Jump to content

profiH'87

Ловец
 • Posts

  1,330
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by profiH'87

 1. Кво е това затишие?!?!?Да не изчезна тази порода? При мен лично беше голям невървеж....цял сезон няма прасета,а когато се появиха......женската се разгони,а на мъжкия в опитите си да го дръпна от боя с друго куче му спучих крака....!Баш в най-интересната част от сезона останах без кутрета!
 2. Прасета нещо няма и ме е страх да не бастисам кучетата!Мъжкия който след 10 дни става на 1 г. още не е виждал убито прасе Сърните ги подгонват 200-300 м. и се връщат,женската намира белки и котки,но не ги стрелям тях...... Интересен ми е мъжкаря,не е конфликтен,но ако някое друго куче го нападне,направо го смазва...от къде това самочувствие в куче на 1 г. не знам!В гората е на моменти...ту се държи близо до мен,ту претърсва на дистанция,като определено лошото време му се нрави повече и е по деен тогава!Дано скоро има ситуация с прасета и да има късмета да падне животно пред него........
 3. Ми имам два обектива...един дълъг и тежък варио немски....другия е шведски без увеличение и именно той беше монтиран на тялото по време на описаните събития!
 4. Никой път верен на болта до край :D
 5. Второ излизане в гората,а се държеше по коренно различен начин от предния път.Тогава само тичаше по кака си и като се отдалечи от мен се връщаше на бегом...зор да не ме загуби .Тази седмица вече се движеше доста по-самостоятелно и се отделяше по-смело от мен,като върха на сладоледа беше,че успя сам да намери сърни на около 300 м. от мен и ги гони около 200 м. с лай ,но това не е всичко....около 21:30 часа намери прасе(или прасето го намери него) излая няколко пъти,животното изфуча и се понесе в бяг,като само релефните особенности не ми позволиха да го снимам ,минавайки на около 30 м. от мен.Кучката долетя от противоположната страна и се включи в гонитбата,но щом се отдалечиха на около 100тина метра от мен младите кучета спряха и тогава чух гърленото гърдене(звучеше като от голям бял дроб).Погледнах на GPS-са и видях,че кучетата се връщат към мен...изчаках ги да дойдат и тръгнах с тях по следата на прасето,но в гората вече си беше порядъчно тъмно,а аз бях без фенер,та изчаках пак да се върнат от захождането по дирята и си тръгнах доволен!Ако случката беше се развила час-два по-рано щях да имам време за продължително преследване и евентуално заснемане,но и този момент ще дойде!
 6. Малкия разбойник се развива добре,след 5 дни ще навърши 8 месеца!
 7. Българо-фински,както всички останали представители на породата
 8. Малкия пес(7 месечен,но значително по-голям от как си) за първи път се среща с дива свиня(гатер).Държи по-къса дистаниця до прасетата!
 9. Не ги храня,как...сами се оправят !
 10. Измина пърия сезон през който ловувам с ИСЛ! Като изключим това,че нямаше прасета до преди 3 седмици,от всичко останало съм доволен! Кучето започна да търси и гони самостоятелно и като изключим,че се отплесва в преследването на сърните нямам други забележки! Преди две седмици изработи първото си самостоятелно прасе,намери го в едни паднали борове в близост до пусиите,годни го около 150 метра,изкара го пред стрелците....прилично едър глиган,който стрелеца изпусна по професионален начин след тази случка,още два пъти се сблъсква с прасета,но така и нямаше късмет да бъде отстреляно прасе пред нея. Мога само да кажа,че съм изключително доволен от кучето и искам да благодаря искрено на Данчо за всичко!
 11. Близко търсеща и късо гонеща 11 месечна лайка (Dara)
 12. Оръжието и аксесоарите ще са в продажба до 01.12.2015!Ако някой иска да си закупи едно много добро ловно оръжие на атрактивна цена,нека побърза!
 13. Продавам Blaser R93 Offroad в кал. 6,5х55 SE! Оръжието,монтаж Гън Стар на 30 мм.,бързомер Docter Sight 2,монтаж за него на EAW,пластмасов куфар Мегалайн,ремък GrovTec,патрондаш за приклад с вместимост 8 патрона на VEGA,една синтетична паласка за колан с вместимост 10 патрона,една кожена паласка с вместомост 5 патрона.Също така и патроните които са останали!Цената на така описания комплект е 4350 лв. Оръжието,монтажа на 30 мм. и аксесоарите(без бързомера и монтажа за него) за 3900 лв. Само оръжието и аксесоарите 3600 лв. Оптиката не се продава!!! Оръжието се намира в София! Телефон за връзка: 0886 918830.
 14. Калибъра е 6,5х55,а дължината на цевта е 577 мм.Намира се в София! А колко е престижно едно оръжие с пластмасов приклад,всеки сам за себе си решава! Снимки съм качил в самата обява,но тук ще кача малко по-читави!Понеже тук обявите са с накакъв срок,след изтичането му,ще пусна отново обявата с малки допълнения! Поздрави и Наслука!
 15. Oръжието,монтаж с 30 мм. рингове на GunStar (Вая) с оригиналното заключване,бързомер Docter Sight 2,монтаж за бързомера на EAW,около 15 патрона Geco TM 156 grn.,пак толкова RWS DK 140 grn.,патрондаж за приклад Vega и две калъфчета за цев за 4300 лв. Цевта е закупена края на август 2014 г.,като до сегашния момент е на 10 кутии фабрични патрони! Бартери и секви абсурдни предложения,не ме интересуват!Не съм на зор,ма ич! Телефон за връзка: 0886918830 Забележка! Оптиката и ремъкът на оръжието не се продават!
 16. А със сигурност няма До преди тази случка,домашните котки се разминаваха само с облайване,но вчера след като се прибрах,първата изпречила се за малко да се спомине :D
 17. Сефтето на младото кутре Сама си я намери,още докато не се бяхме разделили с другия гонач,та той ми услужи гладкоцевната си пушка Много се зачудих дали да стрелям,но са ми казали,че пред лайката всичко се стреля
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.