Jump to content

NEMESIS

Ловец
 • Posts

  576
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

2,331 profile views

NEMESIS's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

 1. Много време се мина,нямах възможност да пиша и пускам снимки в форума,ще гледам зимата да кача всички снимки и тук. Уаз-а е готов и се движи,всичко е направено по добре отколкото нов в завода,сложена е печка за подгрев на двигатела,всички лагери,семеринги и износени детайли в скорости и раздатка са заменени с нови,всичко е шлайфано за да няма никакви луфтове в скоростите и раздатката. Купето е облицовано отвътре с алуминиев рифел и топлоизолация,заданата седалка е изградена изцяло от алуминии с цел олекотяване и лесно за почистване и хубаво на вид Не се планира да се возят хора отзад така че това не е проблем.Монтирана е музика,сандък за газовото с 60 литра бутилка,вътрешен резервоар в сандък,направени са куп допълнителни неща полезни в багажника да може да се слагат като в сандъчета унструменти и аксесоари за джипа. Заданата врата е направена изцяло наново и са монтирани за заключване касови брави на машината.АКумулатора е прибран вътре и между седалките има направен сандък за него като идеята е да се побират два малки акумулатора или един голям танков на Монбат които ще бъде закупен на по късен етап: Това ще бъде акумулаторът: http://monbat.com/ar...ticleGroupID=30 Както казах джипа се движи и е готов,на финала слагаме в момента принудителен сто процентов блокаж в задният мост с усилени и ковани полуоски и външни полуоски също,така наречените гъбки в редукторният мост. Абсолютно всички снимки до момента се намират в Уазбуката,ето и линк към снимките: http://forum.uazbuka...t=90919&page=29 По страниците назад са всички снимки абсолютно от началото на дораборките,снимките са видими и без регистрация в сайта. Надявам се Ванката няма против това че съм пуснал линк към друг сайт.Както казах зимата ще гледам да кача всички снимки и тук,но за момента няма как да ги кача защото са над хиляда и петстотин снимки а предстои и още малко работа до финала.За догодина ще се слага блокаж и в предният мост,система за помпене на гумите и вероятно и допълнителни редуктори на мостовете
 2. МНОГО ЕДОБЪР

 3. На притискатела слагема още три пружини за усилване на съединитела. Съеднитела усилен и сменени палците му с нови. Датчик за температура на маслото в картера:
 4. На притискатела слагема още три пружини за усилване на съединитела. Съеднитела усилен и сменени палците му с нови. Датчик за температура на маслото в картера:
 5. Продължение на ремонтите: Подгревател дизелов 5 киловата на вебасто,почти нов,проблем имаше докато се пусне в действие понеже е от бмв и там управлението му е вързано за компютъра и няма вътрешно управление.Намерих обаче човек който направи цялата платка наново и изхвърлихме старата.Така подгреватела стана много добре и се пали и гаси с копче-нещо което мен ме устройва напълно за да няма двигатела студен старт. Помпата за горивото на подгреватела: Преработен първа проба и работи: Гумите на които съм се спрял за джипа: Заменена е набивката на коляновия вал,щуцери за отдушниците на мостовете и на кутийте,всички лагери в скорости и раздатка са сменени,чакам бавна предавка за раздатката 1:3.6
 6. Блокажа има кой да го монтира,на разположение са всички заводски данни,схеми и абсолютно всичко необходимо за монтажа! Не знам какво имаш в предвид с това че ще се получава "всеки път лека картечница".Това е изпитана конструкция в времето и уловията на Ладога и няма абсолютно никакви проблеми.
 7. За Г класата всеки който разбира от джипове ще каже разбира се само добро. За другите аз нищо няма да кажа
 8. Намерих за джипа и шапка за шнорхел много по ефективна и в пъти по евтина от разни рекламни боклуци.От трактор е и както се знае тракторите работят в много запрашени условия и нямат проблеми: Също и уред за температура на предпусковият подгревател-механичен термометър,такъв ще бъде монтиран и за температурата на маслото:
 9. Дойде време и аз да спра джипа за по цялостен ремонт.Джипката е по моему в ред с изключение на кабината,по нея си има бая ръжда,гнило и боята е никаква/боядисвал съм го с валяка-някой ще са смее сигурно,обаче такова е положението понеже тука искат над 1000 хиляда лева за едно боядисване разни незнайни никому майстори/ В варна няма грамотни майстори-кой каквото ще да разправа-истината е че тука има предимно негодници които искат да вземат пари и да претупат нещата през пръсти и да се подсмихват доволно-примери има много за това!В варна всички майстори освен това искат да слагат алуминий върху ламарина черна-това говори за пълна липса на основни неща по металознание,за сведение като се сложи алуминий върху ламарина започва много бързо да гние-това да го имат в предвид всички дето си дават парите на самозвани и "велики" майстори! Мога и да кача дори и ЛАБОРАТОРНИ данни за това мое твърдение но засега не го намирам за необходимо. И така,поради липса на грамотен майстор тука разговарях с колегата Ник от София/ http://www.naoffroad.com/forum/index.php?showuser=1778/ и закарах джипа за ремонт при него понеже знам че се занимава от много време с джипове и съм сигурен че ще направи джипа както трябва а и най важното знае кое и как да направи! Идеята е следната-ремонт на купето цялостно почти,смяна на предни калници с нови,подкалниците ще са от рифел алуминиев,дъното също ще е от алуминиев рифел,ремонт на врати,панти,таван и куп други неща,рязане наново на арките и праговете понеже "майстора" дето ги ряза си остави ръцете слагаме по два амортесьора на колело,лифт на купето,предпусков подгревател вебасто,уред температура на масло,уред за температура на подгреватела,шнорхел,пълна замяна на всички лагери в скорости и раздатка,смяна на набивката на вала на двигатела защото капе масло,предна и задна броня най вероятно от тръби и степенки тръбни.Засега това се сещам сигурно и пропускам нещо.След всичките тия доработки живот и здраве ще се слагат и блокажите,вероятно бордови редуктори също,бавна раздатка и центрано помпене и най накрая колела тип "Трекол" но тия неща са за след зимата последните. Снимки от самото начало на ремонта:
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.