Jump to content

Lamby

Ловец
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

About Lamby

 • Birthday 10/14/1974

Допълнителна информация

 • Име
  Ники
 • Оръжие
  ИЖ 18 12/76; ИЖ 58 16/70; YILDIZ 12/76; CZ 452 22 lr; Rossi 357mag/38sp;
 • Град
  София
 • ЛРД
  Сокол

Lamby's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

6

Reputation

 1. Колеги, едва ли някой горски ще седне да ти вади патроните от патрондаша и да ги проверява или да ти бърка по джобовете на елека (Как ще стане тая?) и не вярвам да има горски, който ще ти направи проблем за 1-2 патрона 2/0 или 4/0 (каквито винаги нося) след като е наше задължение да бием хищници и скитащи кучета.
 2. Определено беше тазгодишно и тъкмо беше започнало да се навърта около курниците ама ...
 3. Направо е изключително полезна особено за фазани, яребички, зайци и каквото още се сетиш. Дивата котка е хищник, който нанася повече вреди от чакала и лисицата, а това, че М.К. подписва без да се консултира със специалисти води до там да се крием и да оставяме трофеите им по къра.
 4. Нали знаеш циганина как учи цигането - не е срамно да откраднеш, срамно е да те хванат Та и нашата е такава и няма да оставим да съсипват на бабите кокошките защото било населено място.
 5. Напоследък все по-често ми се случва да ги виждам в населени места. Това лято си бях взел бележка за хищници и се вдигам в 4 часа по тъмниците и заминавам да вардя по едни скали с много дупки и пещери ама йок тоя път нищичко не мина. Прибрах се като понапече и по някое време една женица идва и вика, че в съседния запустял двор видяла лисица и ужас - миналата година незнам колко кокошки и отнесли, а сега таман била заредила да гледа 20 пилета и т. н. Взех на жената пушката, че е 20 кал. и уж е по-тиха, че нали сме в селото и да не би някой да се жалва и се завардих в единия край на двора до едно дърво и коприви колкото мен (седнал на столчето). След 2 часа дойде и резултата е на снимката. Та какво излиза - аз ги вардя на 3 км от село, а те в село
 6. Колеги, всички знаем къде се коренят проблемите - на първо място е трудно е да получиш оръжие за самоотбрана (късо нарезно, съгласно закона) и на второ място законът те ограничава в ползването му - самоотбраната трябва да съответства на нападението (демек ако не е насочил огнестрелно оръжие срещу теб нямаш право да го използваш). Така че в конкретния случай дори да беше законно оръжието решението на съда щеше да бъде същото.
 7. То с каквото и оръжие да го беше извършил все тая, а е незаконно, защото държавата не ти дава да имаш късо нарезно такова (отказват с "точната" обосновка, че нямаш необходимост от такова и това го решава шефът на районното)
 8. Не съм сигурен кое ще има по-силен ефект добрата юридическа обосновка или някой масов протест или може би най-добре и двете. А в България има 130 хил. ловци и сигурно поне още милион хора, които биха искали да могат да защитят дома и семейството си.
 9. Мръзнейки на пусия една глътка може да те сгрее, а и едва ли ще я отчете дрегера, но бих искал да ви разкажа следната история, звучаща като виц: Сутринта двама "младежи" се срещат на сборното място и единия казва, че е взел кило и половина от неговата ракия. Другия вика, че и той е взел кило и пол'вина домашна, при което първия вика - малее днес ще изгорим за вода! Така че колеги ще цитирам по памет латинската поговорка - отровата е в дозата.
 10. Едрите им са добри - ползвал съм подкалибрени, експанзивни, 10 и 13/0 магнум и имам успехи (и цените са им прилични) имат магазин в София на ул. Самуил, но все още нямат лиценз за продажба на патрони, другият магазин е в Казанлък на главната.
 11. За мен не си заслужаваше - първо беше доста по-малко, патрони както казаха и колегите не можеш да купиш, риболовните щандове направо ги нямаше (май бяха само три) та дори не можах да купя една макара за сина ми, накрая си взех кожени паласки за патрони та да не си ходя капо. Единствено ми остана виждането с някой приятели там, които псуваха, че са го направили баш на откриването и освен, че събота и неделя няма да има посетители ами и те трябва да стоят на щандовете.
 12. Много съм доволен от Балиста както от експанзивното така и от подкалибреното бренеке, а и са на много прилични цени (жалко че не можем да си ги купуваме вече от изложението, а магазина в София няма лиценз).
 13. Следващия път го прати първо до магазина за мръвка, а после да върви при комшиите ... и да не ти разваля удоволствието от излета
 14. Иж 18 е прекрасно оръжие за хора с мерак. Имам такова в кал. 12/76 с пълен шок и може да се похвали със страхотен бой. Колкото до втория изстрел тая тема е достатъчно дъвкана, но в по-голямата част от случаите решаващ е първия изстрел, а и с приготвен патрон в ръката можеш да презаредиш доста бързо.
 15. Оставете на мира птичката - освен,че е креслива сойката е полезна - крие жълъди и семена (дори понякога и от себе си) и по този начин подпомага възстановяването на и без това изстрадалите ни гори. Колкото до вредата й върху популацията на зайците - това е тема достойна за дисертация
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.