Jump to content

sig_556

Ловец
 • Posts

  874
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

sig_556 last won the day on November 4 2012

sig_556 had the most liked content!

About sig_556

 • Birthday 08/26/1996

Допълнителна информация

 • Име
  Мартин
 • Оръжие
  Baikal ,Norica Storm
 • МПС
  колело,моторетка125 куб.
 • Град
  Ловеч-Плевен
 • ЛРД
  полето

Recent Profile Visitors

4,483 profile views

sig_556's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1.1k

Reputation

 1. Колега , гледайки тебе сега се връщам с ретроспекция назад във времето , когато бях на 14 години и си избирах втората пушка. Взех си Норика Сторм , Бая скъпичка 495 лв. и с годините (пращал съм я няколко пъти на майстор да я тунинговани, газова пружина, маншет от специална материя и много други детайли) стъпи на цената на компресионна пушка. Това Гамо не изглежда лошо , но според мен ще съжаляваш след време че не си взел пцп пушка.. От кой град си ? Във форума , който ти казах има регионални групи. Може да идеш и да говориш с хора , които имат всякакви пушки, да ги питаш за мнение, да стреляш. Око да виде , ама ръка да пипне!
 2. Колега позабравил съм малко теорията.. за либрите не знам, но винаги съм гледал джаулите. По - тежка чашка с по-висока начална скорост = повече джаули Ползвай чешките чашки JSB 1.03 или 1.17 грама, които са едни от най- качествените на пазара и проблеми няма да имаш. Поздрави!
 3. И двете пушки са хубави, но коренно се различават като начин на действие. ЦФХ е един доста сполучлив модел на фирмата, цевта е фиксирана , не е чупеща се , което е предпоставка за точна и надеждна стрелба. Бам 50 е компресионна пушка , тоест при нея няма пружина , а резервоар в който се съхранява въздух под много високо налягане и ще трябва помпа (200лв.) Или бутилка с които да вкарваш този въздух и имай в предвид че с едно зареждане имаш около 50-50 изстрела в зависимост от това на каква мощност е настроена пушката. И разбира се и с читава оптика ще ти се наложи да се снабдиш и цената отива към 1000+ лв. И двете пушки ще се нуждаят от лека доработка така да се каже за да развият максималният си капацитет, но тези дейности се извършват от човек , който разбира, а оръжейниците обикновено нямат понятие от въздушно оръжие. За повече информация може да посетиш българския форум за въздушно оръжие. airguns.bg Успех!
 4. Здравейте колеги! Не съм писал в темата повече от една година.. През 2016 поради една или друга причина не успях да се насладя на чести разходки из мойте места за размисъл и отдих. Ходих около 6 пъти лятото и успях да сваля 30- тина бройки.Не съм в България в момента и не мога да кача снимки, но по Коледните празници като си дойда обещавам да покажа наглед резултати и се надявам да направя едно зимно излетче.
 5. На 3 октомври ударих 10 , но едната остана закачена на дърво, а други две избягаха ранени и така на снимката са 7 свраки. За това лято станахa 67 бройки и усеща се , че свраките са силно намалели , благодарение на мене . Но сега няма какво да ловува, нож с две остриета хаха. Наслука !
 6. Привет! На 5 септември ударих 5 бройки , а на 6 сутринта само една. На 19 септември ударих 4 , но едната избяга ранена и така имам 57 бройки от юни до сега. Наслука!
 7. Не съм ходил много това лято , но за 8 излета през юни, юли и август имам 47 бройки. Наслука!
 8. Здраствуйте Не съм активен колеги , но цяло лято бачкане и за форума нямаше време. На 25 юли ударих 12 свраки, а на 26 сутринта падна 1 бройка. На 2 август паднаха само 2 бройки.(почна голямото нямане ) На 13 август падна само една бройка, на 14 - 5 бройки, а на 15 пак само една и изглежда , че свраките драстично намляха в моя район. за 2 месеца лов това лято направих 47 бройки ( 7-8 излета) и свраките драстично намаляха. Наслука!
 9. Не е вярно, че ПЦП е безопасно, тъй като на 200 метра може сериозно да нарани човек. От телефона не мога да кача слука , но при първа възможност ще ви покажа как ги бия от 10_15 метра с Норика с газова пружина.
 10. Привет колеги! Не съм активен напоследък , но не значи че не ходя. На 27 юни ударих 5 , но само 4 намерих , а на 18 юли ударих 10 , но само 9 намерих. Наслука!
 11. Здравейте колеги! Не съм активен от много време , но обстоятелствата са такива , че от Август 2014 не бях ходил на лов.. На 6 юни открих сезона с 2 бройки (едната беше се закачила на едно дърво и затова не можах да я снимам) На 20 юни ударих 8 , като една падна в реката и 1 избяга ранена , но няма да оцелее дълго и така за 2 излизания имам вече 10 бройки . Да се надявам да станат повече до края на лятото Наслука!
 12. Колеги направо не ми се разправя.. На 31 Август бях на лов , но пушката ми даде дефект за 2 път в рамките на месец и пак трябва да я водя на майстор. Поради тази причина успях да сваля само 3 и над 15 сигурни ми избегаха, но какво да се прави- неволята си е неволя.. Миналата неделя бях за няколко часа до село и излезнах с Байкала, но с него изпуснах 4 сврачки и нямаше време за по-късен лов , че трябваше да се кара гроздето. Та такива му истории, чакам сега към 1 октомври да пратя пушката на един добър майстор и дано вече започне да работи безгрешно и да ми е вярна. Наслука!
 13. От трите ти мнения се разбира , че не си компетентен и не можеш да даваш мнения. Турските са най-добри, щото нямаш 2-3 бона за английска или немска пушка. Испански хубави също има. Метеора са добри също. Турските пушки са полуфабрикат-като я купиш трябва да вложиш още време и средства, да се направят доработки и да почне да стреля. От хатсана ПЦП-тата са им най-добри.Пипне ли я човек , който разбира става скалпел до 100 метра.
 14. Колеги сори , че не съм писал , но от 8 Юли не съм ходил на лов. Вчера на празника на 15 ударих 9 и мисля 1-2 ми избягаха ранени, затова си ги закръглявам на 10.Бях застанал точно там където си ходя, образува се триъгълник от 3 дървета , като аз бях в най острия ъгъл където има млад орех , а другите 2 дървета са с изсъхнали клони, и ако имах помощник да бяхме 2 човека най-малко 20 свраки щяхме да свалим , но и така не е зле.Екшънът си беше голям. Имам техническа неизправност в пушлето , макар че току що се беше върнала от майстор , но все ще я оправя. Поздрави от мен и приятни мигове от последните летни дни!
 15. Задължителн влез в БГ форума за въздушно оръжие http://forum.airguns.bg/ Там може да намериш група от твоя град , а виждам че си от София, там има и майстори по въздушно оръжие, не е лошо да я дадеш да ти я тунинговат и да сложат газова пружина. Пружинните пушки не са много за оптика, виж компресорните са друга бира, те се конкурират с флоберките в клас до 100 метра. Ако все пак искаш сещам се за Лиипърс и то един модел без варио, за да е по здрав и по малка леща, но не е гаранция че ще издържи на зверския откат на Асана. http://sotisbg.com/shop/optika-leapers-4x32-mini-size-range-estimating-mil-dot-red-p-796.html
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.