Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2019

Gorskiia

Ловец
 • Мнения

  26
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Допълнителна информация

 • Име
  Gorskia
 • Град
  b
 • ЛРД
  g
 1. Продавам рингове Recknagel за weaver база,на ринговете може да бъде монтирана оптика с размер 25,4мм. или 30мм.това е възможно благодарение на допълнителни полимерни пръстени които вървят с ринговете, когато са поставени на тях,може да се монтира оптика 25,4мм.а ако ги махнем съответно може да се постави оптически прицел 30мм.Ринговете са изключително надеждни,подхудящи за всякакъв калибър оръжие!Продавам ги защото от известнно време ми стоят в касата и нямам подхудящо оръжие на което да ги сложа. Цената им в GUNS.bg e 253лв. Аз им търся 160лв! При интерес пращам с куриерска фирма до всяка точка на страната. Тел. за връзка: 0883348756 Наслука!
 2. Gorskiia

  BARSKA 3 -12x56IR

  Продавам оптика BARSKA 3 -12x56IR с варио ужеличение от 3 до 12 пъти,скалата е 4А с подсветка червена точка с 11 степени на регулиране в зависимост дали ще се ползва през деня или в сумрак.Оптиката е във втора фокална равнина.Ползвана е един сезон с кал. 243Win. и е с минимални следи от употреба!Закупена е от Щатите чрез приятел и със доставката ми излезе 380лв.Продавам я,защото имам спешна нужда от пари... Цената която и търся е 230лв Телефон за възка: 0883348756
 3. Оръжието е продадено!!!
 4. Продавам карабина ИЖ 18 МН в кал. 30-06 . Оръжието е изключително запазено, върви в комплект с монтаж на Вая 91, който е с противооткатен зъб и рингове 30мм. Приклада и полуложата са с дърворезба, спусъка също е преработен и е с една идея по мек от заводския, надстрел на карабината не повече от 50 изстрела, към оръжието давам 2 кутии патрони,ремък и калъф за носене. Продавам оръжието защото имам спешна нужда от пари! Окончателна цена на карабината и монтажа е 500лв. Оптиката е демонтирана и продадена! Аз съм от град Перник, телефон за връзка 0883348756 Наслука!!!
 5. Продавам карабина ИЖ 18 МН в кал. 30-06 . Оръжието е изключително запазено върви в комплект с монтаж на Вая 91 който е с противооткатен зъб, и рингове 30мм. Приклада и полуложата са с дърворезба, спусъка също е преработен и е с една идея по мек от заводския,надстрел на карабината не повече от 50 изстрела, към оръжието давам и 2 кутии патрони, ремък и калъф за носене. Продавам оръжието защото имам спешна нужда от пари! Цената на карабината и монтажа е 600 лв. Оптиката е демонтирана и продадена! Аз съм от град Перник, телефон за връзка 0883348756 Наслука!
 6. Gorskiia

  Монтаж за ИЖ 18 МН

  Ами колега ако се намери купувач само за монтажа за мен не е проблем да разкомплектовам, но нека да изчакаме още малко да видя дали ще има желаещи и тогава ще реша.Поздрави!
 7. Gorskiia

  Монтаж за ИЖ 18 МН

  Продавам монтаж за ИЖ 18 МН тип лястовича опашка,към него вървят и алуминиеви рингове с размер 25,4 мм .Монтажа е бил монтиран на кал. 3006 и твърдя,че е изключително надежден! Цената на монтажа е 100 лева като към него вървят и ринговете . За повече информация тел. 0883348756 или на ЛС.
 8. Може би повечето от вас не знаят , че от 02.04.2012 до 08.04.2012 е Седмицата на Гората ! Нека е честита !!! Поздравявам всички хора които по някакъв начин са свързани с опазването и охраната на българската природа и апелирам към всички останали които обичат природата - Пролет е, нека всеки който има възможност да засади поне едно дърво , ако не в гората то поне в двора или пред блока си , по този начин можем всички да допринесем за едина по зелена България * Това мнение е промотирано в статия от член на екипа
 9. Здравейте и от мен! Видях темата и за да не отварям друга, реших да попитам дали случайно някой от колегите няма информация къде в София или околността се продава Иж 18 МН в калибър 308 Win независимо дали с дървен или полимерен приклад става въпрос за нова пушка от магазин , но ако случайно някой колега продава такова оръжие в съответния калибър,моля нека да каже Благодаря ви предварително . Наслука!!!
 10. Видях темата и неможах да се здържа да не напиша два три реда относно този модел на Берета.Това оръжие е произведено началото на 70те. години на миналият век. Още с излизането му на пазара предизвиква голям интерес сред ловците в средна и западна Европа,а по късно и отвъд океана, както и в източна Европа и Русия.В България идва сравнително късно в началото на 80те. години на мин. век като пристигат само три пушки закупени от партийни членове, една от тези пушки е моята закупена няколко години по късно от такъв човек. Берета S 55 сякаш изпреварва времето си като предлага многофункционално приложение както за лов на едър, така и за дребен дивеч с ниското си тегло осигурява удобство и комфорт на ловеца, а същевременно мерната линия е така направена,че щом прикладваш не ти е нужно време да търсиш мушката което е много голям плюс и за да опровергая колегата който казва ,че съветската двуцевка стреля по добре мога да кажа само , че по това време когато е произведена тази Берета руснаците са можели само да мечтаят за такава ижовка просто поле за сравнение няма нито в качеството на стоманата и оксидацията нито в боя на оръжието , нито в теглото , нито в мерната линия а да не говорим ,че след изтрел при всяка ижовка която не е отработила поне 200 -300 патрона я отваряш с коляно , а при лов на едър дивеч това никак не е желателно да не кажа,че е опасно, но да се върна на конфигурацията на оръжието,дължината на цевите е от 68см. до 76см. в зависимост от модела, стандартният е с дължина от 71см. с фиксирани шокове съответно 0,5 полушок и 1см. пълен шок. S 55 е произведена във вариянт спортинг с един спусък и инжектори и съответно стандарт с два спусъка като за лов ти препоръчвам варианта с два спусъка без инжектори с дължина на цевите 71см.Надявам се че съм бил полезен , убеден съм ,че ако станеш собственик на това оръжие няма да съжаляваш нито за миг. Само едно ще ти кажа и на теб и на колегата който цитирам, никоя руска ловна пушка не е по качествена по здрава и по.... в нещо от една Берета!!! Поздрави и Наслука през предстоящият ловен сезон
 11. Колега от изразеното ви мнение в горните редове ми стана ясно , че нямате никаква на представа от Ловно Стопанство , а да не говорим от законодателство . 1. Искам да ви поясня относно ловните дружини: В страната приблизително 95% са създадени през края на 19 началото на 20 век с доста богата история както в Стопанисването така и в опазването на дивеча в определените им райони, по место население имам пред вид , че от няколко населени места се създава една ЛД стопанисваща дадения район включващ площта определена за ловно стопански цели независимо дали ще бъде в горският фонд или земеделски земи . Така относно написаното от вас , че едва ли не ЛД са една законна структура която е създадена да унищожи дивеча в територията си която стопанисва аз бих се засмял най откровено защото това хич не е така мисля,че дългогодишната практика показва съвсем други резултати и ако вие ми сравнявате дружини съставени от бракониери и пияници то тогава сравнението е направо смехотворно , защото такива хора аз не мога да нарека ловци и дори опитите им да направят една успешна гонка или какъвто и да е лов клони към провал защото ако човек не се грижи за това което стопанисва то в даден момент изчезва имам пред вид , че не се осигурява достатъчно храна ,солища , калища и НАЙ важното спокойствие дивеч няма да има колкото и да е богат дадения район. Колкото до това кой е.а майката на дивеча в България ... това е много дълга тема , но ще кажа , че от както се е сменил режима през 1989 -1990 година през първите няколко години от анархията се е затрил толкова много дивеч колкото всички 130 000 ловци в България не сме избили и то не причината са били дружините , а лакомията на поставени личности които още тогава по линия МЛТ ОЛТ са избивали с тирове елени кошути и са изнасяли за цяла Европа дивечови продукти отделно колко законни бракониерства още са се случвали си нямаш напредстава , малко хора са запознати с фактите затова пиша за да ви стане ясно 2.Как може да ми сравнявате България със страните от западна Европа по отношение начина и структурата на Ловното Стопанство първо няма нищо общо и този модем на стопанисване не е приложим и то не за друго , а основната причина са критично ниските доходи на населението като цяло 3. Най големият бисер е "По отношение на едрия лов на гонка, винаги съм споделял мнението, че трябва да се ограничи до една гонка на една територия годишно" При това положение всяка дружина ще има право на 3 до 5 гонки в годината в зависимост от територията и местностите с които разполага П.П Колега надявам си ме разбрал правилно целта не ми е била да се заяждам , а просто да кажа истината . Силно се надявам ,че тези предложения за изменение и допълване на ЗЛОД са политически ход който цели да разбуни духовете и да нямат за цел реално приложение , но това остава да разберем в най скоро време . Наслука!!!
 12. :clapping: Уважаеми колеги , обръщам се към вас с голямо разочарование и притеснение от горе прочетения материал , дойде времето в което българският ловец е изправен пред една нелепа дилема от това да защити правата си или отново да наведе глава пред безумното политическо присъствие в нашата затъваща и така пропаднала държавица . Просто останах безмълвен от това нелепо предложение което съм сигурен , че ще бъде прието ако ние не се намесим ... Единствената цел с промените на ЗЛОД е облагодетелстване на лични интереси както бе и в предишната му промяна през Януари 2009.г Тогава закона така бе променен , че да улесни отношенията свързани с собствеността и отдаване под аренда на определени райони в частни ръце. Сега наблюдаваме същото нещо , но вече въжето ни е сложено на шията Сигурно си спомняте как земеделският министър обяви публично,че трябва да има безплатен лов за хората изпълняващи висши длъжности в министерствата и парламента при положение ,че служебните им задължения го изискват (имам предвид ,че когато дойде делегация от някъде нищо не им пречи да ги водят на лов в България за сметка на КОЙ на обикновеният данакоплатец , а това сме НИЕ ) и не им беше достатъчно това ами сега искат да лишат обикновеният български ловец да излезе сред природата и да практикува любимият си спорт свободно както са ловували дедите ни Много добре знаете , че малцина ще са тези които ще могат да си позволят такъв лов.Което ще доведе до масово опустяване на дружинките повечето хора като пенсионери , семейства с по две три деца.... никой мъж няма да избере лова пред това семейството му да се лишава,а съгласете се с мен , че във България такива семейства има много , но да си довърша мисълта след като има свободни места в дружинките то тогава никой прецедател не може да откаже лов по линия на ОЛТ и какво се получава идват някакви хора стрелят ,раняват, убиват дивеча които е подхранван, пазен през цялата година от вас ,а когато идва време вие да ловувате трябва да плащате и какво се получава падат повече прасета и не можете да ги заплатите , мигновено се превръщате в браконери и то не защото сте убили дивеч в размножителният период , а защото нямате финансовата възможност да ги заплатите.Затова уважаеми колеги целта на политиците е да направят ловът в България удоволствие за хората с пари , а за обикновеният човек остава само да гледа и да потрива ръце П.п : Надявам се, че от 130 000 души ловци в България поне една трета ги е грижа за правото на българина да ловува и , че ще се вдигнем и няма да позволим такава нелепа безмислица да се случи !!! С уважение: Ю.С Наслука !!!
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.