Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2019

stav

Ловец
 • Мнения

  16
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Допълнителна информация

 • Име
  Stoyan
 • Оръжие
  Fabarm H35 Titan, Browning Bar 30.06, Иж-27Е, Иж-58-16, 9x19 Baby Desert Eagle
 • Град
  Plovdiv
 • ЛРД
  Plovdiv
 1. Поразгледай тук: http://www.nalov.com/forum/index.php?showtopic=1003
 2. Само за инфо: Бивш депутат бракониерства в Родопите по Гергьовден? и има ли връзка с това? http://www.nalov.com/forum/index.php?showt...%E0%ED%E8%F6%E0
 3. Хм, много съмнително. Толкова ги хвалехте тези оптики, а никой да няма впечатление ... Ами да взема да я сложа пък след това аз да кажа как е Ама чак другия сезон ще е. Поздрави на всички колеги.
 4. Да продължа с питанките: Гледах Nikon 1-4x24 с подсветка, но ми прави впечатление, че и на максимална яркост, точката не е кой-знае колко забелижима дневно време. ОК, сигурно е правена за сумрак, но това предполага предимно лов на хищници, а тогава 1-4 едва ли е най-подходящия диапазон. Аз мисля да я взимам за гонка и по-скоро очаквам да я ползвам повече като бързомер. Та въпроса е, има ли смисъл изобщо от подветката? Тази светеща точка дали изобщо ще помогне в типичните условия на гонка? И още нещо. Може и да греша, но ми се стори, че работното разстояние (май така се казва на "Eye Relief"-а) е доста лимитирано и ако не си поставил окото на точното разстояние, не се вижда цялото възможно пространство (което си е и нормално де). Всъщност то май това е и един от основните недостатъци на оптиките спрямо бързомерците, но въпроса е, в динамични условия, точното прикладване и поставяне на окото на необходимото разстояние, представлява ли сериозен проблем за въпросния модел оптика? Съжалявам, че не питах директно Шамана, но нямах никакво време за дискусии, та може да се включи сега
 5. Лично мнение - няма да намериш GPS на който могат да се качат тези карти щото "нормалните" GPS-и работят с векторни карти, а тези са растерни. Имаше из нет-а проект да се векторизират въпросните карти за да могат да се ползват на Garmin-и и Magelan-и например, но не го следя до къде е стигнал. Ако много държиш на топографски растерни карти, по-реално е да си намериш телефон, PDA, PNA или друго устройство на което с инсталирана подходяща програма (Ozi например) да си ги ползваш.
 6. Въпреки първоначалното ми намерение се реших и поодрусах пушката. И надлъжно и напречно Ами не пуска патрон и т'ва си е. Междувременно забелязах, че върха на бутона на отсекателя се е поошлайфал, вероятно от допир с дрехите при носене. Все повече се убеждавам, че най-вероятната причина ча моя "проблем" с пускането на патрон се дължи на неволно задействане на отсекателя. Обещавам в бъдеще да обърна специално внимание как нося и държа пушката на лов и да доложа дали сам не създавам предпоставки за задействане на отсекателя Пробвано - абсолютно вярно. Само като допълнение - ако под затвора има патрон, и двата горни механизма автоматично се блокират. И в заключение от мен като причина за тази дискусия: - Мyth busted - Fabarma-a си е супер пушка Благодаря на отзовалите се.
 7. Ами и аз само за патици съм го използвал с тройки и петици. По нета доста го хвалят заради специалния му профил. Едва ли мога да кажа как и колко се променя боя, но си стреля добре, патиците падат .... И аз мисля, че ако Fabarma-a ще се ползва за едро, това май е най-добрия вариант. Комбинирам го с Remington.
 8. Абе че няма да я удрям, няма. Нито съм майстор, нито претендирам, че разбирам кой знае колко, но от това което съм чел и което виждам в моята пушка (Н35), автоматиката работи не на инерционен принцип (откат) а на газов. Наслука колега!
 9. Гледам голяма дискусия се е заформила, къде смислена къде .... Та отзад напред Ами нищо общо, ама нейсе. Имам предвид при тръскане, удряне и т.н. Не мисля, че е от директно задействане на бутона на отсекателя. Пък и той действа при издърпване, не при натискане. Вярно е и, че е доста чувствителен. Абе и аз мисля, че не е нормално от неволни действия да се случва нещо което не съм искал, но след цялата дискусия и пробите които направих благодарение на нея, не мисля, че това подаване на патрон е нещо кой-знае какъв проблем (освен, както отбеляза колегата <elfozavar>, ако нямам намерение да сменям патрона. Което пък никога не ми се е и приисквало да направя.) И аз мисля, че не е нормално, но както споменах по-горе, вече не ме притеснява толкова. За замърсяването - поне засега не се забелязва, може би при пълно разглобяване да се покаже нещо. Ще го пробвам при първа възможност. Thanks.
 10. Така е. До преди малко си играх на сухо: - Щом под затвора има патрон, тялото на гилзата блокира пластината на отсекателя (и бутона за ръчно подаване също се блокира). Патрон от пълнителя може да се подаде само ако пространството под затвора е празно. Та явно е мислено по въпроса и май не е толкова нестандартна ситуация да имаш патрони и в цевта и под затвора. Поздрави на всички!
 11. Абе и аз не съм светец, но мисля, че оръжието си иска поне елементарна поддръжка. От самото начало използвам само течни смазки - WD40 (колкото и да не я признават професионалистите ама я има навсякъде и е удобна) и една тефлонова на Browning. А дървените части - абе качеството е такова, че някой колеги така и не вярват, че са дървени, та се наложи от вътрешната страна на ложата да дялна едно парче с ножа Та тях само от време на време с масло за дърво. Благодаря и аз на всички отзовали се. Поздрави!
 12. Хм, ми това е въпроса. Ако аз ще сменям патрона, ще си го подам ръчно, но ако ще стрелям, и на мен не ми се струва много нормално да имам подаден патрон под затвора. Ти имаш ли сигурни впечатления, че с патрон под затвора може да се произведе нормално изстрел и няма ли отсекателя да подаде тогава втори патрон под затвора и оръжието да засече? Абе сигурно си струва да взема да пробвам Иначе си прав, засега единствения ефект е, че се стряскат колегите около мен
 13. Ами кагато е ставало, май винаги пълнителя е бил пълен - 4-5 патрона. То аз на лов не го и оставям недопълнен де. Иначе за чистенето - УСМ съм го чистил, но на отсекателя и пластината дето го освобождава не съм обръщал специално внимание. Може там и да има нещо - ще проверя. Отделно имам някакви спомени от английското ръководство, че пълнителя може да се разрежда директно. Аз така и не разбрах как става и резреждането го правя като всеки патрон го прекарвам през затвора. Та има ли друг начин или това си е нормалното?
 14. Първо да споделя, че за има-няма 6 години не съм имал никакви проблеми с Fabarm-a (H35 Titan). Вярно, че не го мъча със стари или съмнителни патрони и го поддържам нормално, но това е - никакви засечки или изненади. Сега по въпроса, дето не знам проблем ли е или не е: - Няколко пъти (4-5) ми се е случвало, при движение, от пълнителя да излиза патрон и да застава под затвора. На птичи лов, когато се гърми на поразия, май даже съм стрелял от това положение и не съм имал проблеми. Та въпроса е - случвало ли ви се е това, проблем ли е и какво да се прави?
 15. Абе чак се зачудих дали не съм живял толкова време в заблуда. Ама не е зле и да четете преди да пишете: http://www.opticsplanet.net/riflescope-glossary.html#07 "Field of View: Field of view (FOV) is the amount of area seen through your scope from right to left at 100 yards. As magnification is increased, FOV is lessened. As magnification is decreased, FOV is increased. For example, a typical 3X variable scope might have a FOV at 100 yards of a bit over 30 feet, and at 9X, the FOV would be around 14 feet. A larger objective lens will NOT change these figures."
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.