Jump to content

майстор Миро

Ловец
 • Posts

  129
 • Joined

 • Last visited

About майстор Миро

 • Birthday 02/04/1988

Допълнителна информация

 • Име
  миро

майстор Миро's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

32

Reputation

 1. От един отговор си направи извод за мнението на всички колеги.Браво. Тази снимка в Роман ли е правена?
 2. Да не би да има нова мода кюсе-бараците да не гонят...
 3. Не говорим за умишлено настървяване,а за нехайство.Познавам колеги които са убедени,че колкото е по-свирепо и по агресивно ще е много добър свинар.В тази ситуация не трябва да делим кучетата на породи.Отнася се за всички!
 4. Понякога се случва,ловците да не се разберат за дивеча,кой го е убил,как го е убил,та кучетата ли да се разберат!
 5. Здравейте колеги!В поста си имах в предвид,кучетата който се давят "безпричинно".Когато падне дивеч,положението е друго.И не виждам смисъл да спорите,като всички сте на едно и също мнение.Ясно е че има и кучета и кучета.Исках да наблегна на това,че колегите в стремежа си да направят кучето по злобно,загубват контрол над него.И аз ходя с 4 кучета на лов.С баща ми сме стигали да 7.Естествено е да има проблеми,но почне ли гонката стават като едно цяло. За ученето с кожи и язовци се съгласявам,но трябва да има граница на контрол...Наслука на всички!
 6. Колегата е прав.Но не са виновни кучетата,а собствениците.Голяма част от колегите си учат кутретата като "питбули".Подават му парче кожа или парцали и почва тегленето.Подобни неща озлобяват любимците.Има много такива методи.Мога да ви дам доста примери с достоверност.По лошото е че с течение на времето,кучето се контролира по-трудно.Не е лошо начинаещите колеги да гледат Сизар Милан.Има неща,които прави и са нагласени,но има какво да се научи.Относно "по-опитните" колеги,те "знаят и могат всичко".И не обичат да се учат.
 7. Здравей колега.Общо взето всички колеги използват едни и същи методи.Гледаш,кое първо се отдалечава от кучилото и започва да обикаля и разучава.Най-често печели борбите.Първо започва да яде и е "най-нахално".Но това са общи неща.Има много колеги които са си избирали най-хилавите и най малките,пък са излизали добри ловци.Даже по-добри.Никой не може да каже,как точно се прави правилният избор.Аз лично мога да ти кажа един номер,който по мои наблюдения малко от колегите са го пробвали.Хващаш кученцето за задните лапички,колкото може по накрая и го провесваш с главата надолу(естествено не стискаш силно и внимаваш да не го контузиш).Това кученце,което най-силно скимти и се гърчи и набира нагоре ще е най доброто.До сега винаги ми се е получавало.Дано помогнем.Но знай едно.Кръвта на кучето е 10%,физическите и умствени показатели около 20%.Другите 70% са от работата на стопанина.
 8. Здравей колега!Преди време ми се случи същото.Само че при мен майката беше ирл.сетер.За всеобщо учудване окучи 14 кученца.Естествено 4 бяха мъртви.Поради липсата на възможност да се грижа,както трябва за тях,постепенно намаляха на 5-6.Проблема е че не ги искаха ловци,а приятели на баща ми.За ловните качества не знам,но единственото което видях отгледано от тях беше на 1,5год. и беше доста интелигентно куче.Беше като късокосмест ирл.сетер.Съветвам те да ги оставиш и да ги раздадеш,за да видим до какво ще доведе" повикът на природата"!
 9. Opel frontera 2.4 Каква уредба препоръчвате!
 10. Да,точно за това говоря.Интересно ми е защото баща ми е много доволен от тях,но той е с 12к.Заради това ми е любопитно какъв ще е ефекта при 16к.
 11. Благодаря зя отговора!Ще опитам да направя нещо и ако има ефект ще споделя!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.