Jump to content
ФОРУМ
 • Ловен Сезон 2017
 • Наслука!

JOR8

Горски
 • Мнения

  2450
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  9

JOR8 last won the day on Януари 27

JOR8 had the most liked content!

Относно JOR8

 • Ранг
  Горски

Допълнителна информация

 • Име
  Жоро
 • Оръжие
  Beretta Silver Pigeon V 12/76. Fabarm H 35 12/76. Beretta Silver Pigeon 20/76. Blaser R8 g .243WIN; g .30-06
 • Куче
  Английски пойнтер
 • МПС
  Toyota LC 120
 • Град
  .
 • ЛРД
  .

Последни посетители

6237 профилни разглеждания
 1. Успешният лов продължава. Увеличават се ожънатите слънчогледови стърнища, в които ги намираме.
 2. Ето и малко снимки от нашия първи септемврийски лов:
 3. АНГЛИЙСКИ ПОЙНТЕР

  Маноле, само да не ти мине мерака в последствие, когато емоцията от събитието отшуми. Само да ти кажа: ловът на пъдпъдъци с бягащ пойнтер е съвсем различен. Дано сам си спомниш един ден.
 4. Колко кучета ще транспортираш вътре? И каква порода?
 5. Избор на ловно куче.

  Ванка, най-лесно е да посъветваш някого да си вземе порода, която познаваш. Колегата сподели какви изисквания има и прецених, че пойнтерът не е подходящ за него. Нямам Дратхар, но имам познати, които имат и знам при какви условия ги гледат. Пoсъветвай го ти, може да реши да си вземе Сетер
 6. Избор на ловно куче.

  Каквото и куче да си вземеш колега, животът ти ще се промени завинаги. Общуването с ловен другар на четири лапи е неописуемо, ако не си го преживял. Все пак, ако нямаш условия, по-добре не взиамай куче. Иска много грижи, търпение и постоянство. Тренировките започват от най-ранна възраст. Кучето става добър ловец към третата година, тогава уляга и спазва хигиенни навици. За космите, всички кучета ги пускат, но тези без подкосъм не издържат на студ през зимата и трябва да се прибират през ноща. вземи си един дратхар, корави и непретенциозни кучета са. Казвам го по мои наблюдения. Аз лично имам английски пойнтер.
 7. Вчера се завърнах от сафари в Африка. Бях на мястото, описано от Златин по-горе. Запознахме се с него там, дори не знаехме, че ще сме заедно. Всичко отговаря на описанията му, дори е по-хубаво. Тръпката е невероятна. Сигурен съм, че ще направя всичко възможно, за да повторя тази авантюра.
 8. Едно успешно закриване на водоплаващия за този сезон. Идеално време, добра рзходка и печеливша тактика за издебване. 3-ма ловци и две кучета изпълнихме всички нормите си и направихме прекрасен лов.
 9. АНГЛИЙСКИ ПОЙНТЕР

  Има видимо подобрение спрямо предишната страница. Много е важно да не хваща прах и постоянно да бъде допълвана, за да живее.
 10. Горски бекас

  Уникален улов Божка. Такава година скоро не е имало. Не се знае какви са причините, но вероятно са подобни на тези, поради които имаше много риба. Този лов е много увлекателен и по-труден от всеки друг. Трябва хем да се вреш в драките, хем да си готов да стреляш от всякакви позиции, в които те свари излитането на пилето. Идеалният вариант е кучето да го задържи докато се нагласиш, но не винаги става. Дано успея да измисля нещо по въпроса до края на годината. поздрави и още слука!
 11. Вчера използвахме хубавото време в деня за размисъл преди президентския вот и гостувахме на нашите приятели от Борима. Явно гостите бяхме се случили отбор кадемлии, защото в този ден прибрахме 3 прасета. Още след края на първа гонка един от гоначите сигнализира за това, че група прасета са влезли в гонката, която предстоеше да прогоним. Бързо се разставихме по местата и зачакахме. След около половин час от моята позиция забелязах много ниско под мен в дълбоко дере да се изнизват няколко животни. Прибягах колкото можах за да ги намеря в удобна за стрелба позиция, но наклонът на трапа бе голям и групата потъна, но в посока съседните пусии. В следващата минута чух много изстрели, което ми подсказа, че прасетата са забелязани и посрещнати подобаващо. По-късно по радиостанциите се чухме и разбрахме, че са паднали Общо 3 животни и гонката приключи. Трудно извличане с въжета, джипки и теглене на ръка. Кортежът с теглените прасета се отправи към ловния дом. Нашият превоз се забави малко по пътя и на пристигане заварихме вече проснатите за дране животни, та групова снимка не можах да направя. Но все пак:
 12. Ако питаш за вадене на европейски паспорт за оръжие, вади се само в Централна дирекция на полицията в София (до американския колеж). Документи: покана за лов с фиксирана дата от страната, в която ще ловуваш. Ако е на друг език, освен английски, трябва превод със заверка от заклет преводач. Копие от лична карта, разрешение за носене на оръжие, попълнено заявление (можеш да го изтеглиш от сайта на КОС), платена такса за 110 лв. Или плащане на място с кредитна карта. Това е. като решиш, свиркай за фазаните. Поздрави :256605:
 13. Не знам как е точно в Испания, но в Австрия, която също е в ЕС, трябва да имаш покана за лов от местен ловен клуб, който те кани за лова на дадена дата, издава ти ловен лиценз за лов в Австрия. По същия начин се процедира в Хърватска и Сърбия. Трябва да си носиш и оръжие, за което от БГ се издава или еднократно разрешение за износ и последващ внос, или европейски паспорт за носене на оръжие, в който са вписани всичките ти оръжия от българското приложение към разрешителното ти за съхранение, носене и употреба и важи колкото последното. на слука.
 14. Ето и един резултат от нашата група. Събота късметът бе по-изразен.
×