Jump to content

BAR

Ловец
 • Posts

  190
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

BAR last won the day on January 9 2012

BAR had the most liked content!

Допълнителна информация

 • Име
  Стоян
 • Оръжие
  никога достатъчно
 • Град
  ЕССР
 • ЛРД
  Sokol

Recent Profile Visitors

1,808 profile views

BAR's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

45

Reputation

 1. Благодаря за изчерпателната информация, ше съм много благодарен ако ми разясниш следното: при презаверката на българския ти ловен билет изискват ли от теб лична карта за постояно пребиваващ гражданин на ЕС в България или презаверяваш с personalausweis-a ти от Германия
 2. Наслука на Колегата, отличен селективан майски сръндак, на колко години е?
 3. Най "късата" ми досега блейзър 9,3х62, 50 см цев и 96 см общо, ръгай се смело у гъстото и бий до макс.200 м, щото траекторията и като на гардероб фърлен срещу ветъра. Най "дългата" ми досега манлихера 8х68 65 см цев и 125 см общо, фърляше ги на 500 м без проблем, ама като я мъкнех по баирите се ме удреше по кокаклчетата ...та универсални неща нема има задоволяване на потребности.
 4. 8x68 - по голямо тегло на куршума и по-голям диаметър, доближава се повече до 338 уин маг. отколкото 300 уин маг. На практика за българския дивеч не съм забелязал разлика и двата са предостатъчни. 8х68 го ползвах с куршум 14,6 гр. мисля, че с подходящ куршум може да замести дори 375 Н&Н за някое сафари. 300 win mag. има прдимството по-изгодни патрони и по-разпространени по магазините.
 5. Кръвта вода не става и правилните кучета попаднаха при правилния човек. ...друго няма какво да добавя.
 6. Този калибър е създаден от Вернер Реб, първоначлано за собствено ползване. Идеята му е била да намери компромис между 300 маг и 9,3 добър стопиращ ефект и настилна траектория. Както при всички по екзотични калибри има сравнително малко оръжия които се предлагат за него и още по малко патрони серийно производство и който се реши за ловно оръжие в 8,5х63 трябва да е наясно, че за да се възползва от предимствата му непременно трябва да си релодва патроните сам.
 7. И в България при всяка възможност, в случая ДЛС Черни Лом. Страхотно посрещане и организация догодина дано пак там да закрием.
 8. Taкива гонки с по 20 убити прасета стават само в стопанства за съжаление, но беше приятен завършек на сезона, отстреляхме се да ни държи до октомври.
 9. Колега иамах Бар с Аймпоинт + оптика с идеята да ги смениям, винаги бях с грешния уред на лова, смених ги с оптика 1-4х24 и съм много доволен. Като конкретни модели ти предлагам Меопта R11-4х22 с K-DOT за около 1400 лв или по доброто Zeiss Diavari 1,1-4х24 за около 3400лв като него го поръчай с подсветка 0 тя е без кръст само точка като Аймпоинт. И двете оптики са перфектни за гонка.
 10. Много хубави снимки ,от хубаво място! Това изгледа от ловен дом Аркутино в стопанството ли е?
 11. Сегашното логото много напомня на една защитена марка и може до довлече до някой усложнения в бъдеще http://www.scentlok.com/
 12. Koлега според мен всички сме единодушни че за да падне животно най важно е „МЕРЕНЕ И УЦЕЛВАНЕ в убойна зона"и, че не можеш да промениш това нито с калибъра нито с цената на пушката. Относно твойто наблюдение: „колкото по слаб е един ловец толкова по мощна пушка и с по голям пълнител си търси" съм отчасти съгласен,но мойто наблюдение е, че най слабо подготвените в стрелбата ловци които съм виждал, ловуват на едър дивеч с „ловен автомат" поне с пълнител за 9 патрона зареден задължително само с 13–0, но това не прави автоматично колегите притжаващи такъв вид оръжие слаби ловци нали...?
 13. Колега тук не сме от някаква секта да те анатемосваме, просто си лафиме по безкарайни теми.... Тук обаче няма да издържа и трябва да отбелжа напредъка който забелязвам при българският ловец, преди няколко години когато се появиха ловните форуми в България безкрайните теми бяха главно „кой полуавтомат МП или Строгер" и „13/0 или бренеке" сега взехме да си говорим за подходящи нарезни калибри за лов на диво прасе. Да се върна на въпроса ти, защо ползват другите 9,3 незнам, аз лично го харесвам за горски лов, защото е дракоустойчив и смъртоносен освен това има подходящи оръжия за лов на диво прасе в него, 9,3–ката ми например е с цев 50 см, обща дължина на пушката 96 см лека и маневрена добре балансирана, удобнна за бърз истрел. Имам 300маг. ползвам го за по–открити участъци, далечни дистанции и варда, цевта му е около 15 см по дълга и ми пречи като се навирам по драките по време на свински лов. Като откат, на 9,3 не е по малък от на 300 маг, но е по–плавен и поносим.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.