Jump to content

stringkz

Ловец
 • Content Count

  64
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  Tringov
 • Оръжие
  browning long track, browning auto5, bear firetiger
 • Куче
  лайка
 • МПС
  галопер

Recent Profile Visitors

1,384 profile views
 1. Иначе е добре да си купиш Кобрата, ама цената не е 450 лв: http://aleksis-optics.com/?p=1553
 2. Разполагам с различен набор от болтове и винтове за американските лъкове, които са с цолова резба.
 3. За да се монтира бързомер на комбинирана пушка ИЖ 94 са необходими точно 70 лв. Ако бързомерът си има и скоба за лястовича опашка 11-13 мм, то тогава стойността на монтажа е 40 лв. Повечето бързомери обаче са пригодени за монтиране само на Уивър/Пикатини и в този случай е необходим адаптор от 11-13 на пикатини. Неудобството е, че адапторът повдига с около 12 мм бързомера.
 4. Моделите на Хилман от серията EGO нямат конкуренция в класа си и имат най-добро съотношение между качества, качество и цена. Това е моето наблюдение от времето когато се появиха на пазара/2004-2005г./ досега.
 5. Цените са наистина ниски за показаните марки. Просто не идват от САЩ, а директно от производителя - Китай
 6. Сигурно е така, защото дизайна на ножа така или иначе е техен.
 7. Разглеждах ножовете на минало-годишното ловно изложение в Интер Експо Центъра през пролетта. Изглеждаха много добре. Представителят на фирмата ми каза, че остриетата са от внос, а останалата част я правят тук. Няма заключващ механизъм - използват силата на пружината, монтирана в горната част на конструкцията, за да притиска острието при затворено и отворено положение по плоска част, като по този начин го задържат.
 8. Колега Ezekiel, Виждам, че не четете това, което съм написал, достатъчно внимателно, за да осъзнаете смисъла му. Пък е не разбирам откъде е този сарказъм и злоба в поста Ви. Да подвеждаш някого ще рече, че го лъжеш. Смятам, че не съм казал нито една лъжа в този форум и не бих си го позволил. Ако отворите Списъка със Стоките с Двойна Употреба ще видите, че термовизионните изделия са включени като такива, както и всички прибори за нощно виждане от първо поколение нагоре. Това ще рече, че за внос се изисква лиценз за търговия, както и сертификат за краен получател. На това, на прост език, се вик
 9. Спорът е излишен. Фирма Оптикс произвежда подобни устройства предимно за монтиране на оръжие. Това, което аз съм предложил на вниманието на хората, четящи този форум е прибор за наблюдение на американската фирма FLIR, която е оригиналният разработчик и водещ призводител на инфра-червени прибори за наблюдение в света. Термовизията съществува много отдавна и се използва и в България, влючително от военни, полиция, за охрана и промишлени цели. Това обаче е гражданско изделие, за по-широко използване, което не се нуждане от разрешително и е на много достъпна цена.
 10. След като беше най-популярното оръжие в края на миналия век помпите Мозберг вече позалязаха. Има ли още колеги, които ловуват с този тип оръжие и какви им са впечатленията.
 11. За пръв път на нашия пазар ще предложим инфра-червените прибори на американскта фирма FLIR. Позволяват да се наблюдава в пълен мрак на разстояния, които са недостижими за приборите за нощно виждане с ЕОП. Фирма FLIR е разработила и предлага на разумни цени няколко модела прибори за нощно виждане, които позволяват да се наблюдава на разстояния от 500-600 метра и работещи в инфра-червения честотен диапазон. Имат опция за оптично увеличение 2 пъти и три режима на работа. Цените се движат между 6000 и 15000 лева в зависимост от модела и принадлежностите. Подходящи са за лов, охрана на обекти и нощ
 12. http://www.leapers.com/prod_detail.php?mitem=mount&level1=AK&level2=Handguard&itemno=MTU009&status=&mtrack=2m1
 13. По принцип и двата осветителя са на базата на инфрачервени светодиоди. Дължината на вълната и мощността, обаче са различни. Докато при камерите има определен брой- между 25-32 нискомощни светодиода- осветяващи площ на разстояние от 15-18 м, без светлината да минава през концентрираща леща, то светлината от ИЧП на нощният прибор е доста по-мощна, като се фокусира посредством оптична леща на дадено разстояние, значително по-голямо от 15 м. Дължината на вълната на този светодиод е съобразена с чувствителността на прибора и зависи от кое поколение е той. Начинът на ползване на ИЧП е също важен. За
 14. Доколкото знам - никъде. Вече не се предлагат от руснаците. Ако има някъде останала от преди, то това е въпрос на проучване. Дано имаш късмет да намериш, но предполагам колегите ще ти поискат добри пари за бързомереца. Най-добре е да пробваш втора ръка.
 15. Най-добре е да питате фирма Вертекс ООД - Казанлък. От 2007г. те са вносителите на тази марка за България. Не знам доколко ще са обективни в оценката си и ще съобщят колко са рекламациите им както и за кои изделия се отнасят, но поне може да опитате. Питайте ги за конкретен модел, а не въобще, защото така биха могли да ви отговорят и по-конкретно. Ако имате възможност заповядайте в Пловдив на изложението Природа лов и риболов. Открива се утре- сряда 30.03.2011. Сигурен съм че ще намерите оптика, която да пасне на вашето оръжие.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.