Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2018

b.borisov77

Ловец
 • Мнения

  39
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно b.borisov77

 • Рожден ден 14.08.1977

Допълнителна информация

 • Име
  Борис Борисов
 • Оръжие
  МР-153 12х89
 • Куче
  Курцхаар , Гонче
 • Град
  Ловеч
 • ЛРД
  Катунец
 • Skype
  b.borisov77
 1. Ники,съболезнования за Арон.
 2. b.borisov77

  Проблем с МП-153

  http://www.rosarmi.com/produkti/view-album/107?start=56 тук се предлагат доста части за Руско оръжие
 3. Трябвало е изстрела да не е в главата, можело е да бъде в бута и да спре Алонсо докато дойдат ветеринарите с упойката. В Ловеч има добри доктори, и е можело да го спасят. Единият доктор който е бил там освен, че е много добър ветеринарен лекар преди няколко години упои кафявата мечка защото и тя беше избягала. Тогава ситуацията беше същата - полиция, ловци и т.н. Само да поясня, че доктора за който става въпрос, умишлено не казвам името му не работи в зоопарка и няма нищо общо със случващото се там.
 4. Отново само си чешим пръстите по клавиатурана без да знам как е възникнал инцидента и какво е довело до него. В предни си пост предположих, че е възможно собственика на хъскито да е разхождал кучето си в разрез с правилата като не го е поснавил на повод и то да е захапало детето на стрелеца. Пак казвам това е само предположение. Но да предположим че е така. И кво се случва - детето си играе на улицата някой екземпляр /както се изрази г-н Генов/ си разхожда кучето без повод и то ухапва играещото дете. Вариантите според мен са : 1. бащата е съвестен ловец на който не му "пада пердето" защото няма нужда от лечение / както се изрази г-н Генов/ и звъни да предположим на 112 от там идва един патрул, викат инспектор от общината и съставят акт на собственика на кучето в размер на 20-50 лв. и готово. Съвестния баща и ловец обяснява на детето си че лошият чичко си е получил заслуженото и кара детето си да го зашият г градската болница и да му праснат няколко инжекции. 2.Отнасят го кучето и собственика му Незнам какъв екземпляр съм и дали имам нужда от лечение но вариант 1 е недупостим за мен. Имам двама сина и не бих могъл да ги погледна в очите и да им кажа, че ги обичам ако в нужда не съм ги защитил. Не вярвам вариант 1 да е нормален и допустим за голямата част от КОЛЕГИТЕ / а не екземпляри /. И в предния пост написах, че не оправдавам нито обвинявам стрелеца поради факта, че незнам какво се се случило преди изтрела. На г-н Генов пожелавам никога да не му се налага да изпада в ситуация да му "падне пердето" и малко уважение към останалите защото с това "екземпляри" .................. Може да погледнете в нета колко изображения има на обезобразени детски лица от кучета и тогава ми говорете за морал, закони и подобни. И последно - ДАНО НЯКОЙ НАПИШЕ КАКЪВ Е СЛУЧАЯ, КАКВО И КАК Е СТАНАЛО ВСИЧКО.Надявам се колеги от Левски, Малчика или региона които са запознати да се включат в темата.
 5. Много се изписа по темата без изобщо да се знае каква е ситуацията. Никъде не се споменава как и защо се е стигнало до стрелбата. Съгласен съм, че ловното оръжие не е за тази цел както КНО. Но понякога човек изпада в ситуации в който както се казва "му пада пердето " и не мисли къкво прави. Ако действително кучето е захапало дете. Да чукам на дърво да не се случва но ако аз бях на стрелеца на мястото и ситуацията а такава /кучето де е захапало детето ми / после щях да блъскам с цевити собственика на кучето в главата докато спре да диша. Но всичко са догадки и предположения. Не оправдавам стрелеца нито го обвинявам и мисля че това е нормално когато незнаем нищо по случая. Дано някой напише повече подробности за случая.
 6. Никъде не се споменава причината за стрелбата по кучето. Ако стрелеца и собственика на кучето имат дразги и неразбирателства и първият е гръмнал кучето за това тогава ОК виновен е. Но ако кучето е захапало детето на стрелеца защото собственика не го разхожда на повод - тогава виновен ли е ? Много бързате с присъдите без да има достатъчно информация какво е провокирало стрелеца. Според мен едвали е че кучето му е припикало гумата на колата.
 7. Адаш, незнам дали ще се разделиш с патроните по законен ред, но искренно се надявам и ти пожелавам да ти се решат здравословните проблеми и един ден пак да си в гората с приятли и да усетиш отново емоцията от любимото хоби. Поздрави и успех
 8. b.borisov77

  Направи си сам къщичка за куче

  Благодаря колега, проблизителните размери са достатъчни.
 9. b.borisov77

  Направи си сам къщичка за куче

  Здравей колега, поздравления за добрата работа. Би ли споделил размерите на къщичката - височина в ниската част, височина във високата част, дължина и широчина. Благодаря предварително.
 10. Някой от собствениците на родословни ЛГ ще имат ли малки за продаване на възраст 35-40 дни? И ако възможно да сподели цена за малко гонче с татуировка , чип, документи за родословие и от кои родители е . Питането ми за цената е да си направя сметка на бюджета а не да се пазяря.
 11. Разбирам, че не сте изпили уйскито там, ама кво стана със спора ? Питам прасто от любопитсктво. Ясно че сте си прекарали чудесно, и Ви пожелавам повече такива емоции но ако споделите как са се развили събитията ще е добре. Предполагам че темата е интригуваща за много колеги и развитието също. Поздрави
 12. И в крайна сметка кой спечели бутилката с уйски ?
 13. Пичове, заинтригувах се от Вашият спор и ми е много интересна развръзката .Споделете след 22 как са се развили нещата. В смисъл кой ще прибере бутилката с уйски и на кой ще му отнемат писателските права. Успех и на двете страни от спора нека по добрият триумфира.
 14. b.borisov77

  Проблем с МП-153

  Не е било нужно чистене, просто е трабвало да я извадиш от калъфа да изсъхне. И аз съм прибирал мойта мокра от лов но я слагам под радиатора на парното да изсъхне и няма проблем. Нама оръжие което да не се прецака в твоя случай без значение марка и цена.Просто си иска подръжка и грижа.
×

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.