Jump to content

Стоян Димитров

Ловец
 • Posts

  55
 • Joined

 • Last visited

About Стоян Димитров

 • Birthday 06/03/1979

Допълнителна информация

 • Име
  Cтоян Димитров
 • Оръжие
  TOZ 34 EP
 • Куче
  дратхаар

Стоян Димитров's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Kaто гледам снимки мога само да ви завиждам.По слабо откриване не имало блиските години при нас.Може би се по-обиколиха едно от 60 процента от териториите за 2та дена като общо дигнахме към 7-8 като вториа ден 1.Наистина уникално слабо откриване и гургуличките много слаби изобщо не си заслужава да ги жертваш.Единственото което ми остава е да се надявам на пасаж другия месец , наслука на всички .
 2. Писимист съм за този лов особенно сега в началото.Преди 1 седмица по пътя ми към село (разклон) кацаха и видимо бяха прекалено малки и дори неможеха да летят като хората дано успеят да оцелеят за напред защото ще е жалко да се изтрепят докато са малки
 3. Колеги слаба работа тази година съм ходил само на откриването и тогава ми се случи една ситуация на която за пръв път попадам.Деиствието се развива към 16:00 след курбана решихме да обиколим за гургулици по стълбовете беше около 35 градуса и изведнъж както моя колега караше джипа видяха ми се на около 30тина метра по пътчето някакви птици които лазят сега ще си помислите че са яребици..... но не бяха приближихме още малко и за моя огромна изненада те не фъркаха и чак тогава забелязах че бяха пътпъдъци около 15 пълзяха по пътя както и имаше отстрани в храстите а просто няма да ви говоря колко слабо беше сутринта.... успях да слезна отстрелях само 2 от колата дори бях по джапанки и след това в храстите отстрелях още 2 отсрани на пътя а да не ви казвам сиг хвръкнаха към 10 та този кориоз за първи път ми се случва държа да отбележа че на мястото не е работила машинка но като цяло слаб сезон.
 4. wtf, джаз в пз-то?? там освен дива чалгия не знаех, че и друго вирее
 5. Как няма да го убиеш с такава пушка нека после всички си вземат автомати,разкажи по подробно как стана
 6. Колега тва за първи път го чувам, ама на мен днес ми се случи дръг кориоз в периметар от 500 метра трипати ми излиза един и същи чакал и накрая дори неможах да го убия.Бях се заложил по едни съртове първия път го видях от 100 метра измъкваше се втория път вече кучето го гонише бях се качил нагоре по сърта и там е тясно като пътче,гада го виждам на 30 метра вътре в гората как отново се измъква тогава не му гръмнах отново се върнах назад тозипът посредата от където бях застанал между първия и втория път покраи едни дамари и този чакал ми излезна на 20 метра вървеше право срещу мен но какво ми хрумна да му гърмя от далече и така след първи истрел 4/0 чакала падна помислих, че е до тук и тъкмо тръгвам срещу него и тои се измъкна последва втори истрел с 2/0 ,но вече беше късно.Интересното беше че кучето ми млъкна и се върна след 3 часа окървавено по главата.Преди имах подобен случаи тогава един така ми избяга и успя да се навре в една дупка.Но такъв кориоз 1 чакал да го видя 3 пъти не е било и то на периметър 500м....
 7. Аз още не съм ходил и утре ще ми е първия излет дано да има засега разбрах че имало много дири но съседната дружинка повалиха прасетата а ние нищо за сега след миналогодишнота доста голяма слука от добитък дано и таза година да е така(последния ден на миналогодишния лов съседната дружинка дигнаха суриа от 30 прасета грумна се поне 20 пъти те убиха едно малко а нашето направо щеше да ни изяде хляба на обет 120 килограмово жертва на наи трезвения ловец.
 8. Наи обичам като напече да се скрия под някое дурво и да ги чакам но също така е красив и ловът им във полет тогава е много вълнуващо
 9. Аз имам 1 обит чакал от гонка.Днес изтървах един.И много ме е яд.Но не бързаите да се отчитате докрая на сезона има още доста излети за хищник и съм обеден че ще гръмна на поне още 1-2.Наслука колеги с хищниците и нека в края на февруари да направим равносметката.
 10. Тази година почети всяка събота и неделя бях гост на една дружинка.Убива ше се почти всеки път прасе.Аз нямах никакъв късмет и не видях прасе(живо).Последния ден обаче реших да излезна с моята дружинка в село с която излизахме повече за хищници.Още от сутринта почнаха гърмежите,други колеги от съседната дружинка дигнали доста голяма сурия от 50 прасета.Аз бях по скоро гонач защото водех с мене дратхаара ми които е на 1 година.Прасетата се пръснаха,другите дружинки гърмяха доста , но в последствие се разбра че не са обили нищо.По едно време чувъм поредния гърмеж и след това едно куче кара прасето право срещо мен.Но моя дратхаар го осети и го върна другото куче спря да го гони.По едно време влизам в едни храсталаци покраи една дивечова нива.А то се оказало че това същото куче е гонило ранен нерез и се е уплашило.Моето куче веднага го осети.Но да ви кажа честно ме достраша да влезна в гъстото да го търся и тъкмо звъня по ГСМ и кучето ми пак лае ама го е страх а влезне.Явно тогава нереза набра кораж и се измъкна до ден днешен ме е яд че не носех пиратки с поито наи вероятно щях да го дигна.Но това небеше всичко тъкмо се качвам на оганя и колегите вече на ракиика.Трябва да мина още един час и по едно време както пия винце и гледам на 60 метра едно прасе апсолутно неоратирано стои на едно място без да ни осети и кучетата не го осетиха.Грабвам аз една пушка и тъкмо го замерям и ще стрелям а тя пушката нито я знам на кои е и натискам и то се оказва че няма патрани в нея.И домен беше един дядо на около 75 години преживял тежка операция и не пие нищо едвам го пуснаха на лов да доиде.И то като си хвана пушката и аз докато заредя и прасето вече беше паднало с един истрел 8/0 насъщото място преди 10 години се беше случила подобна сценка самоче с чакал,но тогава чакала беше умрял или така само ние си мислихме.Но за прасето небеше много голямо около 80 кг.Но беше много ценно защо групичката с която ходя небяхме обивали прасе от 10 години.Това се случи през последния ми ловен ден за диво прасе.Дано догодина тези емоции да се повторят.Пък и ги пожелавам и тези от вас които не са ги изпитали защото те освен че са изпълнени с тръпка а и с много смях.
 11. Колега щом е изквичал според мен е ударен.На чакала винаги повтарям защото много съм си патил и знам кво е.
 12. Колеги нека всички да сложим чертата и да се отчетем какво видяхме и убихме през този ловен сезон конкретно периода на лова на диво прасе.Нека всеки разкаже за своите вълнуващи мигове повреме на лов.Защото единствено това ни остава за цял живот-спомените.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.