Jump to content

razrushitela

Ловец
 • Posts

  424
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

razrushitela last won the day on March 17 2012

razrushitela had the most liked content!

Допълнителна информация

 • Име
  не казвам
 • Оръжие
  ИЖ-54, Берета АЛ390, ЧЗ-452-2Е, ЧЗ-75, .40S&W, Мазалат, тунингован
 • Куче
  ягдтериер, визла
 • МПС
  в момента нямам.

Recent Profile Visitors

1,879 profile views

razrushitela's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

448

Reputation

 1. Айде и моите 5 стинки по темата. Трето куче гледам в апатрамент, не голям при това. На кратко - кучето многократно, в пъти по-добре се социализира от събратята си вързани на двора. Връзката ловец - куче е много по-здрава и се получава страхотен тандем. Много колеги ме вземаха на подбив че кучето ми е равноправен член на семейството ми, но на полето виждайки как ловувам аз си гризяха ташаците от яд изреждайки цялата рода на своите кучета, приоритетно упоменавайки майките им.
 2. Здравей Димчо, от снимките ми се струва че новия мазалат е с по-дълга цев??
 3. Болна тема - до болка познати неща... Преди ловувах с ягдтериер - едно куче за група от 7-8 ловци. При дребния лов почти всичкия паднал дивеч беше вдиган от моето куче. Никой от останалите нямаше куче, но всички имаха претенции и ме поучаваха... Сега ловувам с визла и почти винаги ходя сам или настрани от групата.. Пак има претенции, само че на мен ми е през х*я, вече МОЕТО куче ловува само за моя кеф, не за тези които имат само претенции без да са положили поне малко усилия за да гледат собствено куче. По груба сметка - около 50лв. на месец ми струва само храната, без да смятам ваксините, разходите по лекари/когато се е случвало/, витамините и други... Не мога да съм солидарен с хора които смятат че ти по презумция си длъжен да гледаш куче което да ловува за техния кеф, и на всичко отгоре да ти дават наклон на оная работа.
 4. Снощи им разказах играта. Преди няколко дни ги набарах къде спят, след няколко неуспешни занятия намерих удачното място. Причаках ги когато се прибират да спят и приспах завинаги около двадесетина гадини. Понеже се стъмни, а и трънките дето падаха са доста гъсти, нищо не съм събирал. Утре ако лисиците не са ги събрали ще снимам.
 5. По-скоро се замислям как да се прокара законова поправка и да се включат нови видове дивеч, които да ги трепем на хранилките или пък на паветата...... щото там ще падне много пуцане..
 6. Продавам съчми номера 4/0 и 6/0, цена 5лв. за килограм. Сачмите са в разфасовки по 5кг. Причина за продажбата - имам в излишък. Може и бартер за сачми номера 5, 7, 9, 11. По-късно ще кача и снимки. При интерес - на ЛС или тел.:0889808472
 7. Колега, запазен ли е още монтажа?? Ако е свободен да ти пращам координати да ми го пращаш?
 8. Мълчат като бити педерасти. Пък и кво ли ще кажат, посланието му към тях беше достатъчно ясно - имате ли дупе да се изправите срещу нас??
 9. Тази година Парадът на победата беше по-грандиозен от всякога... Путин демонстрира пред света мощта и непоколебимостта на Русия и посочи верните си съюзници, под претекст че е поканил всички страни които са спомогнали за победата....... а посланието му към янки и натовци беше: елате ме хванете за хуя и си го начукайте в гъза.
 10. Колеги, олово от акумулаторни плочи става ли за леене на съчми??
 11. Имам предвид много дири. Аз членувам в полска дружина, гори почти липсват, подходящи укрития няма чак толкова много, но след всеки дъжд намирам много дири. При нас даващите акъл са много повече от гледащите кучета и всички ударени котки са вдигнати от моя ягдтериер. Само че вече е пенсиониран, на 14 години е и съм го оставил да си живее старините спокойно, заслужил си го е. Сега ловувам с птичар, който няма много стръв към котките и не съм вдигал, а преди 90% от косматия лов в нашето поле го правеше моето куче. Само че, от една страна кучето остаря, от друга смених породата защото ми дотегна, хора които никога не са гледали и нямат намерение да гледат куче хем да разчитат на моето, хем да ми дават акъли, даже да си позволяват да ме наставляват. А иначе ОФИЦИАЛНО на дива котка не ловуваме.
 12. Дивата котка е хищник който няма конкурент в хранителната верига, дребния дивеч няма никакъв шанс пред нея. Преди да пенсионирам ягдтериера трепех по 5-6 и то все големи, по-големи от кучето, на едната кожата е дълга 105см от носа до опашката. Тежеше 12килограма/претеглихме я/. По настоящем също намирам признаци за доста осезаемо присъствие.
 13. Мазната тапа си е отживелица и няма смисъл от нея при съвременните барути. Аз правя само зимни патрони по следната технология: слагам две много плътни надбарутни капачки от твърд картон, тапата е комбинирана - кече и полимерна тапа, материята е подобна на тази от която правят джапанки. Разрязвам тапите на четири тънки шайби и редувам шайба кече, шайба полимер, като между тях поставям надсъчмени капачки за да не се слепват по време на изстрел. По мое виждане тази комбинирана тапа има много предимства : кечето омекотява удара върху съчмения снаряд, един вид амортисьор, полимерния пласт дава плътност на тапата и същевременно има минимално съпротивление при триене, получава се добро уплътняване и няма прорив на газове, при продължително носене по патрондаши и джобове няма протичане на барутни зърна между стената на гилзата и тапата, а нарязаните на тънко шайби много бързо изостават от съчмения сноп. На практика падат на земята на 5-6метра от дулото на пушката. При стрелба малко като конфети се разлитат и има бъзикни и закачки, ама карай да е весело. Иначе осипа на битата площ е доста добър и равномерен. Снарядяването е малко пипкаво и става по-бавно, но резултата си заслужава играчката.
 14. Добре де, все пак някой може ли да ме насочи от къде да си намеря черен барут. Преди 15-тина години си правех, ама сега нямам време за това.
 15. Прав си колега, наистина всичко е много относително, факторите които влияят са много и комплексни - черните барути са доста видове и всеки е с различно поведение, както и другите елементи при снарядяването си оказват своето влияние. Опитвайки се да пиша максимално кратко и съдържателно може да съм наподобил писанията на горе цитираните от теб автори. Моето виждане по въпроса е подобно на твоето - нещата зависят от компонентите и дозировката която ползуваш. Подходящия изстрел получаваш по опитен път, а както виждам си натрупал доста опит в тази насока, за което те поздравявам. И ти за да постигнеш търсения от теб изстрел си правил множество експерименти като си започнал с минимални навески и имаш ясна визия при за работата на барутите при различната комбинация. И естествено винаги си внимавал за безопасността си. В по-горните ми постове повече наблегнах на това, колеги които нямат по-задълбочени познания да не останат с впечатление че всичко е просто и лесно като фасулена чорба. Аз по-скоро се въздържам от подробно споделяне на информация, защото смятам че и нашия форум се чете от доста параноици които виждат заплаха за властта в лицето на ловното братство, но това е друга тема.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.