Jump to content

ODIN

Ловец
 • Content Count

  102
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

ODIN last won the day on July 22 2011

ODIN had the most liked content!

Допълнителна информация

 • Име
  Николай Хаджийски
 • Оръжие
  BAR 2
 • Куче
  Kurzhaar
 • Град
  Казанлък
 • ЛРД
  с.Габровци

Recent Profile Visitors

1,936 profile views
 1. Малко късно,дано да не са я изпили вече ракията, се включвам отново и ще отговоря защо се "кипва" чипса.При краткото кипване от чипса първи се освобождават лесноразтворимите багрила от дървесината ,които обикновено имат по-остър страничния вкус.Така вече "рафинирания" чипс, като се прибави към ракията действа по бавно и "остъргва" ,както казват майсторите ракиджии,острия и груб вкус на прясносварената ракия.От значение е бавното оцветяване и редовно да се следи за желания цвят,защото се случва понякога "да се пресоли манджата" и ракията става много тъмна и е невъзможно обратно да стане по
 2. Прибавяш дъбов чипс (има го в Практикер). Нормата е 2-3 гр. на литър,но първо да кипне 10 минути.След това го оставяш да кисне 24 часа в студена вода и тогава го прибавяш към ракията. Наблюдавай внимателно ежедневно и когато достигне желания цвят прецеждаш и го изваждаш.Ако отлежава ракията в стъклени съдове е много полезно за "оформяне на вкуса" 1-2 пъти седмично да я преливаш в друг съд и да я връщаш обратно.Така има контакт с кислорода във въздуха (аерация) и придобива по-приятен вкус.
 3. И ето ,че пак достигаме до прословутото "КОЙ?" Ако наистина някой знае,нека го посочи. КОЙ? КОЙ?........
 4. За петлите има рецепта описана от Чудомир,намазваш дупето на петела с олио,но щедро,и когато се напъне да кукурига стяга халката,но.....поради смазката изпуска и не може да се получи налягане за кукуригането! Т.е. вдига главата,опъва шията и напъва,но вместо отгоре въздуха излиза отзад.....и кукуригане "йок",само пръцкане! Позорно за петела,но пък екологично - в тон с евроизискванията!
 5. Поздравления за слуката на колегите! С риск да бъда разбран неправилно,но искам да съм откровен - не разбирам защо са отстреляни тези сръндаци след като сте ги издебвали и наблюдавали с бинокли и е било от ясно по-ясно,че не представляват никакъв интерес като трофеи. За мен лов на сръндак има смисъл само ,ако е трофеен - търси се и се отстрелва трофей с "полева" оценка,над 400-450 грама,за да си заслужава обработка,поставка и съхранявяне като личен трофей.Каква е съдбата на трофеите от "клас" 250-300 грама ? Вярвам, всички ще се съгласите,че сръндакът не е от най-трудните за отстрел ловни обе
 6. Благодаря! Свързахме се по телефона с Атанас и предстои да обсъдим с останалите предложението.
 7. За теб може да е маркетингово проучване,а за мен е правилните въпроси на правилното място.Тук ако няма кой да препоръча ловно стопанство,то къде в кулинарен сайт ли? Ако ти можеш да препоръчаш нещо пиши ми на лични за да не правиш реклама.Не искам информация от собственици или техни подставени лица,а от ловци които са ловували в съответното стопанство или имат точна информация. Ето в тази "Бяла крава" до Стражица са гонили преди известно време и ...нито едно вдигнато прасе.Информацията ми е от местен уважаван колега на когото вярвам.
 8. ОК! Дай по-вече инфрмация,контакти,телефони и какви са условията,има ли достатъчно диви свине.
 9. Група приятели ловци, 8-10 души,търсим интересно ловно стопанство за групов лов - гонка на дива свиня,в работен ден. Ще сме благодарни ако ни препоръчате някои от новите "концесионери"`,които имат атрактивни оферти и естествено достатъчно животни.За да не пътуваме много и да е без нощувки, желания район е Централна северна България. Ако може без предложения от рода: "Бялка",Лъгът,Априлци,Скалско и т.н не защото е лошо там,а защото вече сме ходили там..
 10. Оксидацията в какво състояние е ?
 11. Това е информация от медиите.Любопитен съм да видим възможността за собствена и то достоверна и компетентна информация от тази "информационна мрежа" която представлява сайта със своите 59544 информатора. Дори и формално да е бил ловец, то пак задължително е членувал в някоя дружинка и е общувал с нейните членове. За тях няма да е тайна и какво оръжие притежава и какви са му възможностите като стрелец. Иска ми се да прочета нещо написано и от ловец,а не само журналистически безумия като "при един от откосите с ловния си автомат.." и т.н.
 12. Интересно! В сайта има регистрирани 59544 потребители и няма никой от Лясковец ,който да познава или да напише някаква информация за Петко Петков - "стрелеца".......
 13. Няма ли ловци от Лясковец във форума? Не може да няма .Хайде размърдайте се малко и напишете къде е ловувал този "стрелец",в коя дружинка,какво оръжие притежава.Да елиминираме факта,че не е ходил на лов няколко години,но все пак е ловувал и е общувал с колегите ловци от неговата дружинка........Напишете нещо,стига сме чели и слушали информация само от медиите.
 14. Интересно,но ми прави впечатление,че програмата е доста "суха" има само слова, речи,знамена,приветствия,официални лица и гости..... и скара, бира и музика. Нищо не пише за типични ловни събития: демонстрация или изложба и състезания с ловни кучета,ловна стрелба (индивидуално и отборно) и др. Малко прилича на националните тържества на връх "Бузлуджа" на някои партийни формации. Вече има и други съсловия ,които провеждат национални събори - имаше два национални събора на овцевъдите на Арбанаси,през месец май миналата и тази година.Заедно с речите и официалните гости има демонстрация на пород
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.