Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

sig_556

Ловец
 • Мнения

  874
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  1

sig_556 last won the day on Ноември 4 2012

sig_556 had the most liked content!

Относно sig_556

 • Ранг
  Свракаджия
 • Рожден ден 26.08.1996

Допълнителна информация

 • Име
  Мартин
 • Оръжие
  Baikal ,Norica Storm
 • МПС
  колело,моторетка125 куб.
 • Град
  Ловеч-Плевен
 • ЛРД
  полето

Последни посетители

4067 профилни разглеждания
 1. Колега , гледайки тебе сега се връщам с ретроспекция назад във времето , когато бях на 14 години и си избирах втората пушка. Взех си Норика Сторм , Бая скъпичка 495 лв. и с годините (пращал съм я няколко пъти на майстор да я тунинговани, газова пружина, маншет от специална материя и много други детайли) стъпи на цената на компресионна пушка. Това Гамо не изглежда лошо , но според мен ще съжаляваш след време че не си взел пцп пушка.. От кой град си ? Във форума , който ти казах има регионални групи. Може да идеш и да говориш с хора , които имат всякакви пушки, да ги питаш за мнение, да стреляш. Око да виде , ама ръка да пипне!
 2. Колега позабравил съм малко теорията.. за либрите не знам, но винаги съм гледал джаулите. По - тежка чашка с по-висока начална скорост = повече джаули Ползвай чешките чашки JSB 1.03 или 1.17 грама, които са едни от най- качествените на пазара и проблеми няма да имаш. Поздрави!
 3. И двете пушки са хубави, но коренно се различават като начин на действие. ЦФХ е един доста сполучлив модел на фирмата, цевта е фиксирана , не е чупеща се , което е предпоставка за точна и надеждна стрелба. Бам 50 е компресионна пушка , тоест при нея няма пружина , а резервоар в който се съхранява въздух под много високо налягане и ще трябва помпа (200лв.) Или бутилка с които да вкарваш този въздух и имай в предвид че с едно зареждане имаш около 50-50 изстрела в зависимост от това на каква мощност е настроена пушката. И разбира се и с читава оптика ще ти се наложи да се снабдиш и цената отива към 1000+ лв. И двете пушки ще се нуждаят от лека доработка така да се каже за да развият максималният си капацитет, но тези дейности се извършват от човек , който разбира, а оръжейниците обикновено нямат понятие от въздушно оръжие. За повече информация може да посетиш българския форум за въздушно оръжие. airguns.bg Успех!
 4. Здравейте колеги! Не съм писал в темата повече от една година.. През 2016 поради една или друга причина не успях да се насладя на чести разходки из мойте места за размисъл и отдих. Ходих около 6 пъти лятото и успях да сваля 30- тина бройки.Не съм в България в момента и не мога да кача снимки, но по Коледните празници като си дойда обещавам да покажа наглед резултати и се надявам да направя едно зимно излетче.
 5. На 3 октомври ударих 10 , но едната остана закачена на дърво, а други две избягаха ранени и така на снимката са 7 свраки. За това лято станахa 67 бройки и усеща се , че свраките са силно намалели , благодарение на мене . Но сега няма какво да ловува, нож с две остриета хаха. Наслука !
 6. Привет! На 5 септември ударих 5 бройки , а на 6 сутринта само една. На 19 септември ударих 4 , но едната избяга ранена и така имам 57 бройки от юни до сега. Наслука!
 7. Не съм ходил много това лято , но за 8 излета през юни, юли и август имам 47 бройки. Наслука!
 8. Здраствуйте Не съм активен колеги , но цяло лято бачкане и за форума нямаше време. На 25 юли ударих 12 свраки, а на 26 сутринта падна 1 бройка. На 2 август паднаха само 2 бройки.(почна голямото нямане ) На 13 август падна само една бройка, на 14 - 5 бройки, а на 15 пак само една и изглежда , че свраките драстично намляха в моя район. за 2 месеца лов това лято направих 47 бройки ( 7-8 излета) и свраките драстично намаляха. Наслука!
 9. Не е вярно, че ПЦП е безопасно, тъй като на 200 метра може сериозно да нарани човек. От телефона не мога да кача слука , но при първа възможност ще ви покажа как ги бия от 10_15 метра с Норика с газова пружина.
 10. Привет колеги! Не съм активен напоследък , но не значи че не ходя. На 27 юни ударих 5 , но само 4 намерих , а на 18 юли ударих 10 , но само 9 намерих. Наслука!
 11. Здравейте колеги! Не съм активен от много време , но обстоятелствата са такива , че от Август 2014 не бях ходил на лов.. На 6 юни открих сезона с 2 бройки (едната беше се закачила на едно дърво и затова не можах да я снимам) На 20 юни ударих 8 , като една падна в реката и 1 избяга ранена , но няма да оцелее дълго и така за 2 излизания имам вече 10 бройки . Да се надявам да станат повече до края на лятото Наслука!
 12. Колеги направо не ми се разправя.. На 31 Август бях на лов , но пушката ми даде дефект за 2 път в рамките на месец и пак трябва да я водя на майстор. Поради тази причина успях да сваля само 3 и над 15 сигурни ми избегаха, но какво да се прави- неволята си е неволя.. Миналата неделя бях за няколко часа до село и излезнах с Байкала, но с него изпуснах 4 сврачки и нямаше време за по-късен лов , че трябваше да се кара гроздето. Та такива му истории, чакам сега към 1 октомври да пратя пушката на един добър майстор и дано вече започне да работи безгрешно и да ми е вярна. Наслука!
 13. От трите ти мнения се разбира , че не си компетентен и не можеш да даваш мнения. Турските са най-добри, щото нямаш 2-3 бона за английска или немска пушка. Испански хубави също има. Метеора са добри също. Турските пушки са полуфабрикат-като я купиш трябва да вложиш още време и средства, да се направят доработки и да почне да стреля. От хатсана ПЦП-тата са им най-добри.Пипне ли я човек , който разбира става скалпел до 100 метра.
 14. Колеги сори , че не съм писал , но от 8 Юли не съм ходил на лов. Вчера на празника на 15 ударих 9 и мисля 1-2 ми избягаха ранени, затова си ги закръглявам на 10.Бях застанал точно там където си ходя, образува се триъгълник от 3 дървета , като аз бях в най острия ъгъл където има млад орех , а другите 2 дървета са с изсъхнали клони, и ако имах помощник да бяхме 2 човека най-малко 20 свраки щяхме да свалим , но и така не е зле.Екшънът си беше голям. Имам техническа неизправност в пушлето , макар че току що се беше върнала от майстор , но все ще я оправя. Поздрави от мен и приятни мигове от последните летни дни!
 15. Задължителн влез в БГ форума за въздушно оръжие http://forum.airguns.bg/ Там може да намериш група от твоя град , а виждам че си от София, там има и майстори по въздушно оръжие, не е лошо да я дадеш да ти я тунинговат и да сложат газова пружина. Пружинните пушки не са много за оптика, виж компресорните са друга бира, те се конкурират с флоберките в клас до 100 метра. Ако все пак искаш сещам се за Лиипърс и то един модел без варио, за да е по здрав и по малка леща, но не е гаранция че ще издържи на зверския откат на Асана. http://sotisbg.com/shop/optika-leapers-4x32-mini-size-range-estimating-mil-dot-red-p-796.html
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.