Jump to content
ФОРУМ
 • Ловен Сезон 2018
 • Наслука!

batsaak

Ловец
 • Мнения

  786
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  1

batsaak last won the day on Август 12 2014

batsaak had the most liked content!

Относно batsaak

Допълнителна информация

 • Име
  сахак
 • Оръжие
  различни
 • Куче
  само дратхаар
 • МПС
  работно магаре
 • Град
  БУРГАС
 • ЛРД
  ЛЕБЕД
 • Skype
  ........

Последни посетители

1972 профилни разглеждания
 1. Здравейте колеги, вероятно някои от вас са прочели за организирания "Национален шампионат по надсвирване със свирки за примамване на водоплаващ дивеч / хищници." Всъщност това ще са две състезания , едно за примамване на хищници и едно за водоплаващи. Състезанието ще се проведе на 24.03.2018г. в Пловдив по време на традиционното пролетно изложение "Природа ,лов , риболов". Записванията започват в 10.00 часа , а състезанието е от 12.00 часа. Всеки състезател ще има време от една минута да покаже възможностите си! Съдиите няма да могат да виждат състезателите , а ще оценяват само майсторлъка им .
 2. СПОРТИНГ 2018 ГОДИНА

  спортинг 11.03.2018г..doc
 3. Лов на свраки и врани

  Днес бяхме за гарги. Около 8.30 на 30-тина метра от нас прелетяха 60-70 щъркела, а тридесетина метра по-високо от тях летеше ято от 200-250 гъски. За толкова години ходене на лов не бях виждал такова нещо!
 4. Колега, аз ловувам с комбинация 7х65 R, / 12 обаче ходя малко на гонки и по често на инд.лов. Имах три години и болтова карабина в кал. 8х57JS , но почти не я ползвах заради комбинацията. Въпреки това ще ти препоръчам осмицата, защото според мен е по - подходящия калибър за гонка. Има доста фирми които предлагат карабини в 8х57 специално за гоначи- антабката, /скобата за ремъка/ е хваната за цевта точно под мушката, така ,че като оръжието е на гърба ти и ти се провираш в гъсталака клоните не могат да ти пречат. Прикладите и полуложите на повечето от тези карабини са в оранжев цвят .
 5. Здравейте другари по оръжие и любители на ловната стрелба! На 13.02.2018 г. ръководството на клуб по ловна стрелба "Пиргос" - Бургас се събра и определи датите за състезания по стрелба "спортинг" за 2018 г. Благодарим на колегите от клуб "Балиста" - Казанлък, че своевременно ни съобщиха датите за състезания спортинг на тяхното стрелбище, и така се оформи следния календар: Стрелбище "Парк"- гр. Айтос - 11.03 и 08.07. 2018 г. Стрелбище "Черна гора" - гр. Бургас - 10.06; 01.07; 29.07 Стрелбищен комплекс - гр. Казанлък - 07.04; 13.05 ;03.06 Финала за определяне на призовите места ще е на 05.08. на стрелбище "Черна гора" Условията са следните: - на финал отиват първите 18 стрелци от временното класиране -ако между тези 18 стрелци има пълни отбори /3-ма състезатели/ , то те ще се пристрелват за отборното класиране. Схемата за отборния финал ще е известна предварително ,за да могат отборите да тренират и синхронизират действията си. /Виж финал спортинг 2017 г. - голям майтап/ - за класиране във финал всеки състезател трябва да е стрелял минимум по една серия на всяко от посочените стрелбища. Най - добрите резултати от сериите на всяко стрелбище се сумират за определяне на временната класация. - във всяка серия ще се стрелят по 30 панички с 35 патрона. - диаметъра на съчмите не трябва да е по голям от 2.5 мм. Грамажа на снаряда не може да е повече от 32 грама. С колегите коментирахме как да наречем тази верига от състезания : Аз предложих да се нарече - Югоизточна купа 2018 , а колегите Републиканско първенство по спортинг , но така и не достигнахме до единомислие! Надявам се , че всички вие които харесвате стрелбата ще ни помогнете при избора на име, защото купите и медалите трябва да са надписани! Бих се радвал много , ако в обозримото бъдеще стрелбата "спортинг" и "бягащ глиган" станат масови за българските ловци ! Наслука !
 6. За момент се разсеях и Авджиев си прибра отборно първото място!!!!!! И то със сборен отбор , при положение ,че имаше отбор /от дратхаари/ на Камено ! Освен с нагласации ,то иначе как да се види на челните места? ХА ХА ХА !
 7. Вчера покрай пасажа от пъдпъдъци намерихме и малък пасаж от гулгулици. Колегите казаха, че още от четвъртък са виждали ята от 10-15 птици на няколко дисковани слънчогледови ниви.
 8. Ммм да, на теб г-н Авджиев ще трябва да направим отделна фото сесия или да ти подарим един стик за селфи ! Само не разбрах , защо те нямаше когато приключи състезанието?
 9. Здравей колега, днес в divoto.bg e публикувано едно писмо от името на В.Василев до г-н Министъра на МЗХГ. Вероятно ще представлява интерес на пишещтите тук да го прочетат!
 10. ДТ Казанлък 2017

  Поздравления и от мен и пожелание през следващата година на това стрелбище някой да стане МАЙСТОР НА СПОРТА по ТРАП или СКИИТ!
 11. Колега, за решаването на всеки проблем има два пътя, на убеждението и на принуждението ! Първия е по дълъг, но по траен , а аз съм доста търпелив! Не се бъркайте обаче, че като ме ударят по едната буза си давам другата , не съм привърженик партията да завършва даже реми !
 12. Господин Драгнев , дано тези два документа хвърлят още малко светлина върху този случай и дадат отговори на много въпроси ! Кога , как и дали въобще законово е създадена " дружина Варвара" ? Кой и защо е приемал ловци за членове в "новосъздадената дружина Варвара"? Кой и защо не е пожелал след отделянето на "Папия" от "Сокол 2001" Малко Търново , на част от ловците да не бъдат заверени членските карти! Решение имаше и то беше единствено и само в правомощията на "Папия"! Убеден съм, също така , че ако двете групи бяхте с разменени места , резултата щеше да е същия- изключени ловци , но с други имена . Въпрос на манталитет г-н Драгнев, или казано по разбираема - *** тепегьозльк! И тъй като не дължа отговори на никой по тази болезнена за Вас тема , считам я за приключила!
 13. МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ 1.doc
×

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.