Jump to content

6torm

Ловец
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Like
  6torm reacted to brakoniera2 in Наглост,простащина и алчност   
  Ако това бе тема за 'кой е по-по-най" сега тя щеше да е 10 стр. ...но понеже тук може да се засегнат определени интереси,да трябва да защитиш думите си,да застанеш с името си...и има вероятност да бъдеш словом нападнат,а и не само...всеки мирно си седи и главичката с тревата си равни!
  Ей нали не сте овце,500 години малко ли на народа бяха...500 години,българското рушаха...до кога робското дълбоко в нас ще носим,колко поколения още ще просим?

  За бога братя,събудете се!!!
 2. Like
  6torm reacted to ivo pavlov in Наглост,простащина и алчност   
  г-н Генов извинявам се за моя правопис ,че неми е много добър,опитвам да си пробвам аритметиката щом репортерката за две ходения при капана и видя прасе какъв ли ще да е бил резултата ако върнеме пет години на зад и колко още капана има в това стопанство МИСЛЯ,МИСЛЯ ТА ЧАК СВЯТ МИСЕ ВИЕ
 3. Like
  6torm reacted to Иван Василев in Ловни ножове изработени от Иван Василев   
  Нож от D2, маслина и абанос.
  Нож от D2, маслина и бронз.
  Нож от RWL34, орех и абанос.  Нож от RWL34, орех и биволски рог.
  Нож от RWL34, орех стабилизиран американски клен.
 4. Like
  6torm reacted to brakoniera2 in Оградените ловни стопанства и ловът провеждан в тях   
  Аз лично не съм против стопанствата,нека ги има...но съм против системата!Аз съм против стопанствата с ограда в които основния дивеч е НАШИЯ ДИВЕЧ,на бедния и недорасъл до вашите среди ловец...този,който плаща билет(събирайки цяла година сумата и отделяйки от хляба си),този ловец който ще ходи пеша 20км,защото не може да си позволи джип,НО ЩЕ ПЛАТИ БЕЛЕЖКАТА СИ,която е на стойност 61лв на излет за групата...Нека да си има стопанства,нека си има високоплатени ловци,които при наличието на цяло стадо в краката му,ТОЙ стреля по водачката...е нека,па той си плаща...нека си плаща,ама когато това не засяга моя ЛОВ! Не може,за едно лято в даден район да се хванат 90прасета и да се вкарат в 2 ловни стопанства и после да ми каже някой си татар-башия,че той си плащал...КВО СИ ПЛАЩАШ?Прасетата дето са подхранвани и отрасли с нашите мизерни парици,след това вкарани в заграденото... и до кога ? До кога мислите,че това ще се търпи?
  Аз ви гарантирам,че няма...стария строй,вече отдава фронта...стария 'смачкан" дух водещ се от поговорката "мирна главица,сабя не я посича" ...скоро няма да е водеща...защото със смяната на поколението се сменя и нрава,поведението и търпимостта на народа ни...ако не сте забелязали... не знам България дали помни 100дни протести,не знам дали България помни паленето на 'Ромски имения" и Вилаети на набедени цигънски ЦАРЕ!Но всички ги видяхте завити под юрагините, нали? Така ще видите и бутането на мрежи...иска се още малко време !
 5. Like
  6torm reacted to smahnatia profesor in Оградените ловни стопанства и ловът провеждан в тях   
  Г-н.Генов,Росене,станал си като нашите политици-самозабравил се,имах впечатлението че си ловец а не печелбар.Не се познаваме лично(може би за съжаление,че все пак си мисля че разбираш лова а и гледам си мераклия),но повярвай парите не са всичко,не ме познаваш а и не си длъжен разбира се (все пак съм анониман в сайта,а и не ходя в твойте райони),лично аз пари имам,предполагам повече и от хората които защитаваш,но НИКОГА не съм стъпвал в стпанство,да не се заричам но едвали ще го и направя.За мен лова се прави с приятели,с истински приятели,с хора с които се смея и почивам истински,с хора с които се грижим за дивеча и се забавляваме без значение от слуката.Желая ти най искрено бързо възстановяване от налегналата те "богаташка" болест и успех.Не забравяй въпреки че сайта си е твой - ти не си ментор и не се изживявай като такъв,бъди си просто Росен Генов-един от нас-ЛОВЕЦ.
 6. Like
  6torm reacted to Nikolaishov in как да се отървем от бракониерите,които са във всяка дружинка   
  Аз от моя скромен опит познавам няколко вида бракониери,преценете кои е по по наи .Парвия вид е вида тип мутра даржи ресторант за дивечови специалитети в квартал .............има модерен джип орьжие и екипировка ,всяка вечер е на фар трепа се всичко без чакали и лисици .Обикаля се почти цялата страна ,има агенти на доста места които за шише ракия и некоя мравка че продадат и маика си ,не се подминават и ДДС тата там на помощ идват подкупните така наречени стражари които са друг подвит за които ще стане дума малко по касно .За мутрата няма сезони за него нее важно нищо освен да напални багажника колко то се може повече ,не се отказва и от организиране на хаики с месни велможи .Втория вид е така наречения примкаджия обикновенно е между 30 и 50 годишен зависим от алкохола безработен ,свободното време при него е в изобилие което го прави и един от наи опасните тои е ималко по отговорен от парвия вид зачита сеезоните и сваля примките при размножаването на дивеча .Нанася огромни загуби на ловните дружини като на година могат да достигнат над 20 30 животни и повече .Третия вид е може би единствения които месото не го интересува ,тои живее в града баща му е бил военен и от малак има досег с оражието,тои обича лова на варда причакване и издебване ловува за трофеите месото не го докосва ,има такива които за последните 7.8 години са избили стотици животни,като единствената цел е трофея .Четвартия вид е вида на полицая бракониер около 35 годишен плешив произведен в чин леитенант случаино наи безкруполния вид ловува почти целогодишно не зачита сезони ловува на фар на гонка на варда влиза в заграденото с помощата на под вида стражар и не го е страх от нищичко ,защото тои е закона.Петия вид е ,както го нарекохте селянина тои не си мисли че гората е негова защото то просто е така има около 70 декара гора и толкова земя гледа овес ечемик и царевица засажда дивечови ниви и гледа доста добри кучета, доста добри не пише из форумите няма време.Балхите го ядат цяла година и малко го е яд като доиде господин адвоката на лов с една консерва в неделя ,да му даржи сметка защо е прибрал едно прасе в петак .И те така сещатели си се сега кои е по по наи оправия скоро няма да има
 7. Like
  6torm got a reaction from a4o92 in PPU.308win   
  Аз също стрелям с ППУ 11,7гр SP. в калибър 308. Много съм доволен от боеприпаса,стрелям с ЧЗ 550 ФС много добра група по мишени, при мен в големи животни крушума остава в тялото и прави много добра гъба, в по малки животни чакал,лисица крушума излиза във всички случаи като изходната рана винаги е различна, ако срещне кост прави големи поражения. За мен боеприпас ППУ 11,7гр.SP. е много добър и немисля даго сменям.
 8. Like
  6torm reacted to lisugera in 18+ Сексуалните обичай в обредния календар на Българите   
  Сексуалните обичаи
  в обредния календар на българите
  Дългогодишните ми етнографски проучвания ме сблъскаха с неочаквано за самия мен откритие – в българския обреден календар има десетки празници и ритуали, свързани с многообразието на българския полов живот и самобитните ни фолклорни сексуални практики.
  Години наред казионната етнография лицемерно е премълчавала тези ритуали, считайки ги за “нецензурни” и “упадъчни”.
  Но днес, когато глобализационният нож е опрял до кокал в народната снага, ние сме длъжни да захвърлим фалшивия свян и гордо да разкажем на света за нашите стародавни сексуално-битови обреди.
  Спасовден
  В Добруджанския край на този ден се извършва ритуалът “обръщеник”. Женихът обръща невестата си с гръб, запрята полите й и внезапно я обладава анално с думите “Те ти, булка, Спасовден!” Поверието гласи, че ако невестата пищи много, годината ще е плодородна.
  Пичкинден
  Празник, познат в някои краища на Северозападна България.
  Невестите стават преди изгрев слънце, наскубват вълна от интимните си части, разчепкват я на дарак, и я варят в бакърено котле.
  Докато я варят, наричат:
  “Вълна, вълна, вълничица,
  що си расла край пичица,
  втасай вълно във котлето
  да развеселиш путето!”
  Ако вълната в котлето кипне, невестата ще се радва на бурен полов живот през цялата година.
  Видовден
  На 40-ият ден след сватбата идва “Видовден” - денят, в който женихът има право да види половия орган на невестата си.
  (До този ден сексуалните актове се осъществяват само на тъмно.)
  За целта невестата става преди изгрев, вчесва интимното си окосмяване и го закичва със стръкове чемшир, червен конец с нанизани на него червени чушки, стар чесън, сушени сливи и златни пендари.
  Женихът говее (или го вее) и гледа невестините “чемшир порти”, без да пипа.
  Малък Уйовец
  В срядата преди Силвестровден ергените се сбират в полунощ и отиват на реката, където накисват половите си органи и пеят:
  “Расти куре, да пораснеш
  вдигни снага до небето,
  до небето, до звездите,
  да развеселиш момите”
  След накисването в реката всеки ерген “ашладисва” органа си с калем от черковния орех и го благославя “голям да порасне”.
  Мъдни вечер
  В навечерието на Коледа цялото семейство се сбира край трапезата. В огнището гори мъдник – питка, в която са замесени тестисите на току-що закланото прасе – символ на здраве и берекет.
  Най-старата жена в дома омесва бахур, разчупва го и го раздава на момите с благословията: “Цела година да ядете големия бахур!”
  Момите слагат бахура под възглавницата си и преди да заспят скритом мастурбират, за да сънуват чий бахур ще ядат тая година.
  Нестанарство
  Странджански обряд, подобен на нестинарството. Изпълнява се от възрастни мъже, наречени “нестанари”, защото вече не им става. Нестанарите палят огън от меки дърва – символ на загубената мъжественост и играят хоро, докато дървата догорят. След това изуват потурите си и заравят члена си в жаравата, вследствие на което изпадат в транс.
  Гонене на бубата
  Традиционен граовски обичай, свързан с магически действия и практики, прогонващи половите паразити, т.нар. “момини гадини”, (в Трънско ги наричат “полазници”).
  Обрядът се извършва, като жените кадят интимните си части с тамян, след което ги заливат с отвара от ланска дюля, син камък и мисирски курешки. Докато се полива, се нарича:
  “Беж, бубо, беж!
  Пичка не поглеж!
  Аман от сърбеж!”
  Хуркинден
  В деня на лятното слънцестоене бабите сбират младите невести и им показват как да “вдяват хурката”, ако женихът им е заминал на гурбет. Преди “вдяването” хурката се намазва с петмез. (Според някои етнографи от този ритуал е произлязъл изразът “на баба ти хурката”).
  В Родопите този обряд е известен като ЧЕСАНИЦА и се изпълнява малко по-различно. Вместо да вдяват хурка, невестите нижат броеници от нахут и чешат с тях половите си органи, докато стигнат до оргазъм.
  Душипилец (Рахатник)
  В този ритуал участват най-младите ергени на селото. Пали се голям огън, ергените сядат около него, изуват потурите си и започват да “душат пилето, дорде изплюе семето”. Който се справи най-бързо, бива наречен Рахатник. Другите ергени му поливат да се измие и го даряват на дясното рамо с кърпа и чорапи.
  Роговица (Кучкинден)
  Народен празник на измамения съпруг. Омъжените жени закичват косите си със здравец и тръгват да обикалят домовете, в които има “кучка”, демек жена с леко поведение. Посреща ги съпругът й, наричан “Рогльо”. Жените го даряват с кравайчета, които да закачи на “рогата си”, злорадстват и пеят:
  “Ставай Рогльо, дърт лешпер,
  носим ти добър хабер:
  Твойта булка от зарана
  трижди вече е ебана.”
  Курваруване
  Участниците в този обичай са само мъже-овчари. Води ги най-старият курвар, наречен още станеник, защото винаги му става.
  В нощта срещу Гергьовден те обикалят домовете, носят геги – символ на мъжкото начало, и пеят обредни песни с различни мотиви, според лицето, на което се изпълняват. Ако домакинята е мома, се пее:
  “Тебе моме ти прилега
  Да подфанеш нашта гега
  Леле, как сме загорели
  Да ти видим кълки бели!”
  Ако домакинята е невеста, се пее:
  “Ой те, гиздава невесто!
  Мъж ти те оножда често.
  Мигар йощ не си разбрала,
  Как се свири на кавала?”
  Случва се и домакинът да е хомосексуалист. Тогава се пее следното:
  “Домачине гъзовити!
  Дупедавецо честити!
  Дойдоха ти добри гости,
  Никой нема да ти прости.
  Яла бърже във егрека,
  Да ти пръснеме геврека!”
  Първомесеница
  В първата неделя след Петковден невестата маже гърдите си с отвара от омайниче и бабина душица и ляга гола в нощвите. Женихът кляка край нощвите и цяла нощ меси гърдите й за берекет и ги благославя “да втасат като бухлати козунаци”
  Курни Заговезни
  През пости оралната любов е забранена, понеже не бива да се слага в уста никакво месо.
  Затова в неделята преди началото на постите се изпълнява обрядът “хамкане”. Най-младият жених в семейството стъпва в средата на трапезата и започва да върти половия си орган, а жените се опитват да го уловят с уста.
 9. Like
  6torm reacted to rusatov in Лов на дива свиня- ловен сезон 2013/2014 г.   
  Здравейте колеги,
  през изминалата седмица имахме слука да отстреляме 2бр. прасета,получи невероятна гонка.Браво на колегите от нашата дружинка които успяха да отстрелят животните.
  Сега публикувам снимки от миналата седмица на глигана който отстрелях.На слука на всички колеги.


 10. Like
  6torm reacted to rusatov in Лов на дива свиня- ловен сезон 2013/2014 г.   
  Здравейте колеги,
  открихме сезона и в с.Гостилица,Дряновско.В събота не можахме да открием дивите прасета,но в неделя отстреляхме 2бр. прасета.Първото го отстреля най-възстрания в групата на излета,браво.И по традиция за трета поредна година на откриването отстрелвам и аз.На мушкатата ми попадна един добър екземпляр около 200кг,с малък трофей ~17см.
  Радвам се че слуката ме споходи отново и през този ловен сезон,вдигнахме две прасета и двете отстреляхме.
  Хубаво и най-радостно е че няма инциденти с колеги ловци,нека така бъде и занапред.Желая успех на всички колеги и слука като моята.


 11. Like
  6torm reacted to karlito in Снимки на вашите трофеи   
  Туй фото стана по добро

 12. Like
  6torm reacted to karlito in Снимки на вашите трофеи   
  Ей го последния ми зъбатко каква поставка му спретнаха

 13. Like
  6torm got a reaction from Стефан Сотиров in На варда за хищници   
  занапред ще се постарая,
 14. Like
  6torm got a reaction from bakero in На варда за хищници   
  мерси
 15. Like
  6torm got a reaction from bakero in На варда за хищници   
  на 25 метра има една кру6а и съм си направил 4акало, 4е от високо неме усе6тат,до храста с коко6ките сум изкопал една дупка и в нея съ6то слагам мезенца, ама тях ги затискам със мрежа само дасе дразнят.

 16. Like
  6torm got a reaction from don_stefano in На варда за хищници   
  ето и едно от коледните ми дръв4ета, на което за съжаление тази ве4ер отървах 4акала

 17. Like
  6torm reacted to иж27м in кажете как се прави тази ПВЦ тръба за лов налисици и кои какво е хванал с това нещо ?   
  там гледах аз имам впредвит точно този капан а те говорят за всички капани а ТУК ГОВОРИМ САМО ЗА ТОЗИ КАПАН !!!!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.