Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2019

[email protected]@

Ловец
 • Мнения

  216
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  1

Всичко публикувано от [email protected]@

 1. И тази година имах честта да присъствам на 20-тата юбилейна гонка за хищници в гр. Блаце, Сърбия. Групата от България бяхме 7 човека. Бяхме приети много добре за втора поредна година. Атмосферата беше невероятна. Част от нас бяхме настанени в една ловна хижа, а другата част при домакина ни сърбин. Вечерта с пристигането настаняване и веднага газ към ресторанта. Излишно е да ви описвам качеството на храната и атмосферата. На другия ден ставане, сутрешните процедури и отправяне към центъра на града. Официално откриване на церемонията, мерки за безопасност и потегляне към 8:30. Бяхме на това място където миналата година избяга единия вълк. Лично на мен не ми хареса позицията, където ми се падна зад огромна туфа гъсти тръни и драка, но понеже засадите бяха на гъсто нямаше много варианти.Бяхме се събрали 430 бр. ловци. Гонката почна и отвсякъде изстрели, гоначите и те стрелят, гони се без кучета. При българската група излезе в далечината една лисица и това си беше. Към 11:30-12:00 лова приключи. Беше паднала една вълчица на мястото където миналата година две момчета излизащи за първи път на лов убиха вълк. Други два се измъкнаха, като единия беше ранен. Обща равносметка от гонката една вълчица, четири лисици, и две или три диви котки.Преобличане и отново към веселата част с томболата и другите церемонии. За догодина живот и здраве отново съм там. Поканихме сърбина за откриването на едрия лов октомври месец. Те откриват ноември. Общо взето това беше.
 2. Къде е другият брат? Преди време ги продаваше заедно.
 3. Продавам ловни дрехи втора употреба от името на приятел. Две якета и един панталон. Намират се във Видин. Тел за връзка 0896 47 67 47
 4. Малко снимки от неделята. Кафявата пакостница прогони на второто излизане в гората на сърна преди две седмици(5.5 месеца). Гони я 5-10 минути с тънък глас като цигулка. Нещо връщането го обърка и се изгуби, а трябваше да карам едно ремарке на майстор и не я чаках. Оставих си шапката и хляб там където я бях пуснал и на другия ден отидох и беше на шапката. Носът й е все забит в земята. Мъжкаря засега само тръгва на прясна сърнешка диря и още не е прогонил. Малко им е трудно връщането до моята диря, уча ги да ме намират по миризмата и не им викам. С изключение на вчера, когато двете тръгнаха по диря върнаха се и минаха няколко пъти върху моята, и не можаха да я хванат. Мъжкия започна да вие и затова му се обадих.Това беше инцидентно,защото другите пъти си ме намират, все пак са на 6 месеца. Много сухо е при нас, не е валяло от много време, а това ги затруднява. Най-лошото обаче е, че няма дивеч. Все едно ходя на Луната. Вдигне се някоя сърна и това е. С изстрел нещата са горе-долу добре,наблюдава се лек страх при близко разстояние, който ще се преодолее с времето.
 5. Да те питам някое от твоите има ли по- гъстия косъм като на лайките? При моите две са по- пухкави.
 6. Моля темата да се заключи.
 7. Първо това след това малко така и накрая е ясно
 8. Мъжкия е добър от наши си местни линии. Не е чист свинар, младо куче е на 3-4 години. На живо изглежда доста по- добре, набит с големи широки гърди, голяма глава. Гони и сърни за 15-20 минути максимум, но има ли свинска диря оставя другото, пази се, лае ги на място, търси на широк периметър. Добри отзиви на ловци, който разбират от свински лов и са ловували с кучето. Не се стърпях и прегледах малките. Оказаха се 4 юнака и 2 моми. Има две по светли, а останалите са тъмни. Имат черен оттенък по гребена и задните крачета. Снимки ще има началото на другата седмица.
 9. Днес от тази скачка се появиха 6 броя. Снимки и пол ще кажа по- късно, да се закрепят малко, че мама е първескиня и много се върти.
 10. Бурхане, мой приятел ти пише постоянно ЛС. Иска да се чуете и разберете. Мераклия е за твой тамазлък. Дай някакъв телефонен номер, може и на ЛС.
 11. Отново предлагам столчета. Понеже някой бройки дадоха дефект, съм ги подсилил с плетен колан, стопен по краищата за да не се разплете. Самите седалки не са от брезент а от по мек плат. С това подсилване тежестта се поема от плетения колан, а седалката е само за удобство.Данните са същите като в началото на обявата и цената е 20 лв.
 12. Здравейте колеги. Искам да споделя една голяма радост за мен.Бяхме поканени с приятели в Сърбия на лов за вълци. Мероприятието беше 19-то подред. Всяка година края на януари се правят гонки за хищници с участието на 500 бр. ловци в гр.Блаце на 40-50 км от Ниш.Гонката беше в подбалкана, без кучета се ловуваше и без нарезно оръжие.Ловците бяха разделени на групи и се водеха от местни ловци познаващи района. В гонката бяха вдигнати 6 вълка и отстреляни 3. Два вълка избиха на няма и 200 метра от нашите позиции. Единия беше убит от младо момче излизащо за първи път на лов, а другия беше изпуснат от ловец от Белград, който веднага пали колата и си тръгна и с право, защото беше си сменил позицията и го е видял в последния момент.Ако е седял където е трябвало право на него е излизал. Младите момчета който убиха до нас, преди вълка са ранили една лисица и на предни крака е влезнала в дупка. Крайният резултат от гонката е - дива котка един брой, лисица три броя и вълк също три броя.Миналата година на същата гонка е паднал един вълк, а по- миналата цели седем. Перфектно посрещане от страна на сърбите и голямо изобилие от весели моменти. Другата година ако ме поканят задължително ще отида пак.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.