Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

kiril_57

Ловец
 • Content Count

  124
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  Kiril Kostov
 • Оръжие
  Browning, Brno, SLR, Toz
 • Куче
  drahthaar
 • Град
  Varna
 • ЛРД
  Varna

Recent Profile Visitors

1,260 profile views
 1. Уви, вярна е. Излезе в сайта "Петел" на 26.06.2015 г. 13ч. 34мин. Събитието е на 24.06.2015 г. Здраве и успех!
 2. Колеги, повода да задам този въпрос е новината, която излезе, че в землището/лозови масиви/ на община Аксаково са намерени застреляни 3 бр. безстопанствени кучета. Извършителя е установен .Взето му е оръжието, То е законно и по всяка вероятност е ловец. Всеки месец взимам бележка за вреден дивеч. Имам направени няколко стървилища. Отчитам редовно скалпа на убитите от мен лисици и чакали. Района , в който ловувам граничи със сметището на Варна . На стървилищата идват и скитащи кучета , на които не съм прощавал. Напоследък те са повече и ако на месец отчитам 2-5 хищника,то кучетата са двойно и
 3. От доста време ми се налага да правя регистрация при всяко влизане в сайта. Нормално ли е ,въпреки че маркирам да бъда запаметен?
 4. На 07.06.2014 г. / събота/ от 08ч.30мин. на полигона в село Тутраканци Варненска област, ще се проведе състезание с ловни кучета работещи на диво прасе. Големи награди! Селото е близо до гр. Провадия.
 5. Параметрите и цената са добри, но ще ти е трудно с прицелването на здрачаване, защото скалата не е светеща.
 6. Колега Катев, моето мнение е, че неправилно обвиняваш потърпевшите в ЛАКОМИЯ. Нима всеки от нас не взема полагащото му се и не го консумира. Когато го споделиш на трапезата с близки и приятели, когато разкажеш как е отстреляно особено , ако ти си стрелеца нима това е лакомия? Дано хората се оправят бързо, а ние ловците да не се доверяваме на добре изглеждащото прасе и мятаме кебапа ,докато го разфасоваме. Проверката е задължителна. От ветеринари съм чувал, че невинаги от първите проби са откривали наличието на трихинела. Смятам, че отговорност при такива случаи носи лекарят проверил проб
 7. До Lyubkata Имам Меоптата, към която проявяваш интерес. Монтирана е на Браунинг кал.30-06.Единствената ми забележка е,че и при 1 светенето на марката е доста силно и при мрак ме притеснява. Батерията издържа много.Образа е ясен.
 8. Най просто казано, оптиката да е със светеща скала или част от нея/скалата/. Помага при сумрак. Лично на мен ми харесват оптиките, които са от 1 до 5-кратно увеличение, а на скалата свети само точката. За предпочитане е да можеш да намаляваш светлината, защото при мрак,ако е силна се получава нещо , като ореол и пречи. Когато си на 1 я ползваш, като бързомер, а при по голямото увеличение си е оптика. Ако с нещо мога да съм ти полезен питай. Поздрави.
 9. На същото оръжие съм поставил МЕОПТА 1-4 кратно увеличение. Ползваш я и за бързомер и като оптика. Имам и АИМПОИНТ ,но не е много подходящ за далечни цели Визьора е по малък,но за сметка на това е по лек.ЛЕУПОЛД-а1.25-5 също става, но моя е със светещи точка и кръг и при по бърза стрелба кръгът ми привлича повече погледа.а точката е важна. Съвет не си позволявам да давам, изказвам мнение, не прави компромис с цената .Бюджета, който си определил ти е достатъчен за да си спокоен по време на лов.Препоръчвам ти да си търсиш оптични прибори, които имат светеща точка . Мисля, че има подобна тема в
 10. Вчера посетих изложението и както колегата filipe708 правилно се е изразил има какво да се желае. Да погледнем обаче от добрата страна. След толкова години чакане дойде и във Варна . Дано да не е единствено. Личното ми мнение е, че след като е изложение и производители и търговци би трябвало да занижат цените на стоките, които предлагат. Болшинството от посетителите само гледат, коментират и рядко купуват. Все пак искрено желая успех на организаторите и участниците. Да имат куража и възможностите за да продължат и в бъдеще тази полезна инициатива.
 11. Членувам във Варненското ловно сдружение. Не може да ти се издаде членска карта преди да си издържал успешно курса за ловци. Практиката поне при нас е следната. Подаваш молба в съответната дружинка, която се разглежда на общо събрание и на него се решава дали ще те вземат или не при завършване на курса. Това, че няма да имаш членска карта не ти пречи да взимаш участие в мероприятията. С протокол от събранието или решение на ръководството ти се гарантира място в дружината. УспехІ
 12. До *** MEOSTAR R1 1-4 X 22 RD светеща точка с три финни чертички, а другата е LEUPOLD VX-III 1,5-5 X 20 светещ кръг с точка. Някъде по сайтовете гледах новия модел на "МЕОПТА" . Определено е по добър от моя.
 13. Меопта-та при "1" за осветяване на скалата остава с ярка отметка, а това при сумрак образува нещо като ореол около мишената и пречи. Леуполд-а е слабо осветен на "1" и при тъмнина нямам притеснения. Когато е слънчево, Меопта е по-добра.
 14. При лов на диво прасе се чувствам по уверен с полуавтомат /30-06/. Когато съм на хайка в употреба влиза комбинираната. Всичко е въпрос на предпочитания и особености на терена, на който ловуваме. Важното е да имаме слука. Малко встрани от темата. Имаше колеги, които и до днес са скептични към нарезното оръжие, но това си е техен проблем. Ловувам с пушките, които ми харесват.
 15. Беше преди повече от 20г. Като всеки млад ловец, стоях на пусията и се ослушвах, като гърмян заяк. Всеки шум ме изправяше на нокти , а реката пред мен допълнително ме изнервяше. На срещуположния баир настана страшна аларма. Кучета лаят и квичат ,клони се трошат, стресова ситуация за всеки новобранец. Скочих в реката и преминах на отсрещния бряг за да се нагодя на лая на кучетата. След около 2мин. пред мен изскочи един голям глиган. От около 10-15 м. му забих едно "бренеке". Прасето падна и започна да рита на умряло. Не го повторих, защото исках да се похваля, че съм го съборил от раз. Както си
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.