Jump to content

mera4a

Ловец
 • Content Count

  143
 • Joined

 • Last visited

About mera4a

 • Birthday 05/30/1967

Допълнителна информация

 • Име
  Златко Стратиев
 • Оръжие
  ИЖ 27 ем 1с,30-06 Бенели,Чешка збрьовка22LR
 • Куче
  Дратхаар,Кьосе-барак-голяма надежда

Recent Profile Visitors

905 profile views
 1. при нас гостите заплащат - излет за яребица - 2лв. ; заяк -5лв.решението го взехме на събрание на дружинката ,но всичко бе дотам.на пътпъдъка сега гостите са повече от нас А някои дружинки взимат по 50,по 20 лв. на гостите за едър лов,а изобщо не е сигурно дали ще видиш или удариш прасе иначе плащаш луди пари.Че и в джипа ще трябва да натовариш хора и кучета. Абе направо-----бизнес.
 2. Режете оградите на загражденията и капаните и т.н. докато се реши какво да се прави. Лошото е че в загражденията се храни яко и прасетата не излизат. Колеги създавайте повече дивечови ниви,подхранвайте повече,не стреляйте по майките, по-малко бракониерствайте и ще имате миналогодишните сюрии.
 3. Колеги,останах без работа. Неприятно, но така става по някога-пък идва и зима. Ако някой има някакво предложение за добре заплатена работа нека пише на лични. Извинявам се на админа,че тук пускам тази молба.Смятам,че това е най-посещаваната тема сега и повече колеги ще прочетат и отговорят. Средно-Т.Г.С.-Хр.Ботев-Велинград. Висше -ВНВУ-В.Левски В.Търново-10 год.по специалноста. От 2000 до сега съм работил като нач.склад в търговска фирма,шофьор на камион с ремарке,оператор на бетонпомпа. От работа не се боя само да дават добри пари.
 4. Винаги съм казвал и пак ще кажа-Който го може го може,който не може да се научи. Който ходи и не жали патрони по пернато е добър и на едрия пов. Повечето нямат никакъв тренинг и излизат на свинския лов със закърнели реакций.КАК тогаваще улучват.Докато влезнат във форма сезона свърши. Не е случайно това че отговорниците слагат на отговорните места ловци с тренинг,а другите да подкрепят ако случайно мине прасето да видят живо прасе. Има ловци с патрони в патрондаша от преди 10-тина години.Как да ги гръмнат като им се свидят. Да не говорим за тия с по 3-4 патрона в джоба.
 5. Здравейте и на слука на всички.Открихме едрия лов този сезон много успешно.Първия ден падна нер около 180 кг.с 24см зъби.Първия изстрел бренеке в белия дроб-не пада,втория 13/00.Съчмите -3бр. в сърцето,2бр.чупят преден крак,1бр.пронизва черния дроб. Прасето пада на 30тина метра.Според мен и да не беше стрелял втория път пак там щеше да го намерим.Но и двата изстрела бяха смъртоносни. Какво обаче става на втория ден? Убиваме нер около 130кг. Копито и търнака на преден крак яко наранени от предния ден,стомаха пробит,в предна плешка 2бр.съчми. Абе с една дума пътник за оня свят. Стреляно му
 6. В никакъв случай няма да се предаваме.Та аз оня ден си я подарих на рождения ден,а как да не им я дам.
 7. Аз също имам такъв случай(по темата). Бяхме на лов в...(не ми се казва).От една висока скала се виждаше всичко.Бях със служебна 7,62м.м Драгунов.На един от колегите му излизат две кошути,елен и теле.Стреля по телето.То пада в плитко дере.Нашия го затрупа набързо.Кучетата продължиха по другите животни и така . Нашето момче бързо обясни че е стрелял но не е улучил и т.н. Голям срам падна като заведох групата при затрупаното теле. Това си е.
 8. И на мен ми се струва че е мъртво понятие.Ако има друг начин за закупуване на нарезно ловно оръжие е по добре той да се ползва. То вече е трудно бележка за хищници да си вземеш пък камо ли за подборен.
 9. Благодаря на всички колеги за сърдечните пожелания за рождения ден. Нямах достъп до интернет тия дни. А трябва и да почерпя........-Нова новеничка 30-06 Бенели с оптика Леополд. Радвам се яко.Надявам се да се похваля с добри изстрели тоя сезон. Ще се радвам на искренни съвети относно боеприпасите. БЛАГОДАРЯ ВИ КОЛЕГИ.
 10. ЧРД,Златко!!! Да си жив,здрав,щастлив и На слука!!!

 11. Не бих стрелял.Но съм виждал много хора които им бутат гнездата-знаете защо.Аз определено им се радвам когато дойдат. Не ми се коментира даже постъпката на някои колеги. Има предостатъчно стрелбища за тренировка.
 12. Има и един такъв начин за нанасяне на по голямо поражение от 13/00.Пробиват се съчмите и се връзват със стоманен тел.С така направен гердан съм стрелял по 200 литров варел.Порязяващ ефект.Където мине -реже.На животно не съм пробвал.Струва ми се че ще е страшно.Я наполовина срязано ,я разфасовано ,я заклано. Ако има екпериментатори нека пробват па да споделят.
 13. Наздраве и от мен,И аз си пия водката. В интерес на истината не очаквах такъв голям интерес по тая тема. Много е готино когато можеш да се поучиш от опита на колегите.
 14. Направо да го набараш кой е и БОЙ ама яко. Педалска работа. Аз си взех малко кученце-Кьосе-барак.Ваксини,доктори абе всичко.Много добре върви за сега и ако ми го откраднат направо незнам какво ще правя. Не прави чест на колеги които купуват готови кучета от такива търгаши.Това смятам,че най много поощрява кражбата на кучета.
 15. Нека са живи,здрави и щастливи именниците.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.