Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2018

Katena4o

Ловец
 • Мнения

  177
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Допълнителна информация

 • Име
  Владо
 • Оръжие
  ИЖ18-12/70, CZ513-.22lr
 • Куче
  котарак
 • Град
  София
 • ЛРД
  Монтана
 1. някои разправят, че става и със сешоар... абе важно е да се нагрее... но само в началото, после като се напои добре дървото вече няма нужда... само мазане отгоре и да засъхва..
 2. Сега е черен... но не го слагам във фурната, защото му лепих удължение и ме е шубе да не омекне епоксито! иначе си много прав за фурната... Много важен съвет, който трябва да знаят всички, е да НЕ го правят ремонта по това време на годината, а напролет, за да има време за експерименти и съхнене!!! ония ден се оклепах целия с байтц...
 3. ето! нали ви казах, че има пъдпъдък в костенец... няма да ви лъжа я!!!
 4. колкото ти е кеф... в случая колкото повече, толкова по-добре... но внимавай, защото по някое време може да се подпали... гледай да е във съд с по-дебело дъно... така няма опастност!! до колкото разбирам, лененото масло има някакво състояние, при което се загрява да 1000 градуса и тогава вече се нарича с друго име (не помна как беше) и тогава съхне супер бързо... но това, както разбираш е невъзможно да се постигне в домашни условия... бъркай с метална бъркалка, щото дървените изгарят!
 5. Здравейте колеги, предполагам, че има подобна тема, но не намерих, така че ако някой модератор намери такава, ако иска да я премести тая... в събота ловът се провали и затова реших да пробвам на какво разстояние аджаба може да бие гладкоцевото оръжие със съчми... имах патрони само 6/0 и 13/0 и бренекета... освен пилешките патрони де... нямам уред за разстояния и затова отброих 65 широки крачки, което би трябвало да е 65 м. или около... на снимката, лявата мишена беше за флоберката и там е без коментар, защото няма празен изстрел по нея... дясната мишена е пластмасова бутилка от 2 литра... първо изстрелях 3 бр. 13 нули, както се вижда, зад мишената има сухи буци земя и не беше трудно да се забележи, че съчмите от трите патрона намериха целта и около ния, защото се вдигаше много прах при попадение... бяха се разпръснали в кръг около 1 м. диаметър... в самата бутилка имаше 6 попадения (средно по 2 съчми от патрон)... после стрелях с 6/0 - пак същия резултат - кръг, около 1-1,2 м. диаметър и няколко попадения в самата бутилка.... СЛЕД ТОВА СТРЕЛЯХ СЪС 7-ми НОМЕР (патрон за гурги)... и резултата беше задоволителен... ще ми обясняват те, че не можело на 65 да застрелям гривяк!!!! и накрая с бренеке, но за него е ясно, че може надалеч... Стрелях с тека, дължината на цевта е 72 см... с пълен шок... успех!!!
 6. за тези, които ще ползват ленено масло за първи път: не правете моята грешка да мажете просто ей така директно от шишето... само чакане и нерви е после... Много четох по въпроса и разбрах няколко важни неща, които след това пробвах на практика: Първо отсипете малко ленено масло и го нагорещете яко на котлона... (внимание: лесно запалимо е като се нагрее зверски).. Второ - когато мажете приклада, хубаво е маслото да е топло, но не е задължително... Трето - мажете напреко на линиите на дървото... Четвърто - мажете дебел слой и чакате да попие, а не втривате, като някои "майстори"... Пето - когато приключите с мазането, останалото изварено масло го оставяте някъде без капачка на въздух, защото така се сгъстява... ако имате възможност, го оставете на слънце, но го пазете от прах и оси (осите полудяват по него - днес убих 7)... по този начин съхненето ще става по-бързо... Шесто (много важно) МАЖЕТЕ САМО ВЕДНЪЖ НА 24 ЧАСА.. така се пести много време, защото предишното е изсъхнало що годе и новото се наплъстява върху него... в противен случай, ако мажете на всеки кръгъл час, нищо не изсъхва със седмици... Засега това. След няколко дена ще видим като изсъхне дали става нещо или е кьорфишек... и не прекалявайте с байтц-а като мен, защото сега като го докосна с мокра ръка и се разтича веднага... А за тези, които го знаеха това - засрамете се, че не сте го казали досега!!!
 7. леко, леко... зачерви ми врата!!! но няма да се съглася с теб... ако оптиката е завъртяна 1/4 оборот надясно за да застане в правилна позиция, няма да опира в ръкохватката, но всеки път при зареждане, ще пада по едно парче месо от ръката на колегата... естествено, че за това не е виновна оптиката, а върхът на оръжейното инжинерство, постигнало в крайна сметка тази ненадмината по ефективност и естетика карабина... п.п. господин шапкарю... напоследък много ми помагаш с възпитанието!!! но имай предвид, че в крайна сметка аз взимам решение, кои е леке и кой е печен... димака е в графата печени и затова го оставих на мира... но този тинейджър ще похапне още малко от мен...
 8. от къде си??? ако си от софия, малко по-горе на тази страница съм написал откъде купих ленено масло ония ден.. ако не си от софия, тогава гориш - не мога да ти помогна...
 9. чшш, кой те пита теб бе??? къде се вреш между шамарите??? колегата въобще не пита това... а и оптиката ще пречи на затвора ако е обърната! да не мислиш, че я е монтирал така, защото му е било кеф навремето а??
 10. ясно... разбрах!! благодаря за съветите колеги... митак, кога ще я пробваш???
 11. благодарско!!! въпрос към тези, които са в час със лененото масло... купих английско, от магазин за художници... вече второ денонощие мажа приклада, ама пуста бреза изпива всичко... нещо не му се вижда края... чудно ми е дали въобще ще изсъхне някога и ще се получи завършен покриващ слой??? сега приклада е байцнат и като го намажа и след малко става все едно не съм го мазал - всичко попива!!! някакви съвети..??? п.п. за тези, които търсят ленено масло в София - няма в практикер и бриколаж... няма и в повечето железарии... намерих в магазин "Слънчоглед" - за художници... намира се на Иван Вазов 13 - това е пряката, която е между гурко и славянска беседа...
 12. лицето атанасов досега не е изразило претенции към това, как го наричам... ако го дразни да сподели и ще се разберем... ...иначе знам че генчо е стрелял по лалугера на снимката, но димчо преди това обясни, че е купил плякалката за да намали популацията на тези дребосъци... даже го попитах защо???
 13. е вие на майтап го ударихте... ама аз наистина се зачудих по какво стреля?!?!? достатъчно беше да каже лисици да речем... ето димчо примерно стреля по лалугери (ще ме убие тоя човек )... а други стрелят по домашни любимци... няма да се учудя, ако подпукат и рибките в аквариума!!
 14. и аз не обичам двуцевките... даже жестоко ме дразнят... ако някой ден реша да купя още една гладкоцева, живот и здраве, ще взема автомат...
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.