Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2019

deliveryman

Ловец
 • Мнения

  73
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Допълнителна информация

 • Име
  deliveryman
 • Оръжие
  Beretta 686E,Sauer Forest 9.3x62
 • Град
  София
 • ЛРД
  София
 1. Гумите са на 3 000км,цената е 700лв. Снимки в понеделник или вторник.
 2. Вълко,Вълко........ един път да пропуснеш да дойдеш с мен и те бекачовците пристигнаха. Това е до обед, общо за деня - 24бр.
 3. Прав си......само да те допълня че е това е преди да започне ловният сезон,после изобщо не седят на 20,а по-скоро на около 200м. 2 са пътя има....единият от които е воден.
 4. [quote Не изкукуригваш колега. Обяснявам защо се получава този ефект при тежки куршуми и по-малки "меки" животни. Куршума е с моного голяма енергия и не много висока скорост - при скорост 750 м/с и 19 грамов куршум енерията е 5343 джаула. С почти 2000 джаула от средностатистически 30-06 или 308 win. При тази маса на куршума му трябва доста солидно съпротивление при попадение в жива тъкан за да се деформира и отдаде енергията си. Дори да се деформира, поради голямата си енергия пронизва тялото. Малките животно просто ги пронизва и енергията си заминава заедно с куршума. В животното остава значително по-малко енергия, отколкото е необходимо да го свали на място. Малките животни също умират, но бягат още доста време и вероятността да бъдат изгубени и похабени става голяма. При леките и високоскоростни куршуми пък се получава понякога обратния ефект. Когато куршумът е лек, с мека обвивка и е високоскоростен, при попадение в тежко животно с дебела кожа и масивна мускулатура, експандира, разкъсва се на малки парчета, които проникват на 5 - 10 сантиметра от повърхността на тялото. Ако там тъканта е по-дебела, куршумат остава в мускулатурата и костите без да засегне жизненоважни органи и след шока, който може да трае от няколко секунди до минути животното става и побягва. Така да се каже - универсален инструмент няма. Просто тези неща трябва да се отчитат за да няма разочарования. Съгласен съм с теб,но зависи от куршума - ако е по-средата,тогава падат и малки и големи. Тези всичките са ударени от 15 грамов вулкан - първите две снимки са на входна и изходна от около 40м. Грозните две - от около 20 - 25м. Последното със зъбите е от 35м.
 5. M 03 Trail или Hardwood-a,като аз бих взел Hardwood-a,защото и на мен много не ми харесва как се движи затвора на Маузерите.
 6. Национализацията е като приватизацията - само отделни единици черпят от общото благо.
 7. Ако говорим за ловните стопанства - някои ще са на печалба.Но преди да излезнат на печелба трябва да се вложат няколко милиона. Ловните участъци - всичко е на загуба. Изчакай малко и ще видиш колко от обявените ловни участъци няма да ги вземе никой - съответно ще има нови търгове с по-ниски цени. А тези които ще ги вземат сега - ще бъдат разни баровци които ще си ходят в участъците вместо по стопанствата.
 8. Ми от една седмица я имам....Засега нямам много впечатления. 1 300 или 1 400лв. е цената при Шамана....Бяха две бройки,едната я взех аз,а другата остана.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.