Jump to content

qnkata

Ловец
 • Posts

  114
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Like
  qnkata reacted to niki tanev in Английски сетер   
  https://www.youtube.com/watch?v=xu7uK7AmIkA Майра тук сме на скорци от 40м. само на миризма,класа и красота е това куче.
 2. Like
  qnkata reacted to niki tanev in Английски сетер   
  Забравих да ги чукна обществени.ето и стария клипhttps://www.youtube.com/watch?v=m0fxEvNNvkI
 3. Like
  qnkata reacted to bajo90 in Българско трицветно гонче   
  и моите гончета

 4. Like
  qnkata reacted to georgi_sh in Българско трицветно гонче   
  Пирин
 5. Like
  qnkata reacted to barona011 in БЪЛГАРСКО /лудогорско/ ГОНЧЕ - впечатления от породата   
  Вокил на три години и два месеца ..


 6. Like
  qnkata reacted to Aleksandur Aleksandrov in БЪЛГАРСКО /лудогорско/ ГОНЧЕ - впечатления от породата   
  След тази случка да не си прасе в гората
 7. Like
  qnkata reacted to Eray98 in Личният Ви рекорд от дива свиня   
  2015г. Гр.Крумовград. 28см-дължина и 10см обиколка.143 точки, без оценка за красота.
 8. Like
  qnkata reacted to Илиян Недялков in Обучение на гонче   
  Колега, колкото повече ти чета темите, повече се чудя, ти как си взе изпита за ловец?
 9. Like
  qnkata reacted to pile in Русская пегая гончая   
  не всички кучета гонят хищници. като намеря някое дето му е кеф да гони точно хищници, използвам разумно това и наблягам на обучението свързано с лов на хищници. голяма глупост според мене е дългогонещо куче да бъде обучавано за лов на прасета. причината е проста - веднъж подгонени, прасета бягат през `девет планини в десета`, с тях и кучето. как мислите, дали не съм минал по тоя път - колко резервоара с бензин съм изгорил да търся ловния другар - и защо, щото съм бил млад и зелен. за дивеч дето бяга надалече, куче - дето работи САМО,открива БЪРЗО,ПАЗИ се и СЕ ВРЪЩА ВЕДНАГА след линията на стрелците. за лисици, зайци,чакали - дълго гонещо гонче, щото не напускат 4-5 км район,често и по-малко.
  поздрави от един дето си бие дългогонещото куче, когато гони сърни и прасета
 10. Like
  qnkata reacted to miston in Английски сетер   
  Ето колега един модел за малко сетерче.

 11. Like
  qnkata reacted to ARDA in Знам,че не е тук мястото,ама не мога да се въздържа   
  Прав си, колега- футболен тим Левски направо "фръкна".
 12. Like
  qnkata reacted to Ivan Iojev in Мелези за лов на глигани   
  Бъдещи подрастващи надежди, лошо гледащи...... , които тази година ще бъдат част от гупата.

 13. Like
  qnkata reacted to Kralev7 in На варда за хищници   
  Няма нищо лошо в това ! Никой не се е родил научен ! Аз започнах да ловувам хищници миналата година по това време,като и аз нищо не знаех за този лов ! Така ,че не се подценявай ! Ако мога да съм ти полезен съм насреща !
  Поздрави и наслука !
 14. Like
  qnkata reacted to Kralev7 in На варда за хищници   
  Здравейте колеги ! Снощи, напук на всякакви предположения за влиянието на пълната луна върху поведението на животните , направих перфектни варди ! Отстрелях четири животни ,като три от тях бяха женски ,а четвъртия - огромен мъжкар ! Отново PC - 3 беше незаменим помощник !
  Поздрави на всички !
 15. Like
  qnkata reacted to fen in Сблъсък между селяни и полиция заради тричане на кучета   
  Освен Гергьовден и курбан байрама отива на кино...според законо за защитата на животните.
  На 8 август 2011 г. българският премиер Бойко Борисов заклеймява като "варварство" обичая.[11] На 13 април 2011 г. 41-то Народно събрание приема промени в Наказателния кодекс за криминализиране на обичая. Заедно с другите приети промени в Наказателния кодекс, темата е бурно дискутирана и противоречиво приемана от обществото.[12] Публицистът Клаус Брил от "Зюддойче Цайтунг" коментира, че е очевидно от видеозаписите, че тричането не може да доставя удоволствие на кучето.[13],[14] Запознати с обичая твърдят, че една народностна традиция е недопустимо да се класифицира като жестоко отношение към животните, още повече, че отричането на обичая се прави от представителите на народа в законодателната власт. Защитниците на обичая също твърдят, че тричането не осакатява за разлика от обрязването и кастрирането, които не са криминализирани от Наказателния кодекс и квалифицират измененията в закона като популизъм. Според по-остри критици всяка забрана на народен обичай е обърната срещу родовата памет чрез която оцелява всеки народ.[15] Особеност на културата на една общност е нейната многоетажност и възможност за съществуване на различни принципи. Обичаят или паметта за обреда поддържат колективната памет, усета за минало и родова принадлежност.
 16. Like
  qnkata reacted to Tandan in Сблъсък между селяни и полиция заради тричане на кучета   
  Генов, Европа има лоши и хубави страни. Както е навсякъде по света. Перфектно нещо няма. Защо трябва да взимаме всичко накуп. Колкото до традициите - като не можеш да ги разбереш, мога само да ти изкажа съчуствие. И не се правете на по-граждани от колкото сте. До преди 40-50г. населението е било основно в селата и силата на България винаги е било в селското стопанство. А там обичаи - бол. Но явно е по-модерно сега да плюем по селяните, отколкото да се върнем назад в спомените и да удостоим обичаите на дедите си. Аз не съм присъствал на обичая тричене, но тук въпроса е принципен. Като срока за патешкия лов - всички за него, не само паткарите.
  Ай със здраве и дано разбереш.
  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ
 17. Like
  qnkata reacted to fen in Сблъсък между селяни и полиция заради тричане на кучета   
  Следва забрана на йорданов ден защото не е здравословно може някой да се разболее от студа...както и гергьов ден защото се колят много агнета,нова година и коледа защото може някой да умре от препеване е преяждане...и така лека полека затриване на традиции и обичаи...
 18. Like
  qnkata reacted to Kralev7 in На варда за хищници   
  Здравейте колеги ! Тази вечер се случи така ,че поснимах повече от обикновено ! Като за начало стартирах с един дубъл ! Чифта отстрелях около 100 -те метра . След това паднаха още един мъжкар и една женска поотделно ! PC-3 тази вечер бе неотразима !
  Поздрави и наслука на всички ! 19. Like
  qnkata reacted to Kralev7 in На варда за хищници   
  Здравейте колеги ! Тази вечер отново имах слука ! Първо извиках този мъжкар ,които излезе от драките , направи няколко крачки и седна ! Принудих се да му стрелям от 177 м. , попадение в гърдите ,три подскока и го намерих с забита в земята муцуна ! Женската се оказа по - гладна ,дойде на 49 м. и бе категорична , че ще участва в снимките !
  Поздрави и наслука !


 20. Like
  qnkata got a reaction from georgi_sh in Мелези за лов на глигани   
  здр колега хубави кучета от какво са вадени и аз имам нещо подобно поне на цвят


 21. Like
  qnkata reacted to Kralev7 in На варда за хищници   
  Здравейте колеги ! Тази вечер счупих къръка от снощи и взех поправителния с ДВЕ ............. лисици ! За отбелязване е , че първата е под N 180 за сезона !
  Поздрави и наслука !


 22. Like
 23. Like
  qnkata reacted to 6aka in Мелези за лов на глигани   
  защо да се ядосва някои че е показал нещо даже спрях и да се снимам с убитите прасета от събота и неделя са 5 и 1 ударено куче весели празници
 24. Like
  qnkata got a reaction from ivo pavlov in Мелези за лов на глигани   
  Поне сте го прекарали а нашия касапин си замина жив и здрав.Малкия е ударен в гръдния кош от доло, ама неми беше до снимки като видях татко му

 25. Like
  qnkata got a reaction from zlostarr in Мелези за лов на глигани   
  Поне сте го прекарали а нашия касапин си замина жив и здрав.Малкия е ударен в гръдния кош от доло, ама неми беше до снимки като видях татко му

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.