Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

lama69

Ловец
 • Мнения

  1371
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно lama69

 • Ранг
  Запален ловец
 • Рожден ден 20.12.1969

Допълнителна информация

 • Име
  Любо
 • Оръжие
  Тула БМ;Henry 22LR; Astra .38SP
 • Куче
  Епаньол Бретон
 • МПС
  Откраднаха го.
 • Град
  София
 • ЛРД
  София-Юг

Последни посетители

4355 профилни разглеждания
 1. Здравейте! 

  Въдях, че сте собственик на модел Кентъки, мисля че е на Пердесоли производство.... 

  Можете ли да ми каже ето нещо повече че за нея, защото мисля да закупя същата, само че с капсулен механизъм. Всичко, което можете да ми кажете ще ми е от полза.... Аз писах на този от Велико Търново, който ги продава, но той иска да се чуем за да ми обясни. А, аз съм в чужбина, което даже не е в Европа и няма как... 

  Просто ако споделите, какви са ви впечатленията ще ви бъда задължен

  Благодаря

 2. По принцип Манлихер произвеждат оръжие за много армии по света и в различни калибри, но в България калибъра на оръжията е 8х56R /първоначално 8х50R/. Диаметъра на куршума е 8,35мм. 8х57JS/Mauser/, който е с куршум 7,92мм. никога не е произвеждан от Манлихер за България. Поздрави!
 3. Правилният отговор е - 8,35мм. с дължина на гилзата 56мм. Това 7,92 се отнася за Маузеровия 8х57. Поздрави!
 4. Колега, в това отношение Законът е напълно ясен - в България можеш да притежаваш всякакви оръжия или техни реплики, чиито модел е създаден преди 01.01.1900г. Аз лично на този етап съм си закупил една карабина Kentucky в калибър .45 и следващата ми покупка ще е револвер Remington с разделно пълнене. Оръжията се закупуват абсолютно свободно, виж ползуването им е на собствен риск пред Закона, който обаче, не ти пречи по никакъв начин да си впишеш преднопълеща са пушка като ловна и да я ползуваш по това преднаначение. Поздрави и наслука!
 5. Браво Росене! Добър трофей и чудесна експозиция на слуката и куршума! Поздрави!
 6. Съжалявам колега, чак сега видях темата, но освен съчувствие с друго не знам как да ти помогна - моята бретонка е доста едра и яка, но за съжаление вече и ние от 24 дена се лекуваме от анаплазмоза. Мисля обаче, че при кучетата породата не е от значение, когато става дума за трансфузия. Да ви помага Господ в лечението и дано кучето се оправи!
 7. lama69

  ЗАЩО?

  Да бе верно, те още гледат и прасета по кочините, а ние се хабиме да ги гониме из баирите. Явно защото искаме да ловуваме, а не да си тъпчем търбусите с мръвка. Или както вика един стар приятел - "Ако на някой му мислиш лошото - дай му пушка и куче и му гледай сеира."
 8. По принцип тази животинка обитава Америка - Централна и Южна. Иначе случката не се е развила добре, но пък и не съм бил там, за да осъждам действията на когото и да било. Все пак си е стресова ситуацията, както за животното, така и за аварийната група.
 9. За мен е по-лесно да взема само пушката с късата цев-чисто финансово. В момента съм из баирите, ще направим връзка в понеделник и ще договорим подробностите. Поздрави!
 10. Добре де, а само с късата цев би ли продал пушката? Аз не се интересувам от дългата, а като гледам има мераклии. Предлагам ти цена 300лв. за пушката с късата цев. Ако имаш интерес - значи имаме и двамата! В противен случай мога да ти предложа цена от 400лв. за комплекта. Поздрави!
 11. Е, Туловката е наклепана, комплектована със стотина патрона, на кучката изрязах ноктите (до днес не знаех че се прави педикюр на куче). Какво друго - нищо. Евентуално бележка за неочукан от градушката пъдпъдък, щото тука си беше страшно положението, не вярвам да има останали живи, та камоли яйчица. Па ако няма ще пердашиме панички на откриването и ще чакаме Добрия Господ .
 12. Все едно пишеш за Бретоните и ПреЦедателката, колега .
 13. Гаранцията е безсрочна - фирмена политика на производителя. Фирмата вносител, чийто представител в случая се явявам аз, гарантира ПОДМЯНА на оптиката при дефект. Гаранцията е валидна при всички случаи изключващи злонамерено въздействие върху оптиката, както и при очевидно неспазване на правилата за монтиране върху оръжието - в случая визирам прекомерно притягане на монтажните пръстени върху прицела, довело до видима деформация на корпуса. При липса на конкретният модел в момента на рекламацията, на потребителя се предоставя възможност за подмяна с друг модел или изчакване до получаване на модела - най-често 10-15 дни. Поздрави и наслука! п.п. Политиката на производителя, задължава локалния дистрибутор, да подменя и продукти закупени от други държави, при наличие на документ за покупка - добра опция, нали? Ние сме подменяли оптика закупена от английски дистрибутор по интернет. В последствие "дефектът" се оказа разхлабен windage коректор, но все тая - клиентът остана доволен, което е важно в тези взаимоотношения.
 14. Доколкото разбрах, предстои създаването на такъв масив, което ще помогме много в случаите при смяна на местожителство.А там ще се регистрира всеки потърсил подобна помощ или поне трябва да бъде така. Подобно на новата единна регистрационна система на КОС. Проблем не би трябвало да има - все пак МВР е не е по-малко сигурна система от МЗ, Те така и така знаят всичко....
 15. Аз лично смятам, че като се създаде единна система за регистрация на лицата с психически заболявания и същата бъде предоставена за ползуване на сектор КОС, то необходимостта от набутване на пари в психодиспансерите би могла да отпадне напълно! А на психотест, да се явяват по необходимост лицата с регистрирани хулигански и други противообществени прояви регистрирани в РУП по местоживеене. Сведенията събирани от районните инспектори и вътрешните справки в системата на МВР също не са за пренебрегване в случая, колкото и да се плюе по полицията!
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.