Jump to content

Христо Христев

Ловец
 • Posts

  963
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by Христо Христев

 1. Неква по - ситна снимка не можа ли да туриш?! Тая много макро. Поздрави на твоя дедо и да му речеш, че 8 месечната му внучка вече вдява що оди из баира, па и бая засуканка става.
 2. Идея си немате кви възвишени чувства ми докарват снимките, качени от Нестор и Иван на тая страница. Тея фотоси са направо мехлем за рани! По тоа повод ше си сипа още една "Стела Артоа", и вас съветвам да сторите същото.
 3. Като ти се отвори път към мойта дестинация се обади да ти покажа един модел, продукт на известна модна агенция - дедо й е агент от израелските тайни служби, а татко й бачка в сръбския монетен двор.
 4. Ще ни светнеш ли кой кой е в тоя калабалък от остроухи, щото им загубих края на твоите.
 5. Какъв е стартът на кучето, позиционирано крайно дясно на снимките?
 6. Това ли е оная, както я наричате "старата" Джесика, внесена у нас от Васко Малинов, а в момента собственост на Христо Христакиев от Пловдив? Не съм я виждал на живо, но от Антон знам, че в педигрито й назад има не едно и две впечатляващи кучета. Имах щастието преди време да видя един неин син от връзка с Карамфиловия Мусат, тогава кучето беше собственост на адаша от Самоков, сега е при Георги Панайотов от Стара Загора - впечатляващи екстериор и маниер на движение на тогава все още младо, нямащо и година куче, не бягаше, а сякаш летеше над ниските борички, за сефте виждах такова чудо. А на ИВК-то се представи най - добре от всички млади кучета на язовец, обра овациите на присъстващите. Жоро ако чете и не го мързи няма да е лошо да качи актуални негови снимки да оплакнем окото с нещо хубаво.
 7. Тоа, пръвийо миндил у обора, веднага да го мащаш, що с тоа вълкашински сурат ми бръка у чарвата направо. Другите горе - долу мясат, да не си сам у баиро за дружинка стават. Ич го не слушай ко ти рука "великият родопски хибридизатор", он истенска лайка освен на фото е не виждал кво е, лъже сам него си и дрънка 5 за 4 колкот да не заспи.
 8. Колкото и да му е богат районът на прасета без свестни кучета няма как да стане фокусът с баталните сцени от снимките. Виждал съм му ги на живо кучетата как отварят при търсене, макар пуснати за първи път в абсолютно непознат за тях район - тогава водеше самоковския мазут, белия, хем още юноша бледен, а малката шарена Джоневица беше още в на бобайко си потурите. Николайчов, точно пък ти за маси нямаш право да говориш - от две години си чакам обещаната "........много специална бутилка вино от отбрана реколта............". Имам едно много лошо качество - помня като слон!
 9. ".................. Много съм доволен от кучето от показаното до тук. Имало е случаи да държи и облайва ранено прасе по цял ден, ловувахме тогава с няколко групи ловци от чужбина на прасета на гонки, един рани едно още на първата гонка и слушахме кучето от дерето. А ако е със старите кучета по цял ден няма да му видиш очите, търси и отива много далеч. Пускали сме го на кървава диря при търсене на ранени диви кози и муфлони - отива и ги намира, облайва ги, но не атакува сляпо, хвърля се да захапе след финалния изстрел. Работи с много акъл, като е до мене ме гледа право в очите...................." Тия думи са изречени от директора на едно от най - големите ни ДЛС-ва /имахме среща по служебни въпроси, ама приказката неминуемо отиде в ловния коловоз/ и се отнасят за едно от кучетата от кучило "Б" на Йордан. Ако не ме лъже паметта баща на кучилото е карамистият Вулкан, а майка е една рижа кучка, ама й забравих заглавието. От същото кучило са малката Белка, която е у производителя си, Булат, който е в с. Лясково, Девинско, Байкал на Томи....... За другите не се сещам де са, но май почти цялото кучило бяха рижави, взели са цвета на майка си. Ако производителят им има актуално фото да метне някоя и друга снимка да ги видим на какво мясат въпросните кучета и да си развърже езика какви мурафети показват в гората Белка и Булат, щото са му пред очите. Горното не е платена реклама, споделих го, щото реших, че ще е интересно не само за мене как се развива едно още младо куче в подходящи ръце и условия. Но искам да обърна внимание на Йордан - не съм вегетарианец и въздържател, да си знае за следващото ни виждане ако му се откъсне нещо от сърцето.
 10. Последният ми пост не беше шеговит, а ироничен с оглед "сериозността" на болшинството творящи в лайковите теми, които иначе продъниха небето да се събираме, та да се събираме. Дреме ми на сайдера, насила хубост не става.
 11. Викам да нарочим за следваща дата 30 февруари 2014 г., ще има гора от ръце, гаранция.
 12. Стъпка № 1: "Ловна кинология"; стъпка № 2: "Състезания и изложби на ловни кучета"; стъпка № 3: "Празник и изпитания на северни породи".
 13. Стефане, пиши ме и мене, но само за ресторанта, и за двете вечери, няма да оставам в хотела. И друго нещо важно има, което е добре да изчистите с Асен предварително, за да няма хънта - мънта на място: да можем да ползваме барбекюто му за хоум - мейд меса и полу - фабрикати, които ще си носим, както и да сложим на масата в ресторанта и наши си вина, ракии и месни мезета + естествено такива от менюто на заведението. Изкоментирайте ги тия неща, щото хич не са маловажни, да не стават конфузни ситуации като отидем.
 14. Така е, 18 е работен. Мамка му и прасе, де ги туриха тея избори на тая дата баш....... Гледах вчера календара за седмицата преди 12, ама се сетих, че тогава има празник 2 в 1 - Великден и Гергьовден. Не че ми пречи нещо, че и се навързват поредица почивни дни, освен Джони да товари жената и дечурлигата у талигата барабар с козунаците, яйцата и гергьовското ягне, и да земе да почерпи за негово здраве........... Абе Веселине, ти що толкоз държиш на датата 12, Гергана за колко време ти е разписала разрешителното за престой и лов в България?! Някои други представители на българската диаспора у финско нема ли да земеш с тебе?!
 15. Запасът на района си е за ползване от хората от региона, четете ЗЛОД-а, аман от браконЕри. Тука принципът е: който си носи - ше яде, който си води - ше ... ползва запаса. 12 май Плевнелиев го нарочи за изборен ден, да нямаме проблеми с достъпа до твърди напитки предната вечер, щото нали ше сме у кръчма.
 16. Уж по кучешките теми фърляме къчове и големи ги вадим, ама кога опре работата на сериозно никви на нема. Ама споко Стефане, нема а са пУашиш. Накрай мое са сберем и само двама с тебе горе при Асен - от него сефалъка, от тебе от оня приказен "Унгар", де ми донесе вчера /Бог да та поживи за което, жив да си, изучил си го виноправенето/, а от мене луканката стандарт "Марциганица". То за работа са кани и калесва по два пъти, на мухабет - по веднъж, па на който му е на сърце да идва.
 17. Капацитетът му бил къде триесе калпака, мое си земете и кучаата, има де да ги навържете, собственикът е ловец. Път - хасвалтов до горе, немате грижи и с леки автомобили. И за мене е отлично - дето викаше Рашев на мене да ми е най - близо, та на сички да е удобно. Пък ако не стигнат там местата - в селото трябва да има и други хотелчета, Стефан мое да поразпита.
 18. Тия двамата отзад - добре, ама тоя, де гледа така странно отпреде от де го изкопахте?! Мани - бегай от алкохолни петна като него, че и кьорсофраджия си пада, бактън от такива. Мене ако питате хич не ви трябва да го каните, само ше ви разваля фасона на групата.
 19. Шопе, две неща само сакам да ти реча по повод тоя ти пост: Пръво: тея два бута, де ги показваш ако са онея, за които стана оня ден реч по друг един повод приносителят им ми ги обеща на мене, тъй че стягай си опинците и оди добий други за събирането. Пък с лайки ли са добити или не - боли ме кур@ц за тва с кво са добити, язе консумирам секви бутове. Второ: аз и още неколцина кат викахме дайте да се сбираме ти викаше чекайте бе, рано е йоще, лов има. Ся и да пълниш сЕджуци, и да са надяваш се тая: късно е чадо, мандалото хлопна. Виното са не вкисна, ми свърши, пий шопска "Керацуда" да ти доде акълът у главата.
 20. Да бе, сбирка ше прайм, как па не. Кат гледам що народ са я юрнал у темата за събирането да дава предложения за дати и места........... Ма по - добре така - мене ми ортаци не требват да си ядем суджуко.
 21. Държа да заостря вниманието на многоуважаемия колега Рашев, че качвайки в публичното пространство на фотографии с подобен папарашки елемент ходи по мно-о-о-о-го тънък лед. Знаете ли Рашев колко броя чана е пълният набор от родопски такива?! Не?! Ами точно 52 броя, ситуирани по 13 броя на четири пръта. И хем ковани, тежки, не кат тия бутафорни тенекета на снимката. Пребройте сега колко чана Ви висят над главата на снимка № 1 /ще Ви улесня - само 9 броя/, спомнете си ефекта от опита ми за покушение спрямо персоната Ви секунди след направата на въпросната снимка, пък го уголемете до 4 пръта и 52 оригинални чана, и си направете аритметиката кво Ви чака идния път. Аз за среща съм готов - и торбата ми с опашати ловджийски лъжи е пълна, и луканките ми изсъхнаха. Вино само нямам много, ама зверинският вика, че ше черпи от вкиснатото му мерло, та съм спокоен. А и Николайчов има да ми дава обещания още от миналия път един кашон от неква специална селекция............
 22. Нямам куче от породата ИСЛ, не съм и ловувал с куче от тая порода, но познавам лично повечето от хората, имащи и ловуващи с такива кучета, някои от тях имам честта да нарека приятели, щото са момчета на място. Чета, чета темата и се чудя откъде я намират тая благост, търпение и спокойствие да отговарят на постове от рода на публикуваните по техен адрес в последните страници. Бих илюстрирал моето виждане как стоят нещата със следния виц: видял Иванчо майка си да се къпе гола в банята и веднага бегом при баща си. Отдалеч се развикал с цяло гърло: "Тате, тате-е-е-е-е-е-е, ела да ти покажа на майка ми п.....а"! Моля четящите с по - нежни уши и дамите да ме извинят за използваното сравнение, но в момента не се сещам за друго по - точно.
 23. Честит ти празник! Каквото ти е на сърце - туй да ти е и в ръце! Богата софра, пълни чаши, хубави наздравици и много искри в очите довечера!
 24. Къде: ДЛС "Кормисош", местността "Сливово", в землището на с. Югово; По колко: това могат да го кажат само горските, които работят на обекта, но бройката е над стотицата годишно; Къде се карат: в заграждението, намиращо се до с. Сливка; Защо: за да може да гледаме филмчета, за изпълненията си в които актьори като Батков получават статуетка "Оскар" за главна мъжка роля за това, че след като опразнят целия пълнител на карабината, а след това и револвера по сюрийка прасета, спрели им се на 20-ина метра, да кажат задъхано заветната си реплика: "Бах мааму и прасета, не падат! Пък тоя револвер уж силен го дават!"
 25. Тоя път ме изпревари с показването, днес сутринта я видях оттатък тая ви ко - продукция с Рейзъра. Ама нали тоя модел кания на мене първо го направи и щеше да е уникат?! Пък гледам сума ти народ си обзавел вече с такива, че и по - лъскави от мойта.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.