Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2018

Dimitar Stoyanov

Ловец
 • Мнения

  8
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно Dimitar Stoyanov

 • Рожден ден 16.12.1988

Допълнителна информация

 • Име
  Димитър Стоянов
 • Оръжие
  ИЖ-27ЕМ, TIKKA-T3 LH .308WIN
 • Град
  София
 • ЛРД
  Орловец

Последни посетители

590 профилни разглеждания
 1. Dimitar Stoyanov

  Лов на дива свиня- ловен сезон 2013/2014 г.

  Да споделиш после, че ние българите си падаме малко овце и ако има килипир и ние да го пробваме. На теб още по-големи да излизат и на място да ги оставяш !
 2. Dimitar Stoyanov

  Лов на дива свиня- ловен сезон 2013/2014 г.

  1-во: Честита нова година на всички! Здраве, щастие, късмет и много слука! Та по темата: На 24.12.13 Един нерез около 140-150 кг (може и да са му много, но все пак сме си ловци ) реши да ходи на профилактичен преглед, като първо излезе на брат ми, който за пръв път излезе на едър лов, излиза му в гръб бягайки точно към брат ми и той му прави едно бързо дубле като му чупи единия зъб, а другото бренеке косо в плешката и е излязло без много поражения, но с много кръв. От там с направление по клиничната пътека излезе на колега ортопед отново в гръб, а колегата го диагностицира със счупен преден ляв крак и още две незначителни поражения от 308 WIN. От там при двама колеги - уши,нос, гърло, които определят прасето като с добри обоняние, слух и поглед, защото само го зърват за момент От там при мен пак излиза в гръб на около 70 м, първи изстрел, прасето забива нос във земята, точно като по филмите и понеже случката стана на един баир (душевад), глигана се претъркули и се спря на едно дърво, като понече да става втори изстрел и то продължи да си се търкаля надолу и последва трети за всеки случай . Чух как се спря някъде надолу по баира и изчаках гонката да приключи (диагнозата ми бе -двойна бъбречна недостатъчност и един в бута). След края и тръгнахме надолу да го търсим и аз докато звънях на останалите доктори да ги питам дали са си взели таксите от пациента, че след 15 минутната хемудиализа едвали ще им ги даде и от дерето се чу: "ЕТО ГООО" при което последва споменаване на майки и още едно дубле. Колегата, който вървеше напред по кръвта стигнал до шопара и ония тръгнал да бяга та ми се извини, че ми е взел слуката, ама на механични мерни прибори така съм го премерил , а и боеприпаса ще се сменя. Последва едно дърпане, късане на въжета, дърпане с лебедка, абе голям лов и голямо шоу си направихме. П.С. Колега Jor8 стрелях с 308 win GECO Expres ( с полимерен връх ) бяха минали и заминали през прасето като игли, а този в бута много малка гъба е направил, така че ще ги сменям. Преди това също ми се бе случвало, но си мислех, че е от малкото разстояние или от това, че животното е по-малко и куршума минава и заминава.
 3. Dimitar Stoyanov

  Оръжейник

  Ами да кажем, че съм обиколил не малко градове и не малко "майстори", който имат необходимата техника обаче ръцете им са леко атрофирали (да не се изразя по-лошо) и съм склонен да си дам оръжията по-скоро на пиян слепец, въоръжен само с пирон отколкото на някой такъв псевдо "майстор". И не разбирам защо спамиш темата на колегата? Потърсил е помощ - предложена му е, ако иска да пробва, ако не иска да не пробва. П.С. Ако познаваш др. майстор в района сподели кой е той, контакт с него, ако може да покажеш и някоя негова изработка.
 4. Dimitar Stoyanov

  Оръжейник

  Колегата се е обърнал с молба и то по спешност, предложил съм му един от най-добрите оръжейни майстори, ако не и най-добрия в България. Дали цевната кутия е за смяна или подлежи на ремонт и дали г-н Георгиев има налична такава само той си знае. Дали, колегата е отишъл при него или при друг майстор аз лично мога само да гадая. Наслука !
 5. Dimitar Stoyanov

  Оръжейник

  Обърни се към Стоян Георгиев - "Shaman" София, бул. Царица Йоана /продължение на Тодор Александров/ бл.127Б. В близост да кино Арена - запад. http://www.nalov.com/forum/index.php?showtopic=20274
 6. Dimitar Stoyanov

  Година на производство на ИЖ 27

  Здравей, колега! До колкото аз съм запознат след разпадането на СССР, всички пушки ИЖ са вече без букви в серийния номер, а само с цифри като първите две цифри са годината на производство. Поздрави и наслука!
 7. Здравей, колега! Благодаря за таблицата. Позволих си да направя една корекция: Диаметъра на сачмите го направих като падащо меню, дано да нямаш нищо против Другото, което забелязах е някой разлики в диаметрите на различните номера патрони с една друга таблица, която имам и я предоставям, ако някой по-запознат може да каже коя е по вярна ще съм много благодарен. Поздрави!! http://dox.bg/files/dw?a=de4d4c0aec http://dox.bg/files/dw?a=d533c97f83
 8. Dimitar Stoyanov

  Tikka Vs. Cz в калибър 308 Win.

  Здравей, колега от една година имам Тикка и използвам Geco Express в 308 Win. с червен пластмасов връх и нямам подобни проблеми, патроните влизат чисто и гладко не само на стрелбището, но и по време на лов
 9. Dimitar Stoyanov

  Автоматична хранилка за прасета

  На скоро ходих в ловно стопанство, където всичките им хранилки са такива. С водача ми си разговаряхме по тази тема и ми разкри, че това е било идея на някъкъв птицефермер, а по-късно на някой му хрумва да го направи и за наши хранилки. Цената между тази на птицефермера и тази за лов( маркирана със знак на елен или нещо свъзрано с лова) е била двойна. До колкото разбрах от водача може да се поръча комплект(устройство, контейнер + тринога) както и само устройството като е възможно монтирането му на всякакви бидони и подобни като се монтират поне на 1,50м над земята.
×

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.