Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

baev

Ловец
 • Мнения

  990
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  2

baev last won the day on Юли 21 2012

baev had the most liked content!

Относно baev

 • Рожден ден 15.11.1976

Допълнителна информация

 • Име
  Баев
 • Оръжие
  ИЖ 18МН .223 Rem ,ИЖ 54
 • Куче
  ягдтериер и фокстериери
 1. Чако тази вечер ми позира на стървилището, като за снимка, пуснах му едно DAG-че, но той се изстреля с 200км/ч. Явно ще се прави прострелка.
 2. Впредвид настъпилите изменения в метеорологичната обстановка ( към про-хищничарска ) и аз мисля да се заложа край стървилището.
 3. Хайде, щом няма публикации, малко мотивация.......
 4. Ти пък кога го ошета тоз койот. Нали преди малко "нищо нямаше" Честита слука, друже!
 5. Поздрави за слуката, Орхи! :drinks: Най-накрая успях да "поолабя" малко и погостувах на приятел, където две поредни вечери се отдадох на хищничарски страсти. Първата вечер се настаних около 17:15ч. край една трънка, като срещу мен се простираше тревясало поле, с гористо дере зад него. Срещу мен в полето имаше черен път и явно рядко се използваше.Започнах да надувам периодично дудука и след около двадесет минути видях чакал, който припкаше към мен по пътя. Свирнах за да спре, но той не реагира, викнах - не ме отрази. Стрелях му от ръка в движение на около двадесет метра. Падна като отсечен. Оказа се женска, а попадението беше в средата на тялото близо до гръбнака. Докато го разглеждах, чух вой на друг чакал, който явно търсеше другарката си. Надух пак дудука с надеждата да прилъжа и него. След малко чакалът се появи на пътя, на около 80 метра , но явно заподозря нещо, навлезе в тревата отстрани и остана като силует там. Стрелях, чух характерното "туп" и глухо изквичаване. Потърсих го, но в сумрака не можах да се ориентирам къде точно се намираше при изстрела. Тревата беше до коляно и всичко изглеждаше еднакво. Реших да търся животното на сутринта, снимах отстреляната чакалка и се прибрах. На другия ден отидох на мястото но там където беше убитото животно намерих само малко козина и петна кръв. Събратята му се бяха погрижили за оползотворяването на тялото. Отказах се да търся втория чакал, тъй като, ако беше убит, най-вероятно трупа му също е последвал съдбата на чакалката. На втората вечер,пак по същото време, застанах в края на покълнал есенник, зад който се простираха изоставени лозя. Започнах да "врещя" със свирчока. В 17:30ч. видях едър чакал, който вървеше към мен през нивата. На около 70м. спря и се обърна с лявата си страна към мен. Не ми беше нужно нищо повече от това. Стрелях, чако направи няколко кръга на място и падна.Изсвирих два-три пъти със дудука и тъкмо се радвах на слуката, когато забелязах силует да се движи на фона на залеза през нивата. Пез оптиката видях лисик, на около 100м. от мен. Изцвърчах с устни, последва изстрел и лисицата остана на място. Часът беше 17:36.
 6. Честита слука на колегата asti , на "Ванковците" Петков и Кючюков, и на Върбан. :bira:
 7. baev

  Супер яки клипчета

  Пак че не му пренавиват пружината - не мож му избяга
 8. Поговорката гласи: ".... като не можеш да бягаш бързо до кенефа, не се уливай в яденето...."
 9. Честита слука, друже! :bira: Поздрави към всички хищничари! Аз записах две празни варди, вчера и по-предния ден. По полето само селскостопанси машини - дрънчат дискови брани, сеялки...Прибрах си в селото и от портата на селския стадион, на 15 метра пред колата, се изниза една кюмюрджийка. Аз търся хищниците по къра, а те къде били
 10. baev

  БЛАГОДАРНОСТ

  Екземпляр от книгата е вече и при мен. Сърдечно благодаря на Анелин и на Стефко.
 11. baev

  Вицове

  Гробар се прибира капнал от умора. Жена му го пита: -Много ли погребения имаше днес? -Не, само едно. -Ами защо си капнал? -Погребвахме на един човек тъщата. Наложи се да я спускаме и изваждаме 7 пъти на бис.
 12. baev

  Вицове

  Срещат се двама депутати в кулоарите на парламента. Единият пита: -Какво, и ти ли не можеш да заспиш…
 13. baev

  Вицове

  Починал известен политик. От телевизията не знаели как да съобщят тъжната новина и помолили синоптика да го направи. Човекът бил много объркан и смутен, но нямало как… -Днес над страната е облачно и мрачно. В центъра и около Народното събрание минус един, на Орландовци плюс един…
 14. baev

  Вицове

  Човек имал страхотно разстройство. Опитал всякакви лекарства, но нищо не помогнало. Накрая отишъл при местния знахар. Като му чул проблема, знахарят казал: -Свали гащите синко и се надупи. -Свалил ги човекът, а знахарят почнал да размахва един червен фенер покрай задника му. -Абе, ти сигурен ли си, че това ще помогне да ми спре разстройството? -Разбира се, синко, това даже влак спира.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.