Jump to content

cupomax

Ловец
 • Posts

  2
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  Дейвид
 • Оръжие
  Прашка

cupomax's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Наскоро ми попадна снимка на прасе убито от над 100 метра с изстрел от надцевка 20-ти калибър, мунициите са марка Dupleks при проникване в животното отделят 6 шрапнела в различни посоки прасето паднало "като ударено от ток". По интересно е при птичия лов броя на съчмите еднакъв ли е с този на 12 калибровите и облака с еднакви размери ли е на около 20 метра?
 2. За мен правилната болтова карабина е Voere, с около 500 лв. над твоя ценови клас е но оръжието е елегантно удобно и прецизно. Успех!
 3. Предстои ми закупуване на първо ловно оръжие, тъй като не съм сигурен дали този тип развлечение ще ми допадне съм решил засега да не инвестирам крупна сума в закупуване на екипировка. Насочил съм се към полуавтомат ( по съображения които не искам да обсъждам съм се спрял на Армед ) когато отидох да си го поръчам, стрелям от ляво рамо и не всяка пушка е подходяща, ме посъветваха да се спра на 20-ти калибър. Оръжието наистина е по-компактно и леко, мунициите които се предлагат за свински лов (бренекета, монолити и т.н) изглеждат достатъчно внушително. Според консултанта в магазина снопа на съчмите при птичи лов е същия като при 12 калибър. Отложих поръчката за тази седмица. Някой може ли да ми даде съвет има ли лов за който 20-ти калибър да не е подходящ и ако има защо?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.