Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2019

v_slavoff

Ловец
 • Мнения

  50
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 1. Благодаря за изчерпателния отговор. Напълно съм съгласен с тези аргументи. Нямам повече въпроси. Модератора може да закрие темата.
 2. Така е, но моя въпрос е, ако въпреки всичко дори и да са 20 човека с документ, за деня не пресъства никой от тях. Тогава какво правим?
 3. Изчетох и закона и правилника, но никъде не срещнах конкретна забрана за това. В кой член се казва че "категорично НЕ може". Напротив, никъде не се споменава такова ограничение. Затова смятам, че документа за ръководител на лова е като разрешителното за носене на оръжие, например. Имаш ли го, може да го използваш на лов в която и дружинка да си, стига ти да искаш и останалите присъстващи да са съгласни. Не е ли така?
 4. При нас, обикновенно ловуваме две ловни дружинки заедно, с една бележка. Единия ден в полето на едната, другия в полето на другата. /толкова сме мераклиите/ Но има случаи, от дружинката в чието поле сме, да няма ловец с документ за ръководител на лова. Може ли в такъв случаж да сложим за ръководител ловец от другата дружинка /гост, така да се каже/ който има документ?
 5. В закона е написано "втората събота на м.август". За съжалени е 07 е първата събота на месеца, а втора е 14-ти.
 6. 36 000 глигана стават на пържоли Удължават ловния сезон за диви прасета СОФИЯ. 36 000 глигана са на път да се превърнат в пържоли, съобщиха от Съюза на ловците и риболовците. Ловният сезон за диви прасета започва след три дни. Над 120 000 авджии ще грабнат пушките тази година, за да си набавят крехко месо от дивеч. Едно диво прасе тежи средно 50 - 70 килограма. Така ако всички глигани, определени за лов, бъдат отстреляни, това ще значи около 18 млн. тона мръвка на трапезите ни тази зима. Вероятността да бъдат отстреляни повече диви прасета от обикновено се увеличава и заради промени в закона, предложени от депутата от ГЕРБ Емил Димитров. Според тях ловният сезон за групов лов на глигани се увеличава и ще продължи до втората неделя на януари. Предложението беше прието на първо четене в парламентарната комисия по земеделие и гори. Депутатите одобриха и промените на реда за регистриране на ловни сдружения. Отпада изискването едно сдружение да разполага с 22 000 хектара площ, за да може да бъде регистрирана такава организация. Остава обаче изискването на един ловец да се падат 70 хектара площ. Националното ловно сдружение ще е организацията, в която членуват над 50% от всички ловци в страната. Така то вече няма да е монополист, обясни мотивите си Димитров. Това решение на парламента обаче изправи на нокти ръководството на Съюза на ловците и риболовците в България. Може да има бунтове на авджиите, прогнозираха депутати от опозицията.
 7. Млад ловец задава същия въпрос на дядо си - стария ловец: - Какво да правя ако срещна мечка в гората? - Намазваш се обилно с изпражнения, заставаш неподвижно и тя ще отмине, няма да те усети. - А откъде ще взема изпражнения насред гората? - Не бой се, те сами ще дойдат...
 8. Колега, я да върнеш нощното гърне на баба си. Кой знае какво се стиска нощем заради тебе.
 9. Селския фолклор твърди, че след обилните пожари в Гърция огромни сюрии прасета са тръгнали да емигрират в България. Да не ги избиете всички покрай границата, оставете малко и за нас във вътрешността.
 10. Вярно, че сроковете са фиксирани в Закона, ... Приложение № 4 към чл. 54, ал. 1 (Ново - ДВ, бр. 91 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г.) Срокове за ловуване на дивеч 1. Благороден елен и елен-лопатар - мъжки и приплоди - от 1 септември до 31 януари - женски - от 1 октомври до 31 декември 2. Сърна - мъжки - селекционно от 1 май и трофейно до 30 октомври - женски и приплоди - от 1 септември до 30 октомври 3. Дива свиня: 3.1. Подборен лов целогодишно - мъжки, приплоди, едно- и двегодишни прасета - женски прасета 3.2. Групов лов от 1 октомври до 31 декември 3.3. Групов лов в ловни дворове към бази за интензивно стопанис- от 1 октомври до ване на дивеча - мъжки последния ден и приплоди на февруари ... Но има и това: (5) (Изм. - ДВ, бр. 79 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г.) Регулиране на числеността на защитени и други видове диви животни се разрешава от председателя на Държавната агенция по горите след съгласуване с Министерството на околната среда и водите. Затова да не губим надежда. 26 септември например, е добра дата за начало на свинския лов.
 11. На 08.08.09 - край реката и в гората! Как се излъгаха тази година...???
 12. Търся лък втора употреба, min. 50-60lb, на въжможно най-тънка цена. Като за начало. [email protected]
 13. Ето ви още един хубав стрийм на живи прасенца в Германия. Разхождат се и през деня дори. Камерата може да се движи наляво, надясно, нагоре и надолу от наблюдаващия. Приятно настървяне. http://www.wildtiere-live.de/de/ Само се пазете от горския - наблюдава от горния ляв ъгъл и от време-навреме подсвирква.
 14. След като събирането и изразходването на въпросната такса от 50 лв. се регламентира от Правилника за прилагане на Закона, а той още не е приет, значи - не трябва да ни събират тази такса, все още. Както се оправдават за бележките за патици, че не бил приет Правилника и затова ги дават за 15 дена вместо за 30, както е в Закона.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.