който те разграничава категорично в друга /отделна/ група.
 11. Докато мечката разкаже своята версия за лова, ловецът се е прославил през девет планини! народна мъдрост
 12. Официален отговор на НАП.....за данък! не знам що го постнах тук
 13. Не се бъркам в спора но FLIR има вносител на цялята гама от 4-5 години и повече!
 14. Благодаря много. Три щети върху селскостопанска продукция!Драматично. Обезщетенията обаче ще бъдат изплатени. Едно магаре също било изчезнало в гората спешно трябва да се сформират спец части. Ликвидация му е майката.
 15. Във форуми и неофициални текстове...понякога пиша фонетично. Примерно; "Ае ш са видим" За изрядноста на текстовете във всички печатни издания се грижат коректори. За един текст приоритетното е да има мисъл, разсъждения, гледна точка, анализ и т.н. Всички допускат грешки....при някои са от друго естество Работя и във спортен вестник и на още едно място не като автор и допускам често грешки! Повечето си ги опраам сам!
 16. Има тука в Гео Милев един бай Иван-екзекутора му викат на 84годин е човека с ножка от 5 лева на суши ми го праи! Ше се запознаем некой ден....или некоя нощ....как дойде
 17. Всички препарати са токсични и тези за растения и тези за обработка на кучета и котки! Не бива да се пропускат факти...дори и неволно Едни повече други по-малко! Има някои изключения на основата на билки но като цяло е факт!
 18. Найдене, Фондация “Очи на четири лапи” нема нито форум нито нещо общо с мечките или бездомните! Там помагат на хора с увредено зрение Излез за малко от "циците" интересно е ама разнообрази се малко. Сега за Гергьовден да ти призная ще си взема родопско агне.....отлична селекция!
 19. Аз не свързвам деректно два разбити кошера на ливада с нападение срещу човек. Свързвам го със застаховка на кошери и приказки от моето детство! Разбира се всеки може да акцентира на квот си реши! За да се реши проблема трябва да се "регулират" мечките до крак! Една да остане риск има! Или пък който иска мечки да ги сложи в клетки и да си ги гледа и храни....звучи разумно и безопасно за хората
 20. Мечка е разбила два пчелни кошера в смолянския квартал „Средок”. съобщи еди кой си.... Това е водещото изречение, заглавие и цитат По скоро да си застраховаш кошерите ако са от по-скъпите!
 21. Вал4ак, вчера пльосна един линк с цифри и текст и пожела приятно четене. Не разбрах ква му е тезата конкретно.Когато предоставя човек информация според мен е добре да я съпостави, коментира и анализира за да може да се поучим и подобрим положението с популациите. Първоначално цифрите и процентите впечатлиха дръстично много хора. След това нещата увиснаха щото Бео и Форестър /взети заедно/са къде къде по-напред при това с лични средства и мотивация без бюджет! Уважавам кучетата независимо дали имат собственик или нямат!Нещо лошо ли е това? Не съм против да се ефтаназират агресивните и тежко болните и да няма инциденти! Против съм некомпетентни лица да ги разстрелват по лична преценка,вроден страх,неразличаващи породни особености и неинформирани относно пренасяните заболявания.Някой беше писал че разстрела им е задължение, а напрактика не е.Това е възможност дадена от закона в който е формулирано като регулиране на броя подивели и скитащи кучета! Регулиране не означава тотална ликвидация. За прилагателните "подивели и скитащи" малко колеги отчитат че израза не е "подивели ИЛИ скитащи" Само тук в порталът има десетки случаи които доказват нулева преценка преди изстрел! Доказателства има и че това е сегмент от достойното хоби лов на който са се посветили среднообразовани мъже, такиве със слаба слука и най вече комплекси на психиката.Те възприемат това като някакава много достойна и извисена мисия за която се изискват майсторски умения. Един мой приятел, достоен ловец го определи като "Правят си чекия на цевта и окото" По идеята за клетките и наеманите площи се работи отдавна с частни средства. http://www.streetdogrescue.com/ С разстрелите се работи от 30ина години и ефекта е обратен. Проблемът ще се решава с години /както този с дупките по пътя/ И ще са необходими сериозни средства от различни източници, доброволци,ветове,психолози и др. за продължителен период. Не съм обвързан с подобни организании. Непрекъснато чета тук "откраднаха моите пари" При ВСЯКА държавна или общинска поръчка изтичат сериозни средства.Не сме Япония. Голям процент от пишещите тук със сигурност не биха отказали държ. поръчка с трикратно завишена цена и двукратно намалени изисквания! Ае да не се праим на агънца! НЕ ГО ОПРАВДАВАМ но е национална особеност! Дано при идните поколения да станем по-малко алчни! Ако имам джип от 100 бона....пак ще съм си същия....Некои обаче ще ме мислят за ГОЛЕМ и тва требва да ме радва........
 22. EEEeeee с рамките и теловете са си доста цифри ....объркал съм се за цените! Цената е тази за която е застахован кошера с включените рискове. Обърнах се към теб с Евтимчо щот си по-малък.....и на години Без да влагам негативен смисъл.....щом се дразниш много...... няма вече.
 23. НЕ Обама и Осама ги пускат от хеликоптери /бременни женски ъпгрейднати с последните версии на вирусите/
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.